Šta je novo?

Problem sa procentom baterije i dodatno pitanje

nistaneznam

Poštovan
Učlanjen(a)
12.12.2021
Poena
50
Postovanje.
Desava se sledece.
Imam Huawei Nova 5T, na uvek istom procentu baterije 21%, mesto da padne na 20% kapacitet u nekih pola sata do sat vremena padne na direktno 16% minimum. Znaci preskoci 20% i ostale procente i pokaze direkt 16%. Baterija odlicno radi, dobro drzi, izvucem dosta SOT i 2 dana rada ali me ovo zabrinjava.
Nisam u prilici da menjam telefon, a nema ni potrebe, star je 1,5 god, odlican.
Dakle da li neko zna sta bi ovo moglo da bude i da li je moze da se ispravi bez servisa? Da nije do pogresnog ocitavanja kapaciteta?

Dodatno bih pitao, da li neko praktikuje punjenje konvekcijalnim, standardnim punjacem, ne brzim, i kako se to odrazava na bateriju? Da li moze da se degradira tim nacinom. Hvala

Ako je baterija degradirala jedino menjanje, pre toga isprobaj šta se može.
Isprazni bateriju do kraja tako da se ugasi telefon, potom ga tako ugašenog stavi na punjač i natankiraj do 100%.
To i fabrički reset telefona je sve što možeš da probaš, ne koštaju ništa a nekad pomogne kad se tako ponaša baterija.

Pokusacu sa praznjnjem baterije, pa da vidimo, ne znam sta bi uzrokovalo da se bas na 21% desava taj nagli pad na 16%, baterija se ponasa sasvim ok u radu osim toga. Nzm mozda je do pogresnog ocitavanja.

Ja mislim da ti je baterija otisla (degradirala), mada nista te ne kosta da uradis fabricki reset. Ako i nakon njega bude isto vreme je da zamenis bateriju.

Zanimljivo. Ovako stoji stvar. Kako bih isprazbio fon na 0% tj 2%, da bi napunio do 100%, kao odradim kalibraciju, konstantno bio na netu, nije se desilo da sa 21% padne na 16%, vec je isao procenat po procenat. Znaci ovo gore sto sam naveo, desava se samo u stanju mirovanja, potvrdjeno nekoliko puta. Baterija, izvukla na kraju, 1,5 dana i vise od 8h SOT-a.
E sada, koji je tu fazon nemam pojma. Baterija po meni dobro drzi mada ja koristim fon za komunikaciju samo, poziv, sms, mail, viber, whatsapp, browser.
Svakako, evo cekam da se napuni na 100% pa cu videti kako se ponasa.
Ako vec ide isto koristicu neko vreme jos, dok nadjem sta kupiti jer ne menja mi se samo baterija, ne kosta malo, a kazu da su lose.
Nisam planirao nov fon, nisam nesto ni u situaciji , ali ako dolazi do prob opet gledacu da nesto uocim zanimljivo za kupovinu iako me nista ne privlaci trenutno ne vidim nista sto pravi razliku, iako je moj Huawei zaglavio na A10, zbog sankcija.

Kako se odrazava koriscenje konvekcijalnog, sporog, punjaca na bateriju telefona? Da li imate kakvog iskustva po tom pitanju ili koristite fabricki, brzi, punjac za punjnje? Da li se moze ostetiti baterija koriscenjem "sporog" punjaca, punjenja? Hvala

Nazad
Vrh Dno