Šta je novo?

Problem sa plocom

edy11

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2007
Poena
330
Imam plocu GA-K8NE-RH mislim da procesor nema veze 2,8sempron
problem je sledeci
imao sam grafiku 6200 turbo kes i tad je komp radio besprekorno
kupim x550,nije neka ali je bolja od pomenute,komp pocinje da se restartuje prilikom neke malo slozenije operacije tipa igra ali ne neka zahtevna posto komp za to i nesluzi
inace komp ima 2gb rama i sve sto se kupi je provereno ispravno.
ja sam orvorio kuciste i provalio da se cipset greje,stavim kuler ali isto,
STA DA RADIM POMAGAJTE:smash:
U programu EVEREST Ultimate Edition mi pokazuje da je temperatura procesora 69C,A U BIOSU 28C u cemu je stvar

Poslednja izmena:
proveri napajanje
ako mozes stavi drugo pa probaj
sto se tice temperature
proveri sa nekim drugim programom
tipa MBMonitor ili speedfan

probao i isto to me cudi da mi jednu temperaturu pokazuje u biosu a u programima sasvim neku drugu.Stvarno nisam pametan.
A sto se tice napajanja uzeo sam od komsije cifteka i opet isto
e da nesto sam primetio jos u vezi napajanja tamo gde treba da bude +3,3 meni oscilira na +3.17 pa do +3.45 i +5 a kod mene oscilira sa +5.07 pa malo padne ispod 5,a -5 mi je na nuli
pitanje da li je to normalno ili su i moje napajanje i od komsije losa napajanja

Poslednja izmena:
Jesi li deinstalirao nVidia drajvere pre instalacije Catalysta?

Sto se temperature tice, neko moje iskustvo je da Gigabyte ploce malo lazu, i prikazuju nizu temperaturu nego sto ona realno jeste. Probaj neki Speedfan ili Coretemp, oni bi trebali da su precizniji.

Pre nego ukloniš grafičku, deinstaliraš drajvere. Joaš ako te ne mrzi restart da odradiš (da sam Win prepozna grafičku kako tako...).
Onda ugasiš siste, zameniš grafičku, Win je opet sam prepozna (instalira one svoje drajvere) ili je ne prepozna - nema veze, tek onda instaliraš nove drajvere.
Postupaš li ovako, nikada nećeš imati nikakvih problema bez obzira koliko je Windows star...

Na nekim grafickim karticama je potrebno da se prikljuci i onaj dodatni kablic iz napajanja. Neznam dali je to slucaj kod tebe(tj. tvog modela graficke kartice) ali simptomi pokazuju da bi upravo ovo mogao mogao biti uzrok-bez njega nista zahtevnije ne radi jer dolazi do naglog porasta temperature i iz predustroznosti dolazi do restarta kompa.
Da te ne zabuni,bez prikljucenja tok dodatnog napajanja grafulja HOCE da radi ali upravo sa takvim posledicama kao kod tebe!!
Mozda si jednostavno ovo predvideo kad si je budzio u kuciste.

Ako je ovo vec neko predlozio a ja nisam video izvinjavam se!!

I naravno javi sta je bio problem,ako neko ima slicno da mu pomogne.

Poslednja izmena:
Na nekim grafickim karticama je potrebno da se prikljuci i onaj dodatni kablic iz napajanja. Neznam dali je to slucaj kod tebe(tj. tvog modela graficke kartice) ali simptomi pokazuju da bi upravo ovo mogao mogao biti uzrok-bez njega nista zahtevnije ne radi jer dolazi do naglog porasta temperature i iz predustroznosti dolazi do restarta kompa.
Da te ne zabuni,bez prikljucenja tok dodatnog napajanja grafulja HOCE da radi ali upravo sa takvim posledicama kao kod tebe!!
Mozda si jednostavno ovo predvideo kad si je budzio u kuciste.

Ako je ovo vec neko predlozio a ja nisam video izvinjavam se!!

I naravno javi sta je bio problem,ako neko ima slicno da mu pomogne.

U pitanju je ATI X550, tako da to sigurno nije u pitanju. Najpre ce biti zaostali drajveri. Ono sto mozes da uradis je da instaliras Driver Cleaner i ocistis sistem od onoga sto je zaostalo od nVidia drajvera.

Rekoh da nisam siguran da je to slucaj kod tog modela graficke. Nisam imao prilike da vidim doticni pa sam predlozio nesto,iz iskustva sa drugim karticama,sto mi se ucinilo kao moguc problem.

Izvinjavam se!

deinstalirao drajvere i isto poludeh,aj sto sam drajvere drinstaliro vec sam i ceo win. podigo ponovo sa nule znaci obriso particije i formatiro hard i opet isto,nego citam ovde neko mi predlaze da flesujem BIOS neznam da li bi to pomoglo ali neznam to da radim pa nek mi neko pojasni
hvala
ps
pa i to da probam ma nek ide zivot

A sta se desava ako vratis staru graficku? Ili pozajmi od nekog neku ATI. Ako ti je do zamene cela konfiguracija radila kako treba, onda zasto ne bi sumnjao na graficku?

pa zato sto sam uzeo 2 iste za mene i komsiju i obe su kod mene i obe prave sra.. a kod njega nema nikakvih problema

Otisao Cipset,to Su Rekli Tamo Gde Sam Uzeo Plocu,posto Je Ploca Jos Pod Garanciom

Nazad
Vrh Dno