Šta je novo?

Problem sa Tp-Link TD-W8901N modemom

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Zadnjih nekoliko dana, mozda i mesec dva, imam problem kada hocu da pristupim modemu preko njegove 192.168.1.1 adrese. Imam svoj modem umesto Telekomog ADSL modema, vec nekih 5-6 godina. Ali kazem, zadnjih nekoliko puta kada hocu da mu pristupim, ne moze, kao da nije ta IP adresa. Resetujem ga i bude OK. Malopre isto. Resetujem, ali ovaj put vise nema neta. Resetuj jos otprilike 18 puta, i modem i ruter, nista, nema neta uopste. Modemu mogu da pristupim, sve mogu da menjam, podesavam, cuvam, ali nema neta. Stavim onaj Telekomov modem, radi, ima neta. Vratim moj, nema neta.

Pretpostavljam da mogu da pokusam da ga resetujem na fabricka podesavanja, ali izgubicu gomilu podesavanja za IPTV, tako da mi je to zadnja opcija.

Jel ima neko ideju zasto se ovo desavalo sa IP adresom i pristupu modemom i sada ovo konacno sa nepostojanjem neta? Mozda je i crkao, ali cudno je sto bi radio verovatno jos godinama da ga nisam resetovao.

Vratio sam ga na fabricka podesavanja, ali i dalje nema neta. Mogu da mu pristupim, ali neta nema.

Nesto sada razmisljam sam i povezujem stvari...kada sam vratio ovaj telekomov modem, zakljucio sam da sam iza cgnat-a. Mislio sam prvo da nisam lepo otvorio portove, ali to nije tacno, jer sam zadnjih meseci u nekoliko navrata vracao njihov modem koji mi je tako radio po par nedelja dok se ne setim da vratim njihov i nikad nisam imao problem sa torrentima ili slicnim stvarima, i sa njihovim modemom i sa mojim su portovi bili otvoreni, i nisam primetio nikad razlicitu ip adresu u podesavanjima rutera i kada proverim na netu koja je ip adresa. Sada su razslicite, u modemu pocinje na 10.x.x.x.

Elem, moje pitanje glasi, jel moguce da su oni pored toga sto su me stavili iza cgnat-a, jos nesto u isto vreme uradili i onemogucili net na mom modemu, tj. na svakom modemu koji nije njihov? Da bih uopste mogao da koristim drugi modem, morali su da mi posalju username i password, za koje sam pisao zahtev. Jel moguce da su te podatke promenili?

Nazad
Vrh Dno