Šta je novo?

problem sa slusalicama i audigy2

tihomir_pg_

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2006
Poena
319
drug mi skoro kupio audigy 2 zs polovnu...ima neke sony sluske i kad ubaci pozadi mjesto zvucnika nema zvuka uopste...a kad ubaci u remote od sonic gear zvucnika ima zvuka tek pri samom kraju hoda potenciometra...
?????
pomagajte?
impedansa slusalica?

ljudi ja sam evo sad nasao samo jedan nacin na koji da mi rade slusalice a to je da izvadim zvucnike i u isti ulaz da stavim slusalice...kupio sam prije 5 6 dana karticu Audigy 2 ZS i sve je ok sem to a to ne umijem da napravim...znaci ja bih da stavim u nju da mi rade zajedno slusalice i zvucnici...

i jos jedno pitanje zna li neko zasto mi koci CS 1.6 kad ga upalim da igram dok slusam muziku u pozadini ali slusam na foobar??? a kad slusam na winamp ili wmp nista ono sve noramalno?

Poslednja izmena:
nije valjda da niko ne zna???????????????

Uporedi foobar i winamp koliko koji opterecuje sistem, pa ces sam zakljuciti zasto se to desava. A ako su te Sony sluske imalo ozbiljnije, nije ni cudo sto ih audigy ne tera, za to valja nabaviti pretpojacalo ili ozbiljniji izvor.

a zasto su onda iste te slusalice radile na integrusi bez problema?
i kakve veze ima opterecenje sistema s ovim?

A ako su te Sony sluske imalo ozbiljnije, nije ni cudo sto ih audigy ne tera, za to valja nabaviti pretpojacalo ili ozbiljniji izvor.
Posto planiram da uskoro kupujem slusalice, jel mozes da mi kazes kako da prepoznam koje su "ozbiljnije", da se ne zeznem. Koju karakteristiku da gledam?

gadafi ne upadaj u temu...
vazhno nam je ovo da rijesimo...pm coeka

ovako ljudi ja vas pitam da mi pomognete da napravim ovu stvar na karticu Creative Audigy 2 zs...to gore slika da mi u nju stoje istovremeno slusalice i zvucnici a da ne moram da se ustajem stalno da prebacujem cinceve...ako nemo moze nek mi pomogne..fala...a sslusalice su sony mdr v300

kupi jedan onaj audio panel (ne znam kako se to zove, viđao sam po cenovnicima), gde možeš da biraš između više ulaza/izlaza, mislim da ne košta više od par stotina dinara, stoji ti lepo na stolu i prekidačem biraš šta/odakle svira ;)

:wave:

Poslednja izmena:
sve je to super brate moj samo sto mi nista nisi rekao niti mi pomogao jer ne znam sta treba da trazim?

valjda će neko znati da ti kaže kako se to tačno zove - uglavnom imaš jednu srebrnu plastičnu kutijicu (tj ova je bila srebrna) veličine kutije cigareta, stoji ti na stolu npr, ima 2-3 ulaza i izlaza i prekidače kojim se bira odgovarajući ulaz, i kači se na line-in i line-out zvučne kartice (ako se dobro sećam). viđao sam to na par mesta u kg ranije, mora da ima i tamo odakle si (pošto nisi ništa stavio)

:wave:

Kao korisnik Audigy 2 kartice vec 3 godine, pokusacu da ti odgovorim, stavi zvucnike u front izlaz a slusalice u rear, instaliraj sve sa diska koji si dobio i u medija centru ukljuci opciju 5.1 i radice ti i jedno i drugo, kod mene je to tako povezano od pocetka. Znaci svetlozeleni (front-line out) i crni (rear). Ja je inace koristim i za monitoring i za rad u Tractor DJ studiju kao i u Vitrual DJ-u, kartica je mnogo mocna i ima jako nizak sum i brum kako na ulazima tako i na izlazima. Ako ti slucajno bude zapinjala ili kocila, samo promeni PCI slot i resices problem, jer multifunkcijski AC3 dekoder na njoj trazi potpuno slobodan IRQ kanal.

Pozz

eo vidite sta je coek sa pravim odgovorom:) fala ti brate sad imam ja jos jedan problem meni je ona audigy2 sa pozlacenim ulazima tako da ne znam koji je rear koji je koji...pa eto ti gore na sliku pogledaj koja mi je zvucna pa mi objasni ako moze...inace imam zvucnike 2.1 i slusalice sony ono nista posebno ali bih da to napravim da mi ne bude gubljenja zvuka...tacnije da kad stavim slusalice da cujem sve zuvkove i kad rade zvucnici da cujem sve da se ne gubi nista...

e da i imam sledeci problem, nisam nikako mogao da instaliram drajvere sa cda od nje nego mi je ladno rekao da ona ne postoji u moj komp...strasno al *** ne znam sta je to...ono kao ja pustim cd instali to i on samo izbaci poruku you dont have audigy in your sistem??!?!?!!?!

Izvadi karticu iz masine, podigni Windows, ugasi, vrati je u slot.

radio to davno i nista...nema promjena...moram jos pokusati da dignem novi os pa da vidim sta ce se desiti...

Nazad
Vrh Dno