Šta je novo?

Problem sa postom ( ako neko radi u posti, step inside )

Sirena

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
350
Prvo - znam da ima tema o kurirskim sluzbama ali bih zamolio da ova tema ostane ovde jer racunam da ne citaju svi temu o kuririma a treba mi pomoc. Kad sredimo ( ako sredimo ) moze da se brise, nije problem.
Elem, 4.5.2011 godine sam poslao 3 CD-a postom. Posto nisam slao postom nista godinama, nisam bas bio upucen i sluzbenica me je posavetovala da saljem "obicno" posto nema vrednost, otkupnina itd itd.
Dve nedelje kasnije, paket nije stigao na odrediste ( Zabalj )
Po nekoj logici stvari, ako za to vreme nije stigao ili je ukraden ili nestao.
U posti su mi rekli da, posto je poslato "obicno", ne postoji trag gde se paket nalazi pa na moju opasku da to u praksi znaci da neko moze ladno da ukrade paket, dobio sam pozitivan odgovor.
Dobio sam informaciju da ja kao posiljalac mogu da trazim od poste odakle sam slao da paket traze po sluzbenoj duznosti ali ne znam kako se to radi.
Od Bg-a do Zablja, peske da su nosili pa bi ga doneli za 2 nedelje.
Sta mi je ciniti? Da li neko radi u posti pa mi moze dati preciznije informacije? Hvala

Ja bih poslao ponovo, i opet običnom poštom, ako nije nešto hitno i važno.

I ja sam skoro slao neke knjige ljudima sa foruma koje sam poklanjao i jedna nije stigla i isto mrka kapa posto je poslato obicno.

Nauk za sledeći put. Razlika je 20-30 dinara, da se pošalje preporučeno .... i imaš pisani trag o slanju ....

Da, pisani trag postoji, ali pošiljka ide istim kanalima, pa je jednaka verovatnoća da se izgubi. Lično mislim, da u takvom slučaju, taj papir ne može puno pomoći da se pronađe. Možda neka odšteta, ali koja je vajda...

Da, pisani trag postoji, ali pošiljka ide istim kanalima, pa je jednaka verovatnoća da se izgubi. Lično mislim, da u takvom slučaju, taj papir ne može puno pomoći da se pronađe. Možda neka odšteta, ali koja je vajda...

MagicMaster је у праву, иду истим каналима, али у случају препоручене пошиљке постоји писани траг и сваки поштар је мање-више дужан да води евиденцију о свакој препорученој пошиљци (да ли је уручена или не). Уопште, потпуно је другачији третман обичних и препоручених пошиљака.

Nazad
Vrh Dno