magicius
Slavan
- Učlanjen(a)
- 11.10.2007
- Poena
- 320
imam problem sa ovim CPU
OCCT prijavljuje error na 1-2 minuta na core 1
svaka pomoc je dobrodosla...:wall:
evo opet je prijavio error posle 4-5 minuta![]()
core temp je isto zabelezio max 70 stepeni...
memorija radi na 840 mhz 5-5-5-15
pretpostavljao sam da je ploca krivac...
pretpostavljao sam da je ploca krivac...
Sa tim screenshotom si mu bash puno pomogao :wall:
Shta je plocha krivac ?? Ta plocha moze da izvuche mnogo veci FSB od ovog shto je tebi potreban.
Temperatura procesora neverujem da pretstavlja problem poshto meni E4300 radi stabilno na 80+C.
Povecaj napone na memoriji za + 0.1 napon na NB za jedan stepenik i probaj onda da pustish orthos.
EDIT: na koliko napona je deklasiran taj HyperX ??
Pa shto si je promenio ?? Neznash da je ona bila problem... Napone nemogu da ti kazem poshto nemam tu plochu ali podigni za po jedan stepenik za mem i NB ( za NB mora ako imash popunjena sva 4 memorijska slota ) chisto nek si siguran da nije to problem. A podigni i CPU na 1.46 V.
ma ja i kad ga stavim na 333 fsb na 1.475 nije stabilno... a za veci napon hladjenje... sutra cu uzeti zerotherm zen najverovatnije...One ostale napone nisi trebao da dirash... Sad sam samo skontao da ti ocesh na 3.2Ghz... Ako ti za 3.0 Ghz treba chitavih 1.45 V za svakih narednih 100 MHz ce ti trebati nekih +0.05 V. Meni za 3.2 GHz treba 1.55 V tako da tebi verovatno treba vishe poshto meni za 3GHz treba 1.42V a tebi 1.45V. Probaj sa 1.55 mada ako imash BOX cooler nemorash ni da pokushavash... Najpre nabavi ozbiljniji cooler...
:wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari