Šta je novo?

Problem sa USB portom

RUS

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Nism siguran da je ovo pravi pod forum ali da probam?

Dakle, kada probam da prikljucim bilo koji uredjaj na USB (flash, ADSL, ...) prijavljuje "USB DEVICE NOT RECOGNIZED".

Problem se pojavio kada se racunar u toku rezanja jednog DVD-a (radio je i Internet ako je to vazno) restartovao. Nakon toga, niti 'prednji" niti "zadnji' USB portovi nisu hteli da prepoznaju uredjaje koji su na njih prikljuceni.
Sve drugo je radilo, ADSL sam prikljucio na LAN, DVD disk sam narezao normalno.

Problem sam probao da resim reinstalacijom Windows-a ali to nije pomoglo.

Kada prikljucim citac kartica dioda (oznacava da je uredjaj u funkciji) zasvetli (pretpostvaka: napon u portu postoji) i nakon pomenute poruke dioda se ugasi.

Da li je moguce da su "crkli" USB portovi na ploci?

Da li bi pomoglo ako bih postavio dodatne USB portove sa zadnje strane (dosli su uz plocu)?

Ploca je ASUS K8N (ako je bitno).

Ako nije u pitanju ploca sta je uzrok prestanku rada USB portova?

Pozdrav

Prvo probaj neki live OS da proveris dal su ispravni(ubuntu,knopixx ili tako nesto)ako prijavi greske i tu onda chipset aj zdravo,ja sam imao drasticniju verziju na jednom kompu,reinstal,mashina pukne i cao ploca :S

Rekao si da si probao sa reinstalacijom. Da li si kad si reinstalirao sistem, instalirao drajver za usb 2.0? Ako jesi probaj da ih uninstaliras i vidi da li ti rade portovi. Ako rade, znaci da ti je crkao usb2.0 kontroler na ploci. To se meni desilo. Sad mi rad USB 1.1. Sporo je ali dovoljno za mis, tast, cameru... Za transfer podataka sam kupio PCI2USB2.0 karticu za nekih 1000din.
A ako ti ni nakon deinstalacije drajvera ne rade e onda... kupi PCI karticu

definitivno su otisli usb portovi.....

Rekao si da si probao sa reinstalacijom. Da li si kad si reinstalirao sistem, instalirao drajver za usb 2.0? Ako jesi probaj da ih uninstaliras i vidi da li ti rade portovi. Ako rade, znaci da ti je crkao usb2.0 kontroler na ploci. To se meni desilo. Sad mi rad USB 1.1. Sporo je ali dovoljno za mis, tast, cameru... Za transfer podataka sam kupio PCI2USB2.0 karticu za nekih 1000din.
A ako ti ni nakon deinstalacije drajvera ne rade e onda... kupi PCI karticu

Zar XP service pack 2 ne podržava automatski (bez posebne instalacije) USB 2.0?

Pre reinstalacije sam u BIOS-u isključio USB 2.0, a ostavio samo da radi USB 1.1, što je rezultovalo glupom porukom prilikom podizanja računara "CPU fen error" iako ventilator na procesoru radi normalno. Ni sa takvim podešavanjima USB port nije radio.

Jedini uređaj koji je bio priključen na komp putem USB-a u trenutku "famoznog" restarta je ADSL modem da li je moguće da ga je on "spalio"?

Našao sam PCI karticu sa 4 USB porta za 690 dinara, ali pre kupovine probacu sa drugom verzijom XP (ova koju sam instalirao je neka Black 201 koja je glupost neviđena a ima i bug jer mi nedozvoljava da uđem u add/remove programs?!?) a probaću da flešujem ploču.

Kolika je verovatnoća da ako je crkao USB kontroler da je kompletna ploča na pragu večnih lovišta? Da li je mogući uzročnik crkavanju USB kontrolera 3 godine staro Kug-fu napajanje? Da li crkavanjem ploče može da "crkne" i neka druga komponenta npr. procesor, HDD, ...?

Pozdrav

Zar XP service pack 2 ne podržava automatski (bez posebne instalacije) USB 2.0?

Ja imam DFI U400S-AL plocu i morao sam da instaliram drajvere za usb2.0. Obicno ne bi trebalo ali otkud znam.

Kolika je verovatnoća da ako je crkao USB kontroler da je kompletna ploča na pragu večnih lovišta? Da li crkavanjem ploče može da "crkne" i neka druga komponenta npr. procesor, HDD, ...?

Nemoj ovo da uzimas zdravo za gotovo, ali je meni je crkao USB kontroler na ploci pre nekih godinu a komp i dalje sljaka isto. Pa ti sam odluci da li trebao da menjas plocu.

ne moras menjati plocu, uzmes samo PCI USB 2.0 karticu i to je to....

Meni su tako zakucali svi USB portovi...identicni simptomi... resenje.. ugasi racunar, iscupaj kabl za struju iz zida, sacekaj par minuta i ponovo ga upali. Svi USB portovi su proradili.

Meni su tako zakucali svi USB portovi...identicni simptomi... resenje.. ugasi racunar, iscupaj kabl za struju iz zida, sacekaj par minuta i ponovo ga upali. Svi USB portovi su proradili.

Ako prorade sa čupanjem kabla iz zida počupaću svu kosu dlaku po dlaku.

Tri dana instaliram i podešavam sve programe koje sam imao i otprilike sam na pola puta.

Pozdrav

Ako prorade sa čupanjem kabla iz zida počupaću svu kosu dlaku po dlaku.

Tri dana instaliram i podešavam sve programe koje sam imao i otprilike sam na pola puta.

Pozdrav

Verovali ili ne!!!
Ponovo radi USB

Hvala yooyo

Od sutra zovite me Yul Brynner ;)

Pozdrav

izvinite sto vadim temu iz naftalina ali opet sam piiiiiiiiiiii sa svojim usb 1.1 pa sam malo citao po netu da su ljudi uzimali pci kartice sa usb 2.0 i stavljali na ploce koje imaju 1.1 ali im ovi portovi nisu radili kao brzi, zasto je to tako i da li to znaci da na starim plocama ne mozemo napraviti usb 2.0?
hvala
zakacio sam sliku cisto kao primer sta bi eventualno uzeo da dobijem brzi usb...

Prilozi

• eafae5e28a0c64b3b5a5c0c2decc85fb.jpg
    eafae5e28a0c64b3b5a5c0c2decc85fb.jpg
    7.8 KB · Pregleda: 39
Mozes da pogledas u specifikacijama te kartice koje brzine prenosa moze da ostvari, pa uporedi sa nekim standardom za USB 2.0 i vidi kolika je razlika tj. da li ti se isplati :)
Ja sam imao neku 4+1 karticu i bio sam sasvim zadovoljan brzinom prenosa podataka sa externog HDD

Mozes da pogledas u specifikacijama te kartice koje brzine prenosa moze da ostvari, pa uporedi sa nekim standardom za USB 2.0 i vidi kolika je razlika tj. da li ti se isplati :)
Ja sam imao neku 4+1 karticu i bio sam sasvim zadovoljan brzinom prenosa podataka sa externog HDD

bas se o eksternom hardu radi, reci mi dve stvari da li ti je ploca sa 1.1 usb-om i koju si karticu uzeo... ovo za plocu te pitam jer neki kazu da ako istu karticu koja podrzava 480 Mbps stavis na plocu sa 2.0 radice kao brza a ako je sa 1.1 neces dobiti ubrzanje. to mi zvuci cudno jer pci slot nema veze sa usb-om na ploci...
moja ploca je asus a7v266-c

kartica je neka digitus i platio sam okruglo 10e i ima 4+1 portova sto je sasvim dovoljno. Moja ploca je imala 2.0 ali mi je crkao 2.0 kontroler na ploci tako da je transfer isao samo kao 1.1 posto za njega ne treba nikakav kontroler. Verujem da koji usb imas na ploci nije bitan jer meni je prepoznavao i na nekom P2 kao high-speed usb portove, mada na njemu nisam testirao brzinu prenosa podataka, ali pretpostavljam da bi trebalo da radi kao 2.0.

Nazad
Vrh Dno