sve ima svoju primenu, te profi karte ces uvek naci u velikim firmama jer oni zele podrsku, a to dobijaju samo ako imaju podrzanu kartu, i u vecini slucajeva to je jedina prednost. Naravno ima i situacija kad je profi karta neophodna, ali ja sam to video par puta i samo u neki specificnim sistemima.
problem koj tesman ima je klasican primer pokvarenog hardvera ili u najboljem slucaju losih drivera (malo verovatno).
Da je iko pogledao njegov crtez shvatio bi da covek radi arhitetkuru, da mu na crtezu u modelu stoji 14 crteza sa sve zaglavljima, da mu je Auto CAD nepodesen tj tacno onakav kakav je posle instalacije. To sta on radi ce savrseno da tera i integrisana grafika, u stvari i mnogo komplikovanije stvari ce raditi integrisana grafika.
Ljudi se polakome na pricu "to je profi karta" .... evo u firmi u kojoj sam trenutno su prosle godine kupili Quadro K600 jer su im rekli da tako treba to je profi karta .... umro sam od smeha, pita me gazda ... pa ovaj komp ima profi kartu .... e platio sam je preko 300e pa to mora da radi.

lol ja mu odgovorim bolje da si poklonio pare jer ta grafika je toliko jadna i ocajna da je to smesno, i koristi se samo za prikaz na vise monitora, kakav crni 3D ....
Svako ima neki prohtev, nekome je itekako potrebna profi karta od 3000$ ali sam siguran da je takvih korisnika ovde na benchu maksimum pet.
u slucaju Tesman-a .... njemu treba ispravan lap top i nista vise