Šta je novo?

Problem sa paljenjem racunara

mare90o

Cenjen
Učlanjen(a)
25.10.2013
Poena
151
Pozdrav svima, imam problem sa paljenjem racunara. Kada ga upalim krenu ventilatori da se vrte neke 2-3 sekunde i ugasi se. Ponekada se desi da se upali, jednom u nedelju dana i posle nekog vremena se ugasi. Kada se upali radi 10-15 minuta, nekada ceo dan i posle se ugasi i opet isto. Probao sam napajanje na drugom kompjuteru, napajanje radi. Probao sam drugi kabl za napajanje, opet ista situacija. Zamenio termalnu pastu, zamenio dugme za paljenje (da se pali na dugme za restartovanje) opet isto. Probao da izvadim ram memoriju, jednu pa drugu pa kombinacije ni to ne pomaze. Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude? Kada se upali temperatura procesora je 45-47 stepeni.
Konfiguracija je sledeca:

Maticna ploca: Asus M2N68-AM SE2
Napajanje: LC power 230v (max 420)
Hard disk: maxtor 150gb
Ram: pq1 ddr2-800u 2x1gb
Graficka: Radeon SAPPHIRE HD 6450 1GB DDR3
Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 2. 6GHz (mislim da je taj procesor, ne mogu tacno da proverim zato sto ne mogu da upalim kompjuter)

Naduvani elekroliti? Ploca nije bas preterano "mlada", ali ima solid state elektrolite, samo kraj procesora...
Skini kuler i izvadi procesor, iz podnozja, pa ga zatim vrati. Vidi sta se onda desava?
Resetovao bios?
pozz

Probacu sa procesorom. Resetovao sam bio i opet ista prica. Cini mi se da nisu naduvani.

Moze da bude ploca iako se desi da se upali ponekada i radi neko vreme?

Kratki spoj power switch dugmeta, ali original.. Izvadi sve komponente napolje, upali srafcigerom, pa probaj.

Ako radi lepo zameni kuciste. :)

Poslednja izmena:
Probao samo plocu sa procesorom? Znaci, bez icega na njoj, memorije, graficke, bilo cega u PCI slotovima... Samo zakaceno napajanje, 24+4 pin-a.
Ako se i onda isto ponasa, mozes samo jos negde da pozajmis procesor, ali je ona 99%...
pozz

Da, samo ploca i procesor. Hvala svima na pomoci, vreme je za drugu plocu :)

Nazad
Vrh Dno