Šta je novo?

Problem sa Seagate Barracuda 250GB SATAII

K'R' HooD

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2007
Poena
301
Danas stigao, i vec sam razocara. Melje kao da je star 15 godina, i s vremena na vreme "cvakne". Negde sam citao da je to termalna rekalibracija :trust: , dok meni vise smrdi na neki kvar. Znaci danas sam uzeo, nov i imam jos 5 godina garanciju. Hvala

Meni se slična stvar desila sa seagate-om pre par godina. Taman sam sve instalirao, kad posle nedelju dana, puče hard. Samo je počeo da klikće, i crkao. Valjda mehanika. Zamenjen istog dana, i ovaj drugi šljaka bez problema već par godina.
Desi se da bude loših primeraka, stradalih u transporu itd, ma koja firma da je u pitanju. Ako je kvar bolje je da se pojavi odmah u startu.

Znači, za sve što misliš da ima problema sa hardwerom, zovi nadležan servis, pa nek oni lupaju glavu.

Možeš pre toga da provrtiš neke hd tech programčiće, da vidiš kako se ponaša.

pozdrav :wave:

Imam 2 komada i melju i cvakcu ponekad ali ako izuzmem zvukove rade fino evo vec peti mjesec :)

Danas stigao, i vec sam razocara. Melje kao da je star 15 godina, i s vremena na vreme "cvakne". Negde sam citao da je to termalna rekalibracija :trust: , dok meni vise smrdi na neki kvar. Znaci danas sam uzeo, nov i imam jos 5 godina garanciju. Hvala

Takav zvuk sam imao i ja samo na modelu od 320 gb.

pisao sam o tome ovde na forumu.

Izgleda da postoje 2 serije koje se jako tesko razlikuju, bucna i tiha.

Seagate sam ubrzo prodao, jer nisam mogao da podnesem buku i kupio WD od 500 gb

Poslednja izmena:
Servis je duzan da u roku od 24 sata od momenta kupovine odmah po prijavi bez uslovljavanja primi komponentu i ako se ustanovi bilo kakva nepravilnost istu otkloni ili zameni komponentu.
Moguce je i vratiti komponentu i traziti povracaj novca.

I ja sam imao isti takav sa 5.god garancije,neverovatno bucan je bio.Zamenio ga za WD 250GB KS serije.

Ne mozes ga reklamirati zbog buke, provrti mu test i vidi ka li prolazi ili ne....

Evo test preko HD Tach, posto ne mogu da reklamiram zbog buke, ostaje mi da cekam da crkne potpuno, i da mi svi podaci odu u k.....

Skinuo sam program i ne znam kako se koristi. Tj. ne mogu da izaberem HDD da testiram :S

Hm..neshto mi malo to 130MB/s... Predpostavljam da ima 16MB cache-a? Ja imam seagate 7200.9 seriju,sata2 isto,samo sto je 160GB i imam 203MB/s.Kapiram da bi ti trebalo da imas veci skor iz nekog razloga,ili ne?:)

I moj ponekad cvakne,(da te uteshim),ali se ne 3ipujem posebno oko toga... Kapiram da su takvi jednostavno. Pokushaj da nadjesh skor od istog diska negde na netu pa uporedi.Pa ako primetish znatno vece skorove,onda widi da ga odneses na reklamaciju pa nek se oni cimaju da te ne boli glava....

ovo je barracuda 320gb,imamo skoro iste rezultate (nemam sata2 kontroler) ali ovaj nije bucan i ne cakce nikada.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    104.5 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Moj Seagate 320 GB sata II ume povremeno da skripi i to me uzasno nervira,pa neko vreme je miran,pa posle par dana-nedelja opet zaskripi...***em li ga koj' mu je...HD tach prikazuje normalne parametre...

moj zna da cakne, racunao sam zbog starog kontrolera (jedan od prvih sata1)

Hm..neshto mi malo to 130MB/s... Predpostavljam da ima 16MB cache-a? Ja imam seagate 7200.9 seriju,sata2 isto,samo sto je 160GB i imam 203MB/s.Kapiram da bi ti trebalo da imas veci skor iz nekog razloga,ili ne?:)

Ma to je u granicama prihvatljivog, meni je moj seagate 7200.10 250GB na staroj ploci Gigabyte GA-8IP1000MK koja nije imala sata kontroler davao oko 135MB/s a sada sa novom plocom Asus P5B-E Plus taj isti HDD daje 243MB/s. I pravo da ti kazem ne primecujem da nesto brze radi HDD :)

spali ga ako te nervira, tj. pusti malo struje kroz njega i vrati ga nazad ;D

spali ga ako te nervira, tj. pusti malo struje kroz njega i vrati ga nazad ;D

Dobar ti odgovor, spali ispravan uredjaj zato sto nije tih koliko si se nadao da ce biti...:mad:

OT, i ja imam istu 'Cudu, i moj pusta cudne zvuke, ali retko, doista retko. Inace radi lepo & brzo. Ako ti seatool ne prijavljuje nikakve greske, realno, nemas osnova za reklamaciju. A ako ti je bucan, prodaj ga, kupi novi i cao/zdravo.

Poslednja izmena:
ja sam pre dve godine uzeo Hitachi T7K250 160Gb SATAII. Prethodno sam imao "klikcuceg" maxtora koga sam se otarasio. Kako sam stavio taj Hitachi poceo sam da ga zaticem kako klikne.
Kontaktirao sam Hitachi bas povodom toga i oni su mi odgovorili da taj klik sasvim normalan i potice od parkiranja glave kad disk udje u neku idle fazu. Meni se taj klik i desavao kad hdd nije u upotrebi neko vreme tj kad gledam film sa drugog diska ili kad komp stoji itd.
Jednostavno se cuje mehanizam koji parkira glavu da bi je zastitio od eventualnog padanja na povrsinu u slucajevima kratkih spojeva itd....

Da li i seagate to ugradjuje - ne znam - mozda - verovatno?.
Sledeci logiku taj klik ne bi trebalo da se desava dok se podaci upisuju/citaju sa diska.

Kolko sam ja na svom primetio,cuje se klik samo kod welcome ekrana kada dize sistem.

K`R` Hood, pocini li sta puska te ubila????? Jel proso testove????

Najbolje kontaktiraj seagate i ti,i pitaj ih je l to normalno.Ne moras da uzmes to zdravo za gotovo ako ti se ne svidja:D,ali cisto da cujes sta ce oni da ti kazu....

Bilo je o tom clicku i krkljanju hdd kad se nista na njemu ne radi dosta price na stranim forumima. Ljudi su ih masovno vracali misleci da su neispravni, cak iako su dobili zvanican odgovor od seagate da je to normalno i da je to neka njihova tehnologija kojoj sam ja naravno zaboravio ime. Jos grdje je sto to ne moze da se nikako iskljuci.

Ja sam se navikao na to da je hard bucan kada se nesto radi, ali me izludjuje to sto kad bukvalno nista ne radis on drlja i krklja uzasno, cak i preko 10, 15min, Totalna glupost. Paradoksalno, bucniji je kad nista ne radis, nego kada radis.

Prikacio sam Quantum fireball 30gb iz mislim daleke 2000. i neuporedivo je tisi. Prosto ne mogu da verujem da neko danas napravi ovako bucan hard. A lepo sam mislio da pazarim Samsung, al kovelim hvale dosta seagate pa se za..bah.

Inace taj rezultat ti je jako los. Ako me secanje ne vara ja sam imao u Hd techu preko 200, mislim da je 220. I ako se ne varam tvoja ploca ima sata 2 kontroler

Poslednja izmena:
isto

Isti model skljoca,melje , zagreva se u HD tachu isti rezultati . Uzas .Verovatno losa serija .

Ja sam se navikao na to da je hard bucan kada se nesto radi, ali me izludjuje to sto kad bukvalno nista ne radis on drlja i krklja uzasno, cak i preko 10, 15min, Totalna glupost. Paradoksalno, bucniji je kad nista ne radis, nego kada radis.

Meni ovaj moj nije bucan u radu uopste.Sta vise,ne cuje se pored onog chipset coolera na DFI-u:D Primetio sam samo da klakne,i to samo ponekad,ne svaki put,kada dize sistem,i ponekad u normalnom radu... Danas,evo,nije klaknuo nijednom...:smoke:

E ljudi ja juce bio da kupim HDD (Seagate Barracuda 320GB 7200.10 16mb)
stavio sam ga na plocu iz potpisa (sata1) i radi super uopste se necuje
samo mu je radna TEMPERATURA OD 43-49c!!!!!!??
jel to normalno?

vjerovatno jeste, ljeto je, a ne hladis ga...

Nazad
Vrh Dno