Nism siguran da je ovo pravi pod forum ali da probam?
Dakle, kada probam da prikljucim bilo koji uredjaj na USB (flash, ADSL, ...) prijavljuje "USB DEVICE NOT RECOGNIZED".
Problem se pojavio kada se racunar u toku rezanja jednog DVD-a (radio je i Internet ako je to vazno) restartovao. Nakon toga, niti 'prednji" niti "zadnji' USB portovi nisu hteli da prepoznaju uredjaje koji su na njih prikljuceni.
Sve drugo je radilo, ADSL sam prikljucio na LAN, DVD disk sam narezao normalno.
Problem sam probao da resim reinstalacijom Windows-a ali to nije pomoglo.
Kada prikljucim citac kartica dioda (oznacava da je uredjaj u funkciji) zasvetli (pretpostvaka: napon u portu postoji) i nakon pomenute poruke dioda se ugasi.
Da li je moguce da su "crkli" USB portovi na ploci?
Da li bi pomoglo ako bih postavio dodatne USB portove sa zadnje strane (dosli su uz plocu)?
Ploca je ASUS K8N (ako je bitno).
Ako nije u pitanju ploca sta je uzrok prestanku rada USB portova?
Pozdrav
Dakle, kada probam da prikljucim bilo koji uredjaj na USB (flash, ADSL, ...) prijavljuje "USB DEVICE NOT RECOGNIZED".
Problem se pojavio kada se racunar u toku rezanja jednog DVD-a (radio je i Internet ako je to vazno) restartovao. Nakon toga, niti 'prednji" niti "zadnji' USB portovi nisu hteli da prepoznaju uredjaje koji su na njih prikljuceni.
Sve drugo je radilo, ADSL sam prikljucio na LAN, DVD disk sam narezao normalno.
Problem sam probao da resim reinstalacijom Windows-a ali to nije pomoglo.
Kada prikljucim citac kartica dioda (oznacava da je uredjaj u funkciji) zasvetli (pretpostvaka: napon u portu postoji) i nakon pomenute poruke dioda se ugasi.
Da li je moguce da su "crkli" USB portovi na ploci?
Da li bi pomoglo ako bih postavio dodatne USB portove sa zadnje strane (dosli su uz plocu)?
Ploca je ASUS K8N (ako je bitno).
Ako nije u pitanju ploca sta je uzrok prestanku rada USB portova?
Pozdrav