Šta je novo?

Problem sa pregrejavanjem procesora

Samo zamenjen vent(mislim da 90mm ide knap na onaj sa bakarnom osnovom) i hladnjak ko zmaj.
Konkretno,ja sam sa njim hladio athon x3 na 4.0GHz.

Imaju ovi sto dolaze uz 95w procesore tipa FX 8320e ili FX 8370e ti ventilatori gaze do 5500rpm, to je ubij boze, on nema bakrenu bazu nego mu je tjelo malo deblje od recimo hladnjaka za athlon II procesore.
Ne moze da udrzi temperature 10 min igranja GTA v a kamoli da se pusti neki stres test.
Vec za 10 min igranaja nabije visoku temp. i ide do 5500 rpm, ziva ludnica evo sto se ne moze sjediti kraj komp-a ali sto nabija temeprature ploca se usija u sred zime mozes ruke zagrijat od zraka koji ventilator "gura" sa 5500rpm.

Ja bi AMD-u preporucio nek snizi cjene procesora za koliko smatraju da vrjedi ovo smece od hladjenja, i nek procesor dolazi bez hladjenja, jer ga beze pakuju totalno ne upotrebljivo!
Pa ima i "Tray" AMD processora bez coolera, isto u lepoj kutijici, neznam što ne uvoze.

Znam da ima ali ih ne uvoze iz nekog razloga.
Ako nastave sa zenom da pakuju ovo smece, onda su nacisto pukli.

Sorry na zakasnelom odgovoru... :D

Imam isti proc sa default hladnjakom i ja sam problem pregrevanja resio tako sto sam "ubio" turbo u BIOS opcijama

I to sam uradio...."ubio" TURBO kako ti to lepo kažeš....mada, TURBO nije ni bio uključen po defaultu....a nju znam, ona to i ne ume da čačka.

10€ (LC CC 95 ili 97)
Koja ploča je u pitanju i koji program za prikaz temperature koristiš? Ja imam A6-5400K iz te generacije, i nemam problema ni sa temperaturama, ni sa bukom (velikim rpm)

Ploča je MSI čini mi se....sa sve nekim FENSI BIOS-om...sija kao Las Vegas ***.... :D hahahah

Čini mi se da je već AIDA bila instalirana....mada temp u BIOS-u se poklapao sa detekcijom temp-a u AIDA-i.

Dao bih se kladiti da koristi HWmonitor. Nek upotrebi HWinfo ili AOD.

HW monitor u životu nisam instalirao.
Pretežno mi je tu AIDA.....navika ostala od EVEREST-a.... :D Koju temp pokaže BIOS....isti temp pokaže i AIDA.

temperature u bios-u su korisne koliko i suplje case.

Nazad
Vrh Dno