hsv.stoned
- Audio Guru -
- Učlanjen(a)
- 27.10.2009
- Poena
- 2,095
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
- Matična ploča
- MSI B450 Tomahawk Max
- RAM
- Kingston HyperX Fury 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (CL16)
- GPU
- Sapphire RX 580 Pulse 8GB @1440/2200 MHz
- Storage
- Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
- Zvuk
- FiiO K5 Pro + Beyerdynamic DT 900 Pro X/Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W + FiiO E10k
- PSU
- Cooler Master G550M
- Kućište
- Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
- Monitor
- GIGABYTE G27Q & AOC i2481FXH
- Miš & tastatura
- Asus ROG Chakram wireless & ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
- Ostale periferije
- Cube Reaction Pro
- Mobilni telefon
- Xiaomi 14 Ultra 16/512GB Black & Sony Xperia™ XZ2 Liquid Black
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- Mobilni internet
Znam da ovaj telefon ima svoju temu koja je nekim cudom zabacena u delu za neandroid telefone ali je problem ogroman pa moram da postavim ovde. Zamolio bih modove da ostave ovde temu bar 24h..
Prvo cu da citiram sebe iz teme o vip ''unapredjenju sistema'' :d
Stigao je racun, jedva da je nesto prekoracila minute u tom periodu ''mraka'' kada stanje nije moglo da se proveri ali je Tipo pojeo oko 150Mb i ako je devojka kuci i u stanu drzala wifi, 150Mb je nestalo bukvalno dok je bila na faksu, i svuda van kuce a da nije koristila net. Razun je 7000 din, od toga oko 5000 din kosta samo prekoracenje neta a 1100 din pp 325.
Ovi iz smaraci iz vipa se prave ludi, da li je jos neko u skorije vreme imao problem sa nerealnom potrosnjom na vip mrezi?
Problem je uzasan jer devojka drzi iskljucen net, znaci ukljucena je samo gsm mreza i koristi wifi i samo par puta dnevno ode na net preko 3g, za skype chat uglavnom i mozda mondo/b92 vesti i iz paketa od 325Mb za 7 dana je vec nestalo 207Mb !!! A net prakticno nije koriscen, proverio sam, gsm mreza je jedina aktivna ali kao da nesto pojede 20-30Mb svaki put kada ukljuci net i bude na skajpu (chat) 10 min.
Ono sto je najcudnije - o slicnom problemu sam pisao i kada je uzela vip droid (zte racer) pre 2 godine, i taj telefon je misteriozno trosio net a ovi iz vipa nikada nisu ni hteli da prihvate zalbu, taj zte i dalje jede net ali mnogo manje, mozda do par Mb dnevno pa i nije neki problem i telefon je tako koriscen do sada.. probao sam sa 3g wach dogom i slicnim programima i niko na ovom forumu mi nije verovao da je nestajanje neta nastavljeno i uz ta ogranicenja!
Ocigledno je da vip krade, ja nemam drugo objasnjenje osim da su kroz neku stealth sinhronizaciju ko zna cega omogucili nestajanje silnih megabajta, ja stvarno ne znam sta vise da se iskljuci na ovom telefonu, rekoh vec, ona pali net par puta dnevno na 15 min ukupno kada je na faksu a u Va ima wifi kuci i Mb iz paketa uopste i ne koristi pa ipak skoro 30Mb nestaje dnevno 😡
Sve ovo pisem ovde da bih dobio neki savet, evo 7 dana je proslo od novog meseca a vec joj je nestalo 207Mb iz paketa i ako se ovako nastavi ili uopste nece smeti da pali 3g mrezu ili ce opet racun biti mnogo veci od standardnog.
Jel ima neko predlog? ovi iz vipa se prave ludi, njen otac je smiren covek i opet ce sutra ici tamo ali ja mislim da bih odlepio, naravno nista zaposleni u poslovnici nisu krivi ali bih stvarno ujedao.
Android je cudo i nisam jedini koji je imao oakav problem, secam se da je korisnik srdjav pisao da mu je nesto jelo 2Gb mesecno na SGS + pa su ga ovde svi napali kako laze, ne secam se na kojoj je mrezi bio a coveka na forumu nema odavno..
Da li da se flesuje ovaj Tipo nekim custom romom.. ali mi je jako cudno da 2 tako razlicita telefona, i vip droid (eclair) i tipo (ics) imaju problem sa misterioznim nestajanjem Mb i to na vip mrezi..
I da, napravicemo test, telefon ce biti samo na gsm mrezi naredna 24h, ako i pored toga bude nestao i 1Mb e onda.. a takodje cemo sutra probati koliko to neta misteriozno nestane kada se samo ukljuci 3g na 10 min i otvori npr b92 sajt.
Prvo cu da citiram sebe iz teme o vip ''unapredjenju sistema'' :d
Evo sta se desilo posle mesec dana nemogucnosti provere stanja- devojka koristi pp325 vec 2 godine i mozda je 4x prekoracila standardni racun i to za smesnih 200 din, posle ovih sramotnih mesec dana ''únapredjivanja sistema'' stigao joj je racun od 7000din! I to zato sto nije mogla da proveri stanje, uzela je SOny Tipo i potpisala novi dvogodisnji ugovor uz rodjendanski popust na pp325 i to samo 2 nedelje pre ove uzasne promene postpejd tarifa, Sony je bio 2 nedelje na reklamaciji i koristila je telefon normalno ali nije znala da Android sa Tipa sam jede net, oko 10-15Mb dnevno, moja gruba procena, i zbog nemogucnosti provere stanja telefon je trosio net po cenama koje vaze kada potrosis 325Mb iz paketa i tako oko 7 dana.. a nije imala pojma i eto sada ima rodjendansku cestitku vipa u vidu racuna od 7000 din
Sta hocu da kazem? Pa da je mogla da proveri stanje (sto radi svaki dan, pre svega zbog sms poruka) videla bi sta se desava i totalno iskljucila net, kuci i onako ima i koristi wifi a i u bg u stanu hvata povremeno wifi. Ovo je strasno.
Znaci vip ''unapredjenje usluga'' koje traje mesec dana znaci 6000 din veci racun i to za osobu koja za 2 godine nije 4x presla standardni racun i to za 200 din plafon.
Ja sve razumem, da se neko polusvesno napravi lud u fazonu ''ne mogu da proverim stanje, ma nema veze imam sigurno jos neta'' i da nastavi da surfuje ko lud - sam je kriv ako mu stigne ovoliki racun, ali da telefon koji je tek dosao sa reklamacije sam jede 15Mb dnevno a da ti to skoro 2 nedelje ne mozes da proveris- e pa to je neverovatna drskost vipa
Sto je najjaci fazon ja stvarno nisam primetio nista cudno na tom Sony-u + devojka drzi non-stop ukljucen wifi kad je kuci i u stanu, ali je telefon bukvalno sam jeo megabajte u svim drugim situacijama.
Stigao je racun, jedva da je nesto prekoracila minute u tom periodu ''mraka'' kada stanje nije moglo da se proveri ali je Tipo pojeo oko 150Mb i ako je devojka kuci i u stanu drzala wifi, 150Mb je nestalo bukvalno dok je bila na faksu, i svuda van kuce a da nije koristila net. Razun je 7000 din, od toga oko 5000 din kosta samo prekoracenje neta a 1100 din pp 325.
Ovi iz smaraci iz vipa se prave ludi, da li je jos neko u skorije vreme imao problem sa nerealnom potrosnjom na vip mrezi?
Problem je uzasan jer devojka drzi iskljucen net, znaci ukljucena je samo gsm mreza i koristi wifi i samo par puta dnevno ode na net preko 3g, za skype chat uglavnom i mozda mondo/b92 vesti i iz paketa od 325Mb za 7 dana je vec nestalo 207Mb !!! A net prakticno nije koriscen, proverio sam, gsm mreza je jedina aktivna ali kao da nesto pojede 20-30Mb svaki put kada ukljuci net i bude na skajpu (chat) 10 min.
Ono sto je najcudnije - o slicnom problemu sam pisao i kada je uzela vip droid (zte racer) pre 2 godine, i taj telefon je misteriozno trosio net a ovi iz vipa nikada nisu ni hteli da prihvate zalbu, taj zte i dalje jede net ali mnogo manje, mozda do par Mb dnevno pa i nije neki problem i telefon je tako koriscen do sada.. probao sam sa 3g wach dogom i slicnim programima i niko na ovom forumu mi nije verovao da je nestajanje neta nastavljeno i uz ta ogranicenja!
Ocigledno je da vip krade, ja nemam drugo objasnjenje osim da su kroz neku stealth sinhronizaciju ko zna cega omogucili nestajanje silnih megabajta, ja stvarno ne znam sta vise da se iskljuci na ovom telefonu, rekoh vec, ona pali net par puta dnevno na 15 min ukupno kada je na faksu a u Va ima wifi kuci i Mb iz paketa uopste i ne koristi pa ipak skoro 30Mb nestaje dnevno 😡
Sve ovo pisem ovde da bih dobio neki savet, evo 7 dana je proslo od novog meseca a vec joj je nestalo 207Mb iz paketa i ako se ovako nastavi ili uopste nece smeti da pali 3g mrezu ili ce opet racun biti mnogo veci od standardnog.
Jel ima neko predlog? ovi iz vipa se prave ludi, njen otac je smiren covek i opet ce sutra ici tamo ali ja mislim da bih odlepio, naravno nista zaposleni u poslovnici nisu krivi ali bih stvarno ujedao.
Android je cudo i nisam jedini koji je imao oakav problem, secam se da je korisnik srdjav pisao da mu je nesto jelo 2Gb mesecno na SGS + pa su ga ovde svi napali kako laze, ne secam se na kojoj je mrezi bio a coveka na forumu nema odavno..
Da li da se flesuje ovaj Tipo nekim custom romom.. ali mi je jako cudno da 2 tako razlicita telefona, i vip droid (eclair) i tipo (ics) imaju problem sa misterioznim nestajanjem Mb i to na vip mrezi..
I da, napravicemo test, telefon ce biti samo na gsm mrezi naredna 24h, ako i pored toga bude nestao i 1Mb e onda.. a takodje cemo sutra probati koliko to neta misteriozno nestane kada se samo ukljuci 3g na 10 min i otvori npr b92 sajt.
Poslednja izmena: