Šta je novo?

Problem sa Seagate Barracuda 250GB SATAII

Ja sam pre cetiri meseca uzeo Seagate od 250 GB SATAII.Ne bih ni primetio da nesto ne valja sa diskom da mi na tom delu gde su se pojavili bad sectors nije bio backup.
Kada me je prosao bes sto sam ostao bez jedno 200 slika,ja sam skinuo Seatools.
Nije nikako uspevao da prodje ni short test a kamoli long test.
Probao sam i sa kompletnim formatiranjem i sa upisivanjem nula,i HDD regeneratorom(veliko sr@nje od programa) i slicnim programima.
Na kraju sam ga vratio i posle dva dana uzeo drugi,koji za sad da kucnem u drvo radi.
Ali mi niko ne moze nadoknaditi izgubljene podatke.
Srecom sam imao jedan backup mesec dana ranije,tako da nije sve propalo.

Imam HDD Seagate Barracuda 400GB 16MB SATA2 i dosta je bučan od samog početka. Uzeo sam ga pre nešto više od 4 meseca i do sada nisam imao problema sa njim, jedino što me to drljanje jako nervira jer se čuje stalno - prilikom bilo kakvog upisa ili čitanja...

Skoro sam uzeo i jedan Seagate Barracuda od 250GB ATA za stari računar, koji se skoro i ne čuje...

Da li je to normalno, ili je onaj prvi neispravan?

Mislim da to zavisi od modela do modela cak i od primerka do primerka. Naprimer ja imam Seagate i maxtora, maxtor je mnooooogoooo bucniji od seagatea, sto se kaze ore, ali sljakaju oba ko pravi... Seagate je u principu vrlo pouzdan disk tako da uzivaj..

Uf tezak izbor zaista samo kad se procita ovo ljudi se jos vise istripuju i osluskuju svoje diskove sa sve stetoskopima ... Salu na stranu imao sam losa iskustva sa maxtorom i cim je pocelo kliktanje sto pre sam ga backup-ovao i nedugo zatim je i skvikno posle 3 godine mukotrpnog rada istina dosta je i odradio :) kasnije sam presao na Wd i on radi perfektno i iskreno ne cujem ga od gomile ventilatora (jedan i njega hladi tako da ne prelazi 30* .
Ispada i da je zbog transporta od primerka do primerka. Ko sve ne uvozi i prebacuje iz ruke u ruku ovakav hardver strasno...
Znaci da ne bi plakali backup obavezno sve sto vam zivo znaci

Nazad
Vrh Dno