Šta je novo?

Problem sa redirekcijom domena

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
uzeo sam danas domen i naleteo na manji problem. hteo sam da redirektujem svoj blog na taj novi domen i to sam odradio nekako u podesavanjima.

medjutim, kada ukucam recimo www.mojdomen.com on otvori stranicu mog bloga ali u address baru se promeni i pise mojblog.blogspot.com

mozda je sitnica, mozda ne moze uopste to da se uradi, ali bi mi jako dobro doslo resenje da tokom celog vremena na blogu stoji adresa domena koji sam kupio.

zahvaljujem!

jedna opcija ti je da usmeris domen na blogspot ip adrese (koristeci DNS A recorde), to radis u panelu kod domen registra gde si kupio domen, a procedura ti je ovde http://www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?hl=en&answer=55373
i ovo ti je najbolje resenje.

druga opcija ti je da aktiviras "cloaking domain redirect" ali pod uslovom da tvoj domen registrar podrzava tu opciju u svom panelu.

Poslednja izmena:
pratio sam uputstvo, usao u kontrolni panel, otisao u podesavanja domena i kod dns servera kreirao pod "www" poljem cname (ttl je 3600, to je jedan sat) i za data postavio ghs.google.com

pingovao sam svoj domen ali i dalje mi ne izbacuje googleove dns servere, dakle nije preusmereno. ako u samim kontrolama u bloggeru ubacim pod custom domain moj domen, onda ne mogu nikako da udjem na blog.

gde gresim?

Odeš tamo gde si registrovao domen.
I za sam domen koji si kupio, uneseš DNS parametre.
Kod:
ns1.ime.com
ns2.ime.com

proverio sam danas ujutro da pingujem stranicu i lepo mi je ispisao dns servere googlea, tako da je bilo samo do vremena, moralo je malo da se ceka.

jedino mi ostaje da nekako napravim da mi mojdomen.com preusmeri na www.mojdomen.com

mislim da nemam, jer sam kupio sam domen, a hosting je prakticno na googeu, posto preusmeravam svoj blog. jedino mi je kontrol panel domena dostupan.

ako si samo dodao www cname koji si usmerio na ghs.google.com, u tom slucaju jedino je FQDN www.tvojdomen.com usmeren na google blogspot. Domain odnosno tvojdomen.com i dalje je usmeren na definisan A record domena (a to je obicno neka "parking" stranica od tvog domen registra).

Osim www cname-a ka googlu, usmeri i domen.com A recorde ka njihovim serverima:

Asymmetrical DNS Configuration, aka "Google Apps"

If you have a domain with email, FTP, and other possible auxiliary services, you use an asymmetrical structure, which use Google Apps to let you add auxiliary services, with quadruple DNS server redundancy.

mydomain.com. 3600 IN A 216.239.32.21
mydomain.com. 3600 IN A 216.239.34.21
mydomain.com. 3600 IN A 216.239.36.21
mydomain.com. 3600 IN A 216.239.38.21

www.mydomain.com. 3600 IN CNAME ghs.google.com.

Look carefully at the IP addresses in the 4 "A" records, before concluding that the 4 records are identical.

With an asymmetrical configuration, you may not publish to the domain root. Your only valid choice is to publish to "www.mydomain.com", and select "Redirect mydomain.com to www.mydomain.com". If you publish to "mydomain.com", you will eventually see

Blogs may not be hosted at naked domains.

Nakon toga nadji u opcijama blogspot panela opciju "Redirect mydomain.com to www.mydomain.com"."

Poslednja izmena:
Upravo tako sam i uspeo. Sve sljaka odlicno, hvala mnogo 🙂

Nazad
Vrh Dno