Šta je novo?

Problem sa startovanjem Win2000!

• Začetnik teme Začetnik teme Chokky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Chokky

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
619
Da li neko moze da mi pomogne? Dakle, jutros je komp na poslu radio sasvim OK (Win2k + SP4, tek instaliran, Intel 500MHz, 128 MB, 40 GB), malo kasnije sam hteo da instaliram nove drajvere za nVidia TNT2 graficku, pa reset, i posel toga win nije hteo ni da dodje do mesta gde treba da se ulogujem!!!....Komp nije blokirao (radi mis, po malo zasvetli lampica od harda), ali dodje do mesta gde otprilike pise "applaying windows setings"! Posle ponovnog reseta (hard), komp je jedino hteo da se podigne u safe mode. Uninstalirao sam drajvere za Nvidiu, ponovo restart, ali opet isti problem!!!! jednom sam cekao skoro 15 minuta, napokon je dosao do logovanja, ukucao sam user i pass, i onda je taj panel postao siv i nista se vise nije desavalo!!!. Da l neko ima ideju sta je moglo da se desi? Ovo je prvi put da se srecem sa Win2k (sta cu kad su mi to uvalili na poslu!). Probao sam i "load last known good" i "VGA mod"..nista nije pomoglo - uvek isto. Oce samo u safe mode! Da li w2k ima neku foru za pamcenje prethodnih registry-a, kao XP? Pomagajte, ako nista drugo, zato sto mi je danas rodjendan...🙂Svaka ideja je dobro dosla.

win2k nema system restore kao xp... s obzirom da si tek sveže instalirao sistem, skini ga i ponovo odradi istu proceduru, nagađanje i dijagnoza ovako na daljinu će ti oduzeti više vremena...

da li si instalirao neke drajvere za ploču i disk kontrolere koje nije trebalo? ako je u pitanju neki BX/ZX Intel čipset, vrlo moguće da ne treba ništa od toga, međutim ako je neka Via ili ALi u pitanju, drajveri su neophodni, i to adekvatni...

Hm, jesi li probao ono 'last known good configuration'?

Ocekivao sam da ce biti jos pod pitanja, jer sigurno nisam naveo sve sto bi moglo da mi pomogne. Dakle, sistem ima BX chipset, nisam ja instalirao sistem, nego kolege iz informacionog sektora moje firme. Poslednje sto sam uradio je da sam instalirao nove drajvere za graficku (NVidia TNT2 64) i to neku verziju 61.xx sa NVidia-inog sajta. Instalacija je prosla OK, sistem je trazio restart, to sam i uradio i od tada imam problema! Probao sam sve opcije (i "last known good...." ) i samo radi Safe mode! Uninstalacija nvidiinih drajvera nije pomogla. Koliko mi je kolega rekao, Win2k je sam instalirao drajvere za tu karticu. Kad sam instalirao te drajvere, isao sam preko "setup.exe" od drajvera a ne preko "update drivers" is device managera..

Nazad
Vrh Dno