Šta je novo?

Problem sa rezanjem CD-a?

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Imam dosta nakupljenih podataka, koje sam vremenom skupljao kao hrčak i htedoh, kao i mnogo puta ranije, da ih upržim 🙂 na CD uz pomoć NERO-a. Sve lepo postavim i krenem i dobijam poruku :"This compilation does meet the ISO 9660 standard..." što, predpostavljam, imam dugačak naziv nekog fajla i što bi NERO prilagodio sebi. Kad nastavim dalje iskoči mi poruka o mnoštvu nekompatibilnih fajlova, gifova i još koječega. Kad i to zanemarim i krenem sa rezanjem dobijam poruku: "There has been possible read error..." počne odbrojavanje vremena kada moram da odlučim o daljoj akciji. Kada i to zanemarim i krenem dalje, rezanje započne i nakon nekih 20-30% odrađenog posla proces se zaustavlja, prekidam rezanje i pri pokušaju da izađem iz NERO-a program ne odgovara na moj zahtev (sija dioda na CD rezaču Lite-on) i jedino što mi preostaje je restart na dugme.
I ranije sam rezao i nisam imao ovakvih problema. U pitanju su razni programi . To se sve dešava i na drugim verzijama NERO-a i na svim OS-ima koje imam na računaru. Ima li načina da prebrodim ovaj problem tj. kako načiniti problematične fajlove pogodnim za rezanje? Ili šta već?

Mislim da nije problem duzina imena fajla. Moze da bude neki fajl corrupt, ali ne bi trebalo to nero da javlja.
Probaj da reinstalirash nero i onda ponovo rezanje. Ako to ne uspe mislim da ima da se podesi neka opcija pre pocetka rezanja(probaj full nero, a ne express) neshto sa ISO 9660 standardom i izaberi neku drugu opciju, ustvari probaj da izaberesh prvu jer mislim da ima tri.
Ako ni ovo prvo, ni drugo ne pomogne, javi, reshicemo vec nekako.
Poz

Preporucujem ScanDisk, a posle toga kad budes rezao iz Neroa namesti sve kao na donjoj slici:

Prilozi

• untitled.GIF
    untitled.GIF
    14.6 KB · Pregleda: 97
Scandisk reshava garantovano, problem je u fajlovima koji se rezu, neshto se zeznulo....

Scandisk je rešio problem. Sve radi bez greške. Živi bili!!!

Nisam vas razumeo sledece:
1. ScanDisk iz Win-a da uradi ili
2. ScanDisk je poseban program?

Ma iz Windowsa, jedino sto se u WinXP-u vise ne zove tako, nego ides na Properties za disk, pa Tools->Error-Checking.

Nazad
Vrh Dno