Šta je novo?

Problem sa Veratovim sminom

levibek

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2002
Poena
619
Poslednjih deset dana ne mogu da se nakacim na Veratov smin broj. Pre toga je sve lepo radilo. Probao sam sa tri razlicite analogne centrale (78...,56...,64...) i svaki put me izbaci pri logovanju. Sa digitalne centrale se kaci bez problema. Na Sezamov smin broj se uvek nakacim bez obzira na centralu. Probano je sa razlicitih racunara i sa razlicitim modemima.
Treba mi smin jer ne mogu zbog svoje centrale (Karaburma) da se kacim na digitalne brojeve. Da li neko zna sta je u pitanju ?

Izgleda da Verat koristi ili nekvalitetne modeme, switchere ili tel. linije.

I ja imam često problema sa konekcijom.
Koliko para, toliko... uspešnih konekcija :mrgreen:

Nazalost i ja zadnjih par dana imam problema :(
Ipak izgleda da je Drunk Devil upravu :(

Ali, od kada su uveli smin broj pa do skoro sve je super radilo! Nesto su izgleda cackali ili menjali :(

Ako ce ti biti lakse imam identican problem. Dakle do pre desetak dana sam se kacio na Veratov smin bez problema, s tim sto je konekcija uvek bila 20%-30% losija nego kada se zakacim na digitalne brojeve (za koje mi opet treba mnogo vise vremena, a smin je isao "iz prve"). Medjutim od pre 10 dana vise ne mogu da se zakacim preko Veratovog smina (uvek me izbaci na "Verifying user name and password") dok se na Sezamov smin kacim bez problema. Takodje kao ti i ja imam analognu centralu verovatno jednu od najgorih u gradu (Zarkovo 5xx). S obzirom da nam se problemi neverovatno poklapaju cenim da je problem do samog Verata i da su, kao sto kazes, verovatno nesto "cackali" pre 10 dana i us*ali stvar...

Jeste identican problem, ali ti bar mozes da se kacis na Veratove digitalne brojeve, a ja cu morati i dalje da placam net dvostruko skuplje :(

meni radi odlicno centrala na 3****** i USR modem.....

Ma meni chesto izbaci i invalid username/pass...
Verat SMIN sucks !!!

zashto?

To je ono o cemu sam pricao,"nece da mi se konektuje"!!!Ne razumem sta je SMIN,ustvari ne znam.Na Veratovom site-u mi pokazuje da NEMAM uplacenih paketa,a znam da imam BAREM 20 SATI!!!!! :eek:
Broj mi pocinje sa 351 ako to ima neke veze,i koji su to Veratovi digitalni brojevi :? ?

Izgleda da se isto desilo i sa Sezamovim sminom! Nece ni on!

necu sad da ispadne da ih branim ali mislim da SMIN i nema bas neke veze sa njima vec sa Telekomom jer meni ovi obicni brojevi (011/3040055 i 011/2071777 uvek lepo rade i bez zauzeca).

cao

Identican problem, analogna centrala, SMIN verat i nece. Od pre 10-ak dana. :(

Ako se ne varam SMIN po defaultu radi SAMO sa digitalnih centrala... mada kako je onda u pocetko radilo.. :confused:

Telekom je nesto drndao garant.

Meni SMIN radi odlicno dobijam vezu iz prve a konekcija je ista kao preko obicnih brojeva.Centrala je analogna a broj je 8****** .Tako da meni SMIN obavlja posao. ;)

AlexxandarYo je napisao(la):
Meni SMIN radi odlicno dobijam vezu iz prve a konekcija je ista kao preko obicnih brojeva.Centrala je analogna a broj je 8****** .Tako da meni SMIN obavlja posao. ;)

Centrala ti je digitalna. Sve centrale na 8 su digitalne, jer su ih kasnije uvodili i drali su ljude u okolini BG-a kako bi im uveli telefone.

Drunk Devil je napisao(la):
Izgleda da Verat koristi ili nekvalitetne modeme, switchere ili tel. linije.

Sva oprema za SMIN se nalazi kod Telekoma, provajderi samo iznajmljuju linije.

Ja imam isti problem sa konekcijom.. jeste moja krsh analogna centrala, sa kojom sam se ranije uvek kachio iz prve ili druge.. sad po 10 minuta cekam.. deshava se cesto da neke linije ni ne rade.. Ne znam zaista wtf ?
Da li je to previshe ljudi uplatilo flat na veratu pa zbog toga.. ili je njih/linija ? Ili oba zajedno ?

Ma izgleda su namerno nesto ogranicili, meni super radi njihov 041. Znaci definitivno nije do linka, vec ko zna, mozda su smanjili link na 2MB/s :)

Heinz je napisao(la):
...
Sva oprema za SMIN se nalazi kod Telekoma, provajderi samo iznajmljuju linije.

I šta si sa time rekao? Oprema se nalazi... kakve to veze ima sa kvalitetom dotične, kao i sa podešavanjem rada istih?

Trebao si reći da je oprema Telekomova. Međutim i tu može biti razlika između provajdera.

Ovo o nepouzdanostu baziram i po iskustvi on-line igranja, gde preko Verata 042 ima neverovatno puno grešaka. A pri tome indikator u igri uglavnom pokazuje da je procenat errora 0.

Drunk Devil je napisao(la):
...
Ovo o nepouzdanostu baziram i po iskustvi on-line igranja, gde preko Verata 042 ima neverovatno puno grešaka. A pri tome indikator u igri uglavnom pokazuje da je procenat errora 0.

jesi li preko dig ili ana centrale i gde se kacis (mislim na game servere)?

Ping je oko 200. To je dobro, pošto je minimum oko 150 sa analognim modemom. Ali.... problem je da on stalno skače, naročito kada je puno igrača i puno akcije oko tebe.
Naravno, u pitanju je 'kresanje' transfera od strane provajdera. A moguće je da i u samom SMIN-u ima nekih ograničenja - vrlo verovatno. Ali mi nemamo sredstva da to tačno ustanovimo...

od kakko sam dobio novi broj nikako da se setim i da probam, jer ranije mi je ping bio ocaj. veceras cu da probam.

Evo meni iz NS sa shit centrale radi super znaci 46.6 se zakacim i stvarno radi odlicno

ako je kod tebe tako onda ce kod mene da bude samo bolje... bar se nadam...

meni i dalje ne radi Verat SMIN. Ni na XP ni na ME. :(

ne, definitivno nije problem do os-a.
moja dva prijatelja koji su na analognim centralama mogu da budu online citavih 30 sekudi i onda ide redial, dok je kod mene sve ok (digitalna), ali se ponekad gusi, sto zna da nervira. to mi se nije desavalo na beotelu.

sto se tice cena, one su ok u odnosu na druge provajdere, ali sa druge strane sto su ih smanjivali kada su upropastili vezu. oce i jare i pare sto bi rekli nasi stari... ne znam vise sta o kome da mislim.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
meni i dalje ne radi Verat SMIN. Ni na XP ni na ME. :(

Ni meni(analogna centrala,Pancevo, pre par dana je radilo odlicno)!

Nista mi se nije promenilo u vezi Veratovog smina, jos uvek nece.

Nazad
Vrh Dno