Šta je novo?

Problem sa novom konfiguracijom

Srga

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
620
Problem je sledeci:

Maticna ploca Epox EP-8RDA3I nForce2 sa Sempronom 2500+
Napajanje Frontier 350W promenjeno nekoliko komada...

Problem se ogleda u sledecem.
Nikad se ne zna kad ce komp moci da se upali!

Dakle prvo sam mislio da mozda neki od PowerOn ili Reset tastera na kucistu zeza ali nista, cak i kada je ploca izvadjena iz kucista desava se isto. Znaci nekad upali najnormalnije a nekad samo jednom zavrti kuler i ni makac dalje.
Probao da cupam kabl napolje iz napajanja pa opet start ali pali racunar svaki put totalno "random".

Jel imao mozda neko slican problem sa ovom plocom i kako ga je resio.

P.S.
Nemam trenutno identicnu plocu pa da probam da li je ona u pitanju... :wall:

Vidjao sam slicne simptome na rda3i kad radi sa atijem.
Probaj da ubudzis, za probu, neku nvidiu, geforce, makar tnt2.
Takodje probaj da iskljucis fast write, u biosu.
A je li, ti na ploci imas POST reader, kazi na kom broju stane kad ne upali, pa da saznamo sta je po sredi.
poz.

Posto si menjao napajanje sumnja pada na plocu ili memoriju. Dakle probaj da izmenjas ove komponente.!!

Cika Pera je napisao(la):
makar tnt2.
Takodje probaj da iskljucis fast write, u biosu.

Ako tnt2 nije 4xAGP ni slucajno jer ce ploca crci.

Imao sam slican problem sa NF7 i Palominom. Naime otkljucao sam palomina tecnim srebrom ali nisam uspeo tj. ostao je zakljucan i isto tako se ponasao komp upali kad hoce, a kad upali onda radi bez ikakvih problema. Kasnije kada sam proces otkljucavanja ponovio sve je bilo uredu. Elem, sta sam hteo da kazem. Pogledaj da li procesor pravi problem, mozda ima u spoju neki bridge, izduvaj vazduhom socket i sl.

Nisam se ranije javio jel sam se ceo dan zezao u servisu (kolege mi nisu bile tu) i sta se sad desava.
Nisam ja neki serviser pa da sam popio svo znanje ovog sveta (inace vec par godina radim samo prodaju) ali ovu sam makinu morao da isporucim za juce.

Sta se dogadja dalje. Zaboravio sam da je graficka karta u onoj gore konfi Asus9550GE.
Znaci gore sam opisao problem - nije hteo svaki put da upali komp dok nije doslo do toga da jednostavno vise nece nikako da se startuje. Dakle ne stigne ni FF da ispise na POST readeru.
Iscimam se ja za drugu identicnu plocu iz druge masine koja mi je vec bila spremna za isporuku, i posle sat vremena prepakivanja ostavim:
novu plocu, isti procesor i memoriju.
Probam - upalim radi sve - normalno nece dalje jer nema graficke.
Zabodem Ati9550GE - ono ne radi.
Izvadim Ati-ja - stavim NVidiu ono radi sve normalno.
Vec pizdim jer je Ati pre toga radio najnormalnije kad se prvi put sklapala masina, a i XX puta pre toga u identicnoj kombinaciji komponenti (moze se reci da je u pitanju tipska masina koju prodajemo). Dakle samo odjednom je poceo da pravi probleme, nije sve ukupno radila masina 2 sata.

Konstantatacija sledi - neispravna kartica. Ne da mi djavo mira probam karticu na drugoj servisnoj masini, neka jadna A7V400-MX ploca - kad ono Ati radi savrseno, vratim u Epoxa opet problem.

Ko sad ovde koga j*** nemam pojma, da li su gremlini ili sam danas bio u zoni sumraka - ali vise mi nista nema smisla :d

Jutro je pametnije od veceri - sutra cu videti sta je sta - natenane .

Imao sam identichan problem.Promenio sam grafu i to radi, hehe.
Ali najcrnje je to shto sam stavio isti model grafe i radi a tu stavio u drugu makinu i radi.Znaci nemoj da se sekiras, gremlini su bacili oko na tebe tog dana.
Naravno probaj kombinaciju sa zamenom memorije, mozda prodje...
Pozz..

Stavio sam na kraju neko JNC napajanje svo prasnjavo koje je camilo na polici i sad sve radi kako treba.
A pre toga sam promenio par napajanja mnogo jacih i boljih od ovoga.

Ne bi da ulazim kako i zasto - da gremlini opet ne dodju.

I dalje mi nista nije jasno...

Nauk: Za testiranje uvek uzeti polovno napajanje za koje znas da je ispravno. Poz.

Nazad
Vrh Dno