Šta je novo?

Problem sa narezivanjem audio cd

Markic

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2013
Poena
555
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1, HP Pavilion 17
Mobilni telefon
Google Pixel 8 Pro
Pametni uređaji
Galaxy Watch 4 Classic
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam problem kada narezujem audio cd,naime kada narezem cd i pustim da svira,on radi do neke 7. pesme i pocne da susti,da bi na 8.izbacio error.Program za narezivanje je cdburnerxp

Лош диск или превелика брзина резања мада је вероватно од оба по мало.

Koristim verbatim diskove.A gde da pereuzmem nero

Које Вербатим дискове? На жалост, Пастели су престали да се производе па ми сада Кристали делују онако пристојно.
Којом брзином режеш?

http://www.nero.com/enu/downloads/

Које Вербатим дискове? На жалост, Пастели су престали да се производе па ми сада Кристали делују онако пристојно.
Којом брзином режеш?

Narezujem na brzini 12x,koristim obicne verbatim diskove

Ако су они бели, мислим да није најбољи избор, то су СМС дискови а њих баш и не волим. Пробај неки Кристал а режи 8х или 16х, некако не волим те неприродне брзине. Ја немам много избора, мој резач може нове CDје најмање 16х па не размишљам. Како год, ако имаш проблема, смањуј брзину колико може, мада бољи резачи имају базу дискова и не дозвољавају све брзине.

Moras prvo da ustanovis do cega je problem, do programa, rezaca ili diska. Koristi program koji ima verifikaciju. Ako prodje verifikaciju onda propusti disk kroz neki program kao sto je DVDInfo Pro da proveris kvalitet snimka, nivo gresaka. Ako imas LiteOn rezac mozes da koristis Kprobe.

Meni Ashampoo 6.71 nije nijednom štucnuo, ukjučena provera posle snimanja, uzme koji minut ali se isplati. Uvek isprobam disk na istom drajvu na kojem je napisano i jednom grugom pa ako tu radi onda može da bude krivica samo do nekog drugog uređaja.

Једини сигуран начин је тест типа DVDInfo Pro, ту је и Nero CD-DVD Speed који даје сличне резултате а наравно и KProbe ко може. После резања се одради тест и према резултатима ће да буде јасније колико ће диск да буде читљив у том али и у било ком читачу. Сама провера у једном или два не мора да значи да ће да буде читљив у неким другим. Може да се деси да неки диск буде читљив у уређају у коме је нарезан али да не буде у 80% других и ту је проблем до диска а не до уређаја. То се одлично примећује на Princo и сличним нонејм дисковима, он је чак и пример диска који прави најгоре тестове и граничи се са немогућим. Обично их користе пирати и гусари, на њиховом уређају ради, код осталих не и онда су они као чисти.

Ја обично тестирам по неколико комада из серије коју први пут купујем па ако се покажу добро, касније ретко проверавам. Извор ми је поуздан и знам да обично дуго имају исту туру дискова. За себе сам сачувао пар кутија Пастел (тј Taiyo Yuden) дискова за аудио мада у последње време то ретко користим а обично трошим Кристал који су пристојни. Резач дозвољава 16х и том брзином режем а програм је, наравно, ImgBurn. ;)

Uspeo sam da resim problem smanjio sam brzinu rezanja na 4x i vise ne susti.
A gde kupujete kristal diskove i kolika im je cena

Nazad
Vrh Dno