Šta je novo?

Problem sa TV kartom :(

• Začetnik teme Začetnik teme Delija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Imam problem sa TV karticom (Terratec Cinergy 400) u vidu smetnji u slici (horizontalne titrajuce linije, recimo slicno kao kad vam pored kuce prodje auto bez EM blokade na motoru, samo mnogo manje izrazeno).

E, sad, ono sto je problem u celoj prici je da cimer ima istu tu karticu tako da smo isprobali sve kombinacije i ispada da se pomenuti problem desava sa obe kartice samo na mojoj konfi.

Pomenutih linija nema ako antenski kabl ne gurnem do kraja u konektor na kartici (izgleda da ima neke veze sa masom, ali ni sa vestacki vezanom - radijator ili direktno na uzemljenje mreze - nisam resio problem), ali je tada i slabiji prijem.

Poiskljucivao sam SVE fanove u kucistu (ukljucujuci i CPU i GPU) osim onog na napajanju i nista se nije promenilo. Isto vazi za iskljucivanje CD-ova, modema i svega ostalog, sto sam mogao da skinem.

Dakle, ili je ploca ili je napajanje! Bar mi jedino to zvuci logicno. :d Ne verujem da je do graficke. Posto na drugoj masini u VSu imam isto Chieftec 360W dualfan (ovaj je single), probacu kad budem isao tamo da zamenim napajanje (mada, da je do napajanja, ne verujem da bi mi stabilno radila OC masina), al' rek'o ako neko ima slicnih iskustava...

"Kriticni" delovi konfe su:

Epox 8RDA+
[email protected]
2x512Mb
9800Pro@XT
Chieftec 360W PSU
i Terratec (ni kriv, ni duzan! :d)

p.s. Do sada sam imao neku skrnavu antenu pa nisam mnogo obracao paznju na to, medjutim sad mi na kablovskoj upada u oci.

Neverovatno (bar za mene🙂), ali problem se drasticno smanjuje, tj. skoro nestaje kada downcloknem procesor na 11x133MHz, tj na default takt.

Elem, primenom odredjenih filtera i deinterlace algoritama u DScaler-u sam problem sveo na jedva osetan. Ako neko ima neku ideju (bilo kakvu, nema glupih kod ovakvih gremlina! 🙂), slusam... 😉

p.s. FSB i AGP Spread Spectrum, naravno, ne pomazu. :d

Delijo, o tim linijam sam vec pricao ranije na ovom forumu (pocetkom septembra) ali ajde da ponovim. I ja sam imao slicnih problema sa horiz. linijama ali na Leadtek-ovoj kartici. Problem sam resio premenom procesora (Barton 2500, znaci samo drugi primerak istog procesora!) i linije su nestale!!!!! Inace, i kod mene je pomagalo spustanje magistrale na 100MHz (iako je default 166MHz!) pre zamene CPU-a. Ja sam imao te linije samo na odredjenim frekvencijama, od 450 do 530 MHz. Mnogi su izrazili sumnju u moje resenje, ali , eto procesor je stvarao suvise smetnji! Izgleda sasavo, ali ja vise smetnji nemam... 🙂 .Probaj i tu varijantu..

Poslednja izmena:
Ako se dobro secam, ja sam u istom threadu decidirano tvrdio da nema sheme da je do procesora. :d 'Ebi ga, grese ljudi. 🙂

Jedino kod mene nema veze sa frekvencijom na kojoj se nalazi stanica.

Ne bih da menjam procesor, posto je ovo onaj Valekov sa 2. mesta na Paradigminoj Top10 listi u kategoriji t'bredB. 😉 Sta je sve preziveo, nije ni cudo ako "zraci". 😀

Ako nista drugo, ono provalio sam da procesor moze da mi radi na 2GHz na 1.5V i sa idle temperaturom od <35C. :d

mozda je glupo pitanje, ali ima li negde opcija u BIOS-u da zakljucas takt PCI magistrale? Izgleda kad dizes FSB da ne prija kartici...

NForce2 ima zakljucanu PCI magistralu na 66MHz.

Stavi nov antenski kabl a mozda imas negde na liniji (antenskoj) neke smetnje

Delija je napisao(la):
NForce2 ima zakljucanu PCI magistralu na 66MHz.
Pa eto gde je problem, mnogo je to za TV kartu, da je 33 MHz možda bi i radila kako treba :d Ili da pređeš na neki all-in-wonder, oni rade ok na 66 🙂

Lapsus, naravno da je 33MHz, nego mi je totalno bila pukla koncetracija! 😉

@Koja:
Nije do toga, to sam i ja prvo mislio, zato sam i isprobavao kombinacije sa cimerovim kompom (odneo sam moj u njegovu sobu, posto je njegov kabl 20m kraci)

Sugradjanine definitivno TV kartice ne trpe owerkloking. Pogotovo ubrzanje magistrale. Problem je verovatno u procesoru i probaj da promenis slot na najnizi u kompu. Ako mislis da lupetam stavi mobilni pored kompa pa kad te neko pozove kakve ce linije biti na monitoru??? A procesor radi na daleko vecoj frekvenciji od mobilne telefonije!!!
Probaj i ovo! Iseci alu foliju velicine TV kartice i naravno sa obe strane stavi recimo celofan chisto da ne kratkospojis nesto u kompu. Zalepi selotejpom na Tv kartici doticnu sa one strane gde ZURI u procesor. Mislim nije skupo ni komplikovano da probash. Ja sam coveku resio problem na TV mesanja knala (interferencija) tako sto sam stavio alu foliju izmedju stuba dvd plejera i TV.
Ajd javi kako si prosao!!!

Ja imam slicne probleme, ali samo na pojedinim kanalima (Eurosport i jos poneki). Sve zivo sam probao (default takt procesora, zamena kabla), ali ne pomaze. Na svim ostalim slika je odlicna. Nije do signala, jer na televizorima tih linija nema.

Kartica (tuner) je u principu oklopljena, a inace nema veze sa magistralom, vec bas sa taktom procesora, posto se isto desava i na 12.5x133, kao i na 11x212. Kad spustim na 11x133, onda je OK.
Slot sam prvo menjao, ali je potpuno isto. 'Ebi ga, filteri moraju da sredjuju stvar. Sreca u DScaler. 😉

Dusan K je napisao(la):
Ja imam slicne probleme, ali samo na pojedinim kanalima (Eurosport i jos poneki). Sve zivo sam probao (default takt procesora, zamena kabla), ali ne pomaze. Na svim ostalim slika je odlicna. Nije do signala, jer na televizorima tih linija nema.

Dule, i ja sam iste probleme , bas vezane sa odredjene kanale ( 450 - 540 MHz), a tu spada Eurosport, Pink, BK, HRT1...doduse zavisi na kojoj si kablovksoj....probaj da promenis procesor i da stavis sva setovanja na default. Naravno i da stavis tuner u posledjni slot, skroz na dno kante. Sada vise nemam smetnje, cak i kad malo oc sa 166 na 174MHz magistralu. Znam da nije bog zna kakav oc ali, eto.. 🙂....Ima dosta ideja o interferenciji na www.tv-cards.com.... Ali ovo za procesor tamo nisam nasao, sam sam provalio... :cigar:

Jedino da cu zbog TV kartice da se lisim celih 60% overkloka. :d

Znaci, ako jos neko ima probleme: DScaler + Judder Terminator + Video Deinterlace (Bob) + Noise Reduction (Gradual + Temporal) i to je to! Jedva da se primeti iz bliza. 😉

Delija je napisao(la):
Kartica (tuner) je u principu oklopljena, a inace nema veze sa magistralom, vec bas sa taktom procesora, posto se isto desava i na 12.5x133, kao i na 11x212. Kad spustim na 11x133, onda je OK.
Slot sam prvo menjao, ali je potpuno isto. 'Ebi ga, filteri moraju da sredjuju stvar. Sreca u DScaler. 😉

Sta to znaci da je tjuner u principu oklopljen?? Kao da na TV uredjaju nije :d
Radi se o velikim ucestalostima ili ti frekvenciji pa konstatacija u principu nistha ne znaci! Pa sam si dao odgovor na pitanje 😀
12.5x133 znaci smetnja od procesora :d
11x212 smetanja od procesora ali i od magistrale :d
11x133 e tu nemash smetnji i magistrala i procesor OK 😀
Pa meni je pre tri godine TV kartica radila najbolje iako je za danasnje pojmove shit KWorld sa bt878 chipom Duronce na 700MHZ i MSI 133 Turbo :smoke:
Kupi Expert Leadtek kao ja i neces imati probleme! Tvoju lepo prodaj i bices sigurno zadovoljan. Tako je kad se ljudi loze na BRAND 😀 a u realnom radu druga se iskustva sticu. Ovo ti pisem dobronamerno jer ovu karticu guram vec vise od godinu dana i promenio sam dva kompa. Sada je Barton 2800XP i sve je OK :wave:

Delija je napisao(la):
Ne bih da menjam procesor, posto je ovo onaj Valekov sa 2. mesta na Paradigminoj Top10 listi u kategoriji t'bredB. 😉 Sta je sve preziveo, nije ni cudo ako "zraci". 😀
Sta je tek onaj moj sa treceg mesta preziveo - ne smem ni da ga prodajem!!! :d:d:d

Mislim da bi me buduci vlasnik zvao vec iduceg dana da se pozali kako "ima problema sa procesorom"... :d
Delija je napisao(la):
Ako nista drugo, ono provalio sam da procesor moze da mi radi na 2GHz na 1.5V i sa idle temperaturom od <35C. :d
Mora da moze bolje... onaj "treci" 😉 moze sa tom voltazom na 2.2 giga.

astrolog je napisao(la):
Kupi Expert Leadtek kao ja i neces imati probleme! Tvoju lepo prodaj i bices sigurno zadovoljan. Tako je kad se ljudi loze na BRAND 😀 a u realnom radu druga se iskustva sticu. Ovo ti pisem dobronamerno jer ovu karticu guram vec vise od godinu dana i promenio sam dva kompa. Sada je Barton 2800XP i sve je OK :wave:
TerraTec je bolji od tog Leadtek-a.
Vidi ovako: ja imam stari PCTV (ne onaj najstariji, sa analognim tjunerom... koji je bio i najbolji) koji radi pefektno... nikakvih problema nema, slika savrsena, extra brzo salta kanale. Ma, milina!

Ali, *na nevidjeno*, uvek bih ga menjao za ovaj Delijin TerraTec. Odmah.
(doduse, kad bi vec menjao, uzeo bih model Cinergy 600 TV)

Aj, bas cu da probam. 😉

Poz.

Ma daj CAR-e nisi klinja da se lozis na te stvari!! Oni su ti kao politicari mislim na proizvodjace. I samo cekaju napaljene da ih zavade!!! Probao sam i Terra Tec i Leadtek i u principu nema bas neke razlike. Stvar je samo ukusa!! Pa Terra tek zvucne kartice toliko nahvalise na forumu a ispljuvase Creative do bola a ne citaju sajt gde lepo pise da Terra Tec moli Creative za saradnju u izradi zvucne kartice tipa SoundStorm.
Dok oni lepo saradjuju mi se ovde krvimo oko sitnica. Pa Leadtek je ipak vrlo poznati BRAND i sa njima nema shale.
Slazem se sa tobom da su nekada kartice daleko bolje radjene ali i u manjim serijama. Danas se stancuju na milione i gde god mozes tu zakidas na materijalu zbog cene ili sradjujes sa poznatim partnerom ili jednostavno se krade tehnologija.
Ma sve su to igranke stho rece SASA za TFT monitore pa to vazi i za ostale kompjuterske komponente.
U ovu grupu ne ubrajam slabije igrace kojih ima na stotine iz Kine i slicnih zemalja. Brand je Brand i nijanse su u pitanju. Pa vide li ti koliko se kolju na forumu oko Atija i Nvidije. Raspravljaju koja je bolja kartica a ona cak i nema da se kupi kod nas a kamoli testira ili uporedjuje. Mislim na ova poslednja izdanja.
Trla baba lan da joj prodje dan!
Pozdrav CAR-u i zemljaku ma moze i ostalima naravno!!!

astrolog je napisao(la):
Ma daj CAR-e nisi klinja da se lozis na te stvari!! Oni su ti kao politicari mislim na proizvodjace.
Ma jok, nije zbog toga... ne lozim se ja na proizvodjace (samo na cipove koji su na PCB-ovima! 😀)

Uostalom, Leadtek je veci od TerraTec-a, to je sigurno...

Ne, ovo sto sam naveo je samo zato sto sam probao obe karte, znam kakvu sliku daju - i po tome ih poredim. Cak ni po capture-u iz njihovog programa (jer to, hvala Bogu, moze da se uradi sa toliko razlicitog softvera... pritom jos puno boljeg), cene ili neke druge stavke... samo kvalitet slike.
astrolog je napisao(la):
I samo cekaju napaljene da ih zavade!!! Probao sam i Terra Tec i Leadtek i u principu nema bas neke razlike. Stvar je samo ukusa!!
Probao i ja obe, i sve to uporedio sa mojim PCTV-om.
Suma sumarum: Cinergy 400 najbolja slika, potom PCTV, pa tek onda Leadtek.

Mala je razlika izmedju TerraTec-a i mog PCTV-a, ali je ipak ima (nema nekih horizontalnih linija koji sa javljaju na par kanala kod mene)... dok je na Leadtek-u dosta losija u odnosu na ova dva.
Isto je to pomislio i drugar koji je kupio Leadtek-a (ne znam tacno koji je model... ima i TV i FM tuner), pa potom dosao do mene i video PCTV...
(napomena: obojica smo na kablu, veoma dobrog kvaliteta)
astrolog je napisao(la):
Pa Terra tek zvucne kartice toliko nahvalise na forumu a ispljuvase Creative do bola a ne citaju sajt gde lepo pise da Terra Tec moli Creative za saradnju u izradi zvucne kartice tipa SoundStorm.
Je l' ovo ozbiljno? 🙂
Nisi prvi koji je ovo spomenuo, pa je valjda tako... daj neki link, da se i sam uverim.

Jer, mnogo mi je smesno! 😀
Jedan proizvodjac kuka drugom... :d
astrolog je napisao(la):
Dok oni lepo saradjuju mi se ovde krvimo oko sitnica. Pa Leadtek je ipak vrlo poznati BRAND i sa njima nema shale.
Jeste... ali, sto se mene tice, SAMO za graficke. Tu nema sale.

Ostalo? Nisu bas nesto...
Secam se kada su izbacili nF2 plocu - smesno, neka socijala koja je, eto, imala Dual Channel. Pa je, eto, s pravom mogla da se nazove nForce2.

A posto sam, kako rekoh, video i probao njihov TV tuner... ostajem pri svom misljenju 😉

P.S. Sad ti pominjes Leadtek kao "vrlo poznati BRAND"... da se mozda ti ne lozis na te stvari? 😉

Pozdrav

Ja sam nekada imao problema sa leadtekom. Imao sam vertikalne (da, vertikalne) linije na par sekundi posle menjanja svakog kanala, a sto je bilo mnogo gore, slika je preskakala svakih 10 sekundi (to i nije bio problem dok sam gledao, ali dok sam snimao, ispadali su frejmovi).
I onda sam samo promenio PCI slot... i radio je bez problema...

U medjuvremenu sam promenio komp, overklokovao ga, i josh uvek radi sve ko bog...

Ne, nije to... ovo su bas horizontalne linije na PCTV-u.
Doduse, sa novijim drajverima je bitno popravljeno, pa se jedva i primecuje.

Car-e nisam neozbiljan a pogoto napaljen. Osecam odgovornost ako nestho preporucujem drugima da to bude sto objektivnije jer ljudi daju nekada i poslednju kintu za parce hardvera. PCTV sa 8bitnim konvertorom nema sta da trazi u poredjenju sa navedenom karticom koja je 10bitna za sliku.
Cinergy takodje 10bita ali ne tako bolja kao sto si napisao ili moj primerak je poseban. Koj ce ga znati!
Ma da smo mi u zdravlju i veselju!!!

CAR-e da dodam jos i ovo. Leadtek PVR 2000 sa MPEG2 hardverskim chipom nagovestava da ce Leadtek i u buducnosti biti jedan od lidera kada su TV kartice u pitanju. Zato sam napomenuo da su opasni igraci!!!
Pa ko je lud da plati TV karticu 105 eura + porez ako ne pruza za te pare ono sto se od nje ocekuje!!! A ocekuje se mnogo.
Skontali tipovi u Leadteku da im se dobro prodaju kartice pa se dali na posao da osvoje trziste sto sigurno ce i uciniti. Neka vreme presudi. A tebi jedan prijateljski pozdrav jer nisam covek koji ne uvazava tudje misljenje. Pa stoga verujem da PCTV kartica radi kako si napisao jer jeste jedan od bitnih cinilaca konverter ali isto tako i sama izrada kartica i ostalih komponenti na njoj!

Koj' ce ti bre hardverski MPEG2 enkoding u vreme >2GHz procesora?

Ma u u pravu si Delija nema smisla da na takvim masinama radi hardverski dekoding/enkoding. Ali za slabije makine to moze biti odlicno resenje. Nemoj mi reci da ovi na forumu imaju samo pentium 4 makine. Ima vise njih slabije i ovaj potez Leadteka nije losh mada je moga i ranije da izadje bio bi pravi finansijski i komercijalni hit. Brzina IT tehnologije danas se meri mesecima. A za godinu dana ko zna koji ce kodek biti glavni nosilac video zapisa?
Pozdrav sugradjaninu.
PS. Moga bi na PM da mi posaljes email adresu ili broj tel.. Stariji sestric mi studira u NS kompjuterski dizajn a mladji elektrotehnicki faks odsek za kompjutersko programiranje.

[email protected]

I ja sam na Elektro-odseku, racunarstvo, 4. godina, automatika. Pa ako ti nesto zatreba... :wave:

Hvala ti. Ako neshto zatreba javicu se sto isto vazi i za tebe mada ovde u VS i nema nesto interesantno!!! Al' ti je nik lordvlad jel to asocira na Cepesa onog sa Transilvanije. Ma izmislili ljudi legendu kao mi o Kraljevicu Marku. Mogli su u dosijeu X da urade jednu epizodu o njemu kako ore turcima drumove HE!HE!HR!

'Ebi ga, Vampiri su mi omiljena rasa u bilo kojoj role play igri (a drugi deo imena je jasan😀), bilo da je na kompu ili uzivo. 🙂

poz.

Nazad
Vrh Dno