Šta je novo?

Problem sa Toshiba laptopom

bozicko

Cenjen
Učlanjen(a)
31.08.2013
Poena
170
Ljudi pomagajte,
pre nekoliko dana Toshiba laptop mi je usporio do neprepoznatljivosti.
Naime, uvece sa ga noramlo koristi, a sledećeg dana sam primetio da mi je usporio do te mere da YT secka, word usporen, powerpoint usporen. Otvaranje fascikli usporeno...čitav računar usporen.
Skontao da me je neki virus sjebao, a i pošto je već prošlo vremena od poslednje instalacije ga ga reformatiram i dignem novi sistem...kad ono..opet spor...sve opet secka, koči....

Uradio test rama, video rama, grafičke, HDD-a sve OK....

Jedino što mi je prijatelj primetio da mi HDD više ''angažovan'' od uobičajenog....šta god to značilo

Imali ne neko predstavu o čemu je reč i da l ima neki predstavu o čemu se radi...

I ako moram u servis, možete li mi preporučiti neki dobar ovlašćeni pošto je pod garancijom.

Da ne zaporavim u pitanju je Toshiba L755-127

Ovlasteni servis za tosibe je Sistem one, a oni tamo samo menjaju (uglavnom) pokvarene komponente za odgovarajuce orginalne, nema neke velike bidzevine i sl.
Ceka se ako treba dok deo ne stigne ali ako je (a verovatno jeste) crkao hdd onda ce biti brzo za 2-3 dana (radna)...

http://rs.s1see.com/lokacija/

To vazi samo ako si pod garancijom, jer ako je van garancije bice ti totalno neisplativo da ga tu popravljas... onda treba nositi u neki vise "narodni" servis sa pristupacnijim cenama ili jos bolje sam zamenis hdd.

"Uradio test rama, video rama, grafičke, HDD-a sve OK..."
"Skontao da me je neki virus sjebao, a i pošto je već prošlo vremena od poslednje instalacije ga ga reformatiram i dignem novi sistem...kad ono..opet spor...sve opet secka, koči..."

Ili je hardver ili softver.
Po tvome je sve u redu i sa jednim i drugim a problem je i dalje prisutan.
Uradi još jednom sve testove. Pogotovo hard diska (sa proizvodjačevim softverom i jednim nezavisnim/univerzalnim) i ram memorije (u dovoljnom broju prolaza, bar 10 prolaza u memtest-u).
Ako ih prodje skini neku od live linux distribucija, butuj sa optike, koristi tako laptop par sati za surf, filmove i muziku.

Ako i tu radi uredno batali servis, mašina je zdrava hardverski.
Dakle instalacija windowsa je onda u pitanju, imaš konflikte ko zna koje vrste, programi/drajveri/windows updatei/.
Ako tu "zabodeš" ponovo nosi ga kod nekog iskusnijeg da on obavi reinstalaciju i ostalo.
Ili pozovi nekog iskusnog da bude sa tobom dok reinstaliraš windows i ostalo jer ako je prošla sve iznad mašina je zdrava i ti negde grešiš.

Nazad
Vrh Dno