Šta je novo?

Problem sa pokretanjem Turbo Pascal 6

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Imam instaliran Windows XP Professional SP1 i ceo hard mi je konvertovan u NTFS. Kada pokrenem turbo.exe pojavi mi se sledece:
" 16 bit MS-DOS Subsystem

E:\Pascal\Pascal\Tp\TURBO>EXE
C:\WINOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. The system file is not suitable for running MS-DOS and Microsoft Windows applications. Choose 'Close' to terminate the application.

Close Ignore"

Vec probavao sa compatibility za win 95 i win 98 i ne uspeva. Jer neko zna kako da ga pokrenem zato sto necu da se vracam na fat32 i na starije verzije windowsa? :wall: :wall:

Ne znam za NTFS, ali secam se da je TP imao problema sa brzim procesorima. Kompajlirani programi nisu hteli da rade jer se nesto prebrzo izvrsavalo. Znam da je bio neki patch za to koji ispravi exe fajl.

Tako je, postoji patch za brze procesore, ali čini mi se greška nije manifestovala na ovaj način. Sada ću negde da iskopam patch pa ću da ga attachujem. :eyebrows:

trebalo bi da ti prijavi gresku run time error 200 (deljenje nulom), ali koliko znam IDE (tj. sam turbo paskal) se startovao, barem v7.0, nego zasto koristis v6.0? moguce je da tp6 ne voli ntfs, probaj da namestis neku particiju od par mega pod fatom, naravno ako si u mogu'\cnosti, ili probaj da koristis neki od programa tipa VirtualPC.

Nema potrebe da instalira BP na FAT particiju. Ja već dugo koristim BP7 na NTFS-u (naravno sa gore navedenim pathcom) i sve radi OK. Radilo je i u Win2000 i sada u WinXP.
Pretpostavljam da bi samo prelazak sa verzije 6 na 7 rešio sve probleme.

Evo uspeo sam da otkrijem u cemu je bio problem. Pokrenuo sam search za autoexec.nt i nasao sam ga u windows/repair direktorijumu. Posle sam ga prekopirao u windows/system32 direktorijum gde treba da bude i odmah je proradio. Samo mi nije jasno zasto je zavrsio u repair i prvi put cujem za taj direktorijum. :banana: :banana:

Poslednja izmena:
Isti slucaj, samo sam pokusao da instaliram MSDN Library i ispisivao je istu poruku.....kopirao sam fajl i proradilo je !

Nazad
Vrh Dno