Šta je novo?

Problem sa prikazivanjem mog sajta u IE, Maxtonu, Avantu

BlackNeo

Čuven
Učlanjen(a)
21.09.2004
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
INTEL Core i7-13700KF 2.50GHz LGA-1700 + DEEPCOOL AK620 black
Matična ploča
ASUS Prime Z790-A WIFI
RAM
Kingston Fury 32GB Beast DDR5 5600MHz CL40 KIT KF556C40BBK2-32
GPU
ZOTAC ZT-A30810J-10P GeForce RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Trinity OC PCIE
Storage
SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V8P1T0BW / Kingston Fury 1TB Renegade M.2 PCIe M.2 2280 SFYRS/1000G / SAMSUNG 4TB 870 EVO SATA 3 2.5" MZ-77E4T0B/EU
PSU
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay GPU-850FC 850W
Kućište
BE QUIET! Silent Base 802 black
Monitor
Dell SE2717H
Miš & tastatura
Logitech MX Master + K800
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovaj drugi link u potpisu (http://www.blackneo.users.cg.yu/win_look.html), radi sve normalno kada se gleda u Operi, Firefoxu i Mozilli, ali ako otvorim preko IE, Maxtona ili Avant-a, dobijem situaciju kao na slici. Radio sam stranu u NVU-u, pa me zanima, sta treba da promijenim da bi se normalno prikazala i u ovim browserima? Slicna je situacija bila i sa slikama na stranici, ali sam onda napravio dodatnu 5x2 tabelu i u svaku celiju stavio po jednu sliku, i to sad prikazuje Ok, ali tekst je sav isjeckan. To slucajno primijetih kad sam nesto cackao Maxton-a :)

Prilozi

• maxton.jpg
    maxton.jpg
    166.6 KB · Pregleda: 99
Poslednja izmena:
Zeza te ovaj deo WIDTH: 276px; u "page-left" klasi u CSS-u ;)

btw html ti je prepun viskova, pa se potrudi da ga bar malo optimizujes...

Hvala puno, evo namjestih. Potpuno sam zaboravio da je to tamo u style.css, ja sam pokusavao tacno za celiju da promijenim u .html fajlu, ali bez uspjeha. Za viskove cu cistiti kasnije, znam da ih ima, radio sam na osnovu nekog template-a, pa ostalo :)

Jos jednom hvala

P.S. A zasto Opera, Firefox i Mozilla otvaraju stranu kao da nema toga u CSS-u? Je li oni slabo barataju time?

Evo sam dosta pocistio .html (samo tu stranu sa Win Look-om, ostale cu sledece nedelje), konacno sam radio na osnovu .css fajla :) ali naidjoh na jedan problemcic: za tekst ispod slika napravio sam u style.css fajlu novu vrijednost pn, i kada stavim tagove <pn> i </pn> to radi u Operi (i Firefox-u takodje), ali Maxton (i Avant i IE) vidi crn tekst potpuno neformatriran. U NVU-u kada kliknem na HTML Tags, za sve ostale tagove je OK, a za ovaj je stavljen upitnik (?). Sta da mu radim da to sredim?

A sta je <PN></PN>? Obrati paznju na W3C ;)

Bolja varijanta ti je da pn pretvoris u klasu i da celoj toj tabeli sa slicicama na dnu strane dodelis tu klasu i regulisi malo te CSS stilove (narocito u toj tabeli) - ako ti je bas potrebno da formatiras tabelu preko njih napravi novu klasu (ili prosiri tu pn) i dodeli je celoj tabeli, pa u okviru nje stavi ono sto dodeljujes svim celijama...

Ok, probacu to, nego idem danas negdje, pa cu probati tek u ponedeljak. Nego, sta si mislio pod tim za <PN></PN> i da obratim paznju na W3C? Je li to ima kakve veze sa time kako mogu da dam ime klasi (nov sam u ovome, pa zato)?

Dobro, to sam i pretpostavio, nego kako onda napravim novu klasu (tj. dam joj ime - tag)? Da napravim pseudo klasu ili nesto tako?

Poslednja izmena:
Ma dovoljno je da u samom CSS-u ispred pn dodas tacku :D
.pn{ }

samoj tabeli dodeli tu klasu:
<table class="pn" .... >

i pobrisi sve <PN> ... </PN> tagove, tj. ostavi samo text izmedju njih i to je to ;)

Crni, hvala ti puno. Uradicu tako.

Za divno cudo, internet mi radi danas solidno u Mojkovcu (ranije nije, pa sam mislio da cu raditi oko sajta tek kad se vratim u PG), tako da sam uspio da prepravim sve i da uploadujem na server. Sada sam sve radio manuelno, kucajuci tekst u UltraEdit-u, polako ulazim u fazon za ovaj CSS (citam pomalo i nekih tutorijala kad negdje zaglavim) :) Preradio sam i strany MyPC, tj. zadrzao sam joj skoro isti izgled, ali sad sve preko .css-a. Eh, koliko cistije kod izgleda nego prije :D

Crni, jos jednom ti hvala za pomoc. Pozdrav.

Poslednja izmena:
Vrh Dno