Šta je novo?

Problem sa racunarom

hogubadagri

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2007
Poena
319
kupio sam nov racunar(iz potpisa) pre 15 dana i za taj period 5 puta reinstalirao windows xp pro 32-bit service pack 2 svaki dan se unapredjuje preko win update.j ednostavno instaliram prvi dan sve ok, drugi javlj system recovery, treci sve puca ja reinstaliram i tako ukrug u servisu daju neki savet koji trenutno (na 3sata recimo) resi problem i ja po malo pucam vec sam stavio cekic i noz pored racunara:crash: dajte neki konkretan savet. Od programa imam pored standardnih windows: ofis 2003, avg antivirus, adaware, winamp, quick time, real player, power cinema za tv, everest 4.0, mozila firefox, nero, limewire, torrent, adobe acrobat reader hvala unapred. Od drivera sve sa cd od odredjenog uredjaja osim za graficku gde sam instalirao 93.71. sa nvidia sajta

ps. molim hitno za pomoc pre nego sto cekic i noz odrade posao pa izgubim garanciju na komp odneo bih u servis ali me mrzi ja sam u centru a servis na banovom brdu bez auta muka ziva cak i ako se odlucim na taxi hvala unapred

Procitao sam sve sta si rekao, ALI ne treba da ti bude muka od taxija....
Pusti da garancija resi sve sto treba da resi, jer najverovatnije da je problem negde u samom sistemu hardverski, tj. ili memorija, ili nesto na ploci, ili bog zna sta je...a oni u servisu su duzni da vide sta ne valjda i da stvar vrate u ispravno stanje...

Sa bahanalijama koje bi ti uradio ces samo izgubiti tu garanciju koju imas...

jel windows legalan? ako nije, ni slucajno ne idi na win update nego lepo pocni da skidas autopatcher-e od novembra 2006 pa na dalje...jel sve dobro povezano na kompu? driveri za plocu (chipset) i ostale uredjaje?...pocni od toga

Vec sam nosio u servis zamenili napajenje(cisto sumljam cooler master crko posle 3 dana nema pojma ali ok) i rekli evo ja dosao kuci i ista stvar jos i gore cak. To je bilo pre desetak dana win nije legalan vidis to nisam uzeo u obzir ali sam sam birao sta da instalira od skinutih unapredjenja i strogo sam izbegavao win genue i ostale odredjivace legalnosti. Da jedan od novih efekata je da mi se monitor u nekim situacijama gasi pa upali za sekundu ili se smrzne slika za sekundu ne znam da li ima neke veze sa problem ali se juce prvi put javilo(racunam monitor je star 6-7 god pa mu ne zameram)

nemam pojma kako se povezuje napajanje a ostalo je ok to sam prvo gledao mada opet mi nekako deluje da komp ne bi radio uopste da je lose povezan a ne da mi postepeno obara sistem pogledacu drivere za plocu. menjao sam memoriju stavljao drugi modul iskljucivao jedan ostavljao drugi i slicno ali nista. Dusa me boli zbog ploce pola sata sam ih ubedjuivao da necu m2n-e sli vec obicnu m2n-e ili m2n sli deluxe ali ljudi nemaju a meni hitno treba racunar stari prodao pre svih ocekivanja prvi dan kako sam postavio oglas i uvalise mi ovo cudo da ne pominjem da mi sli uopste ne treba

Poslednja izmena:
na asusovom sajtu sam nasao samo drajvere za zvuk, raid, usb i one programe koje imam na cd od maticne ploce nema drajvera za cipset

Poslednja izmena:
Probaj cistu instalaciju XP-a, proveri da nije neki od programa koje instaliras zarazen virusom,
iskljuci auto-updates i firewall, instaliraj drajvere pa probaj..vise puta.
Ako te i dalje bude mucio 😡 WTF...otvori ga :crash: .

Stvarno..bednih godinu dana garancije nije vredno maltretiranja :wall:
Radice on mnooogo duze od godinu dana..samo je pitanje kako.

Znaci CD u ruke, pa reinstall .
Ako ne pomogne ...

jedna od stvari kojam me je odusevila pre nego sto sam poceo da uvidjam probleme sa compom je i to da imam 3 godine garanciju sem na dvd rw probacu kad budem imao vremena da reinstaliram win pa javljam sta bi mada mi sve mirise na novo cekanje 58 ili taksija posto dao Bog od 1000 kompanija nijedna nema vozilo da dodje do ulaza

Probaj cistu instalaciju XP-a, proveri da nije neki od programa koje instaliras zarazen virusom,
iskljuci auto-updates i firewall, instaliraj drajvere pa probaj..vise puta.
Ako te i dalje bude mucio 😡 WTF...otvori ga :crash: .

Stvarno..bednih godinu dana garancije nije vredno maltretiranja :wall:
Radice on mnooogo duze od godinu dana..samo je pitanje kako.

Znaci CD u ruke, pa reinstall .
Ako ne pomogne ...
ne nalazi nikakve viruse a mahom su progarmi sa diskova koje imam vec godinama ili iz casopisa disk sa alatima i radili su na amd athlon 1600+, 512 rama noname, maxtor 17.4gb, nvidia geforce 2 64mb,msi k7n2delta2, eeeeeee to je bio komp sa dva cooler masterova ventilatora na kucistu leteo i leti i zimi kad samo pomislim da sam ga prodao za 135 e da kupim ovo za skoro 500

Poslednja izmena:
Posebnu paznju obrati na drajver za graficku, posto to ume da zaglavi masinu..

Ako imas mogucnosti, probaj da pogasis nepotrebne servise.

A da.. Ta garancija od 3 godine.. Zamisli sebe za 3 godine sa istom masinom... Tesko..

drajver za grafiku je 93.71. sa nvidia instaliran zato sto original sa cd za graficku nije isao bas najbolje tj izlazi plavi ekran sa obavestenjem da je graficka lose instalirana

A da lepo platis 15-20€ nekome ko zna da ti sredi masinu posto je ocigledno problem u software_u koji ne podleze garanciji.

razmisljam da reinstaliram win i da onda ne instaliram nista sem drivera da definitivno utvrdim da li je do sw ako je to onda cu da instaliram jedan po jedan prog da vidim sta ne valja mada ****s komp na kome nece da rade nero winamp bs i real player tesko ******

Poslednja izmena:
razmisljam da reinstaliram win i da onda ne instaliram nista sem drivera da definitivno utvrdim da li je do sw ako je to onda cu da instaliram jedan po jedan prog da vidim sta ne valja mada ****s komp na kome nece da rade nero winamp bs i real player tesko ******

A sto ne probas instalaciju cistog WinXP ili eventualno sa SP1. Promeni bre tu instalaciju, ja sam vidjao raznorazne nelegalne verzije koje su pravile raznorazne probleme od instaliranja trojanaca pa do cestog resetovanja racunara.

imam 2 nelegalna windows sp 2 1 nelegalni sp 1 i 1 legalni sp 2

ma samo reinstaliraj xp instaliraj sa sp2 i odmah iskljuci update pa onda probaj e da ne bi bilo lose neki orthos, prime, super pi, ili sl. da malo testiras mem proc plocu neki 3d mark za grafiku

Poslednja izmena:
e da ne bi bilo lose neki orthos, prime, super pi, ili sl. da malo testiras mem proc plocu neki 3d mark za grafiku

Upravo sam reinstalirao i iskljucio win update. Gde da nabavim te i kakve rezultate treba da dobijem? U everestu sam forsirao proc mem hdd i posle 2 sata nikakve promene temperature su se povecale za po 1C cpu 25C core1 31C core2 38C mb 37C hdd 35C. Nista nisam klokovao sve na fabrickim podesavanjima verovatno veliku zaslugu ima CN Centurion sa njegoa 3 ventilatora na kucistu

Poslednja izmena:
evo rezultata sa 3d mark 05 4373 sad ajde neko nek prokomentarise taj rez po onim graficima svrstavam se u sredinu ali mi taj rezultat ne znaci mnogo posto ne znam kakvi su ostali racunari

Poslednja izmena:
drajver za grafiku je 93.71. sa nvidia instaliran zato sto original sa cd za graficku nije isao bas najbolje tj izlazi plavi ekran sa obavestenjem da je graficka lose instalirana

Ako zbog drajvera sa diska koji si dobio uz graficku dobijas plavi ekran, to nije dobro...

radi vec 12 sati bez problema da ga ne ureknem doduse nista nije instalirano na njemu

@dragan
moguce da nije do drivera za grafu nego se jednostavno tako poklopilo tj nije izlazio plavi samo za grafu nego i ostalo uzeo sam drugi win i nije se pojavljivao vise mada su problemi sa graf bili najizrazeniji

Dobro je, samo neka radi :banana:

Sta moze da se desava ako mi se pojavljuju neki pikseli i tackice kada otvaram bilo sta,kada pomeram mis desaava se kao da te tacke razvlacim po beloj povrsini,desava se i da mi se gube ikone.imam smetnje pri gledanju filmova tj radi mi DVD Power,Media player classic,ali kada pustam bilo sta preko BS-a,Media playera i MV2 slika je mutna,sa raznim linijama.Sta to moze biti,sa time sto masina radi dobro i normalno?Hvala na pomoci unapred

Nazad
Vrh Dno