Šta je novo?

Problem sa rezolucijom...

FreakInCage

Cenjen
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poena
154
Imam Benq G2220HDA 22" wide monitor sa rezoluciom od 1920x1080
Grafichka je nVidia GF 9600 GT....
Windows 7

sve je radilo fenomenalno i eto gledam naruta online i pokusham da promenim malo contrast na ekranu i sve ide ok dok sluchajno nisam stisno dugme za Auto Adjusting... Tu je nastao problem...rezolucija se promenila tako shto su stranice otishle izvan rezolucie...npr. ne vidim start nego samo onaj separator gde mi stoji prva pinovana ikona (nemam ni jednu ali je otvoren control panel)...sa druge strane ne vidim chak ni language bar (desna strana gde stoji sat)...

pokushao sam druge rezolucije sve su kako treba...
zatim sam pokushao da enable/disable onaj fazon sa 2 monitora...iako nemam drugi :banana:

u safe modu radi sve ok i rezolucija je ok... :party:

medjutim...pokushao sam i da reinstaliram drivere za grafu...nije uspelo...za monitor nisam ni probao jer ih nikad nisam ni instalirao :smackbum:

probao sam restart i shut down na neko vreme... ne vredi...vadio kablove monitora ne vredi...

nadam se da mi nekako mozete pomoci BEZ REINSTALACIJE WINDOWS-A :crash::whip:

P.S. evo kako bi to trebalo da izgleda ali sa snimkom sa k800i...:sceptic:
http://www.youtube.com/watch?v=Lq392ykD8io

Ako ti je slika "izašla" van monitora, uđu u menu od monitora i sužavaj po horizontali i po vertikali dok se ne vrati.

e da i to sam pokushao...ali sve shto mogu da radim je pomeranje na levo ili desno...shto znachi mogu da vidim jedan kraj...drugi ne... :(

Sad nzm tačno koji je to monitor, ali trebalo bi da negde u meniju ima opciju za sužavanje i proširivanje, ali šta znam. Probaj onda da preinstaliraš drajvere za grafiku iz safe moda ukoliko već nisi.

naveo sam gore da jesam...nishta se ne deshava... igre su u normalnoj rezoluciji btw.

Probaj jos jednom Auto Adjusting. Mozda se prvi put zbunio, jer sa Auto Adjusting-om bi trebalo da ti popravi sliku.

problem je u tome shto sam probao to jedno 43635762 puta...najgore od najgored >>> reinstalirao sam windows 7...i dalje isto...any suggestion?? ......

edit: formatirao "c:\" instalirao vistu pa 7...
edit 2: evo sada sam obrisao driver za grafu...i pokushao da instaliram za vistu driver...ali nece...shto se tiche za win 7 isto...pishe ovako "The NVIDIA Setup program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware. Setup will now exit."

Poslednja izmena:
Kazes da si vadio kablove monitora, a jesi li tada pokusao da upalis monitor bez racunara pa da ides na Auto Adjusting onda. Znaci gasis racunar izvadis kabl i upalis monitor pa Auto Adjusting.

hmmm trenutno pokushavam da pratim jedan drugi princip da probam da namestim ovo...ako ovo ne uspe pokushacu tvoj savet...jer ne bi sad da prekidam ovo :)

sad sam tek zabrljao...ne mogu ni 1 driver za grafu da instaliram....

hvala za pomoc ali nisam siguran da su ti poslate 3 poruke koje sam ti vec poslao...ne znam zashto ne vidim uopshte u "poslate"...nego instalirao sam taj driver ali prvobitni problem je ostao...rezolucija je izvan ekrana...instalirao sam Team Viewer ako bi zeleo da pogledash?

Jesi li probao ono sa kablom sto sam ti napisao? Cisto da vidimo pomaze li to ili ne. Ili da ipak pokusas da instaliras driver-e koji su dosli uz monitor, mozda pomogne.

Neko resenje?? jel se i meni juce desilo da na BenQ 19" wide na native rezoluciji slika izlazi izvan okvira - pomeranje gore-dole i sa strane.. Graficka je integrisana SIS Mirage.. Instalirani su najnoviji drajveri sa Intelovog site-a posto je intelova ploca u pitanju.. u rezoluciji 1024*768 radi ok ali je slika mutnija zbog ne-native rezolicije..

Nazad
Vrh Dno