Šta je novo?

Problem sa MX400, gubi se levi klik

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Probelm je sledeci, malo manje od godinu dana odkako sam kupio Logitech MX400 pojavio mi se problem sa levim dugmetom. Kada pritisnem kada prtisnem levo dugme do nivoa kad cujem klik sve normalno radi ali ako pritisnem do kraja dugme (do plastike) izgubi mi se levi click, kao da izgubi kontakt. Najbolji primer je pomeranje prozora na Winu, pomeram prozor i cim pritisnem do kraja levo dugme prozor ostane na mestu a mis ode kako ga pomeram. Takodje sam video na Logitechovom forumu da je jedan lik imao isti problem, sa istim misem, godinu dana od kupovine.

Da li je neko imao ovaj problem i da li bi se mogao resiti u kucnoj radinosti? Ovo me zanima posto je mis kupljen u METRO-u, sa garancijom od 5 godina kod nekog uvoznika LOGO d.o.o. Kakav je METRO po pitanju reklamacija? Ne znam da li se isplati da se cimam i da im saljem misa da bi ga dobio posle 45 dana (verovatno) ili da odem da kupim novi.

Poslednja izmena:
Bolje ga posalji odmah u Logo. Jer ako ga budes slao u METRO, to moze da potraje duze od 45 dana. A sto se tice kvara, mislim da je to hladan lem na mikroprekidacu.

Skini zastitnu plastiku da bi dosao do srafova ( samim tim ces izgubiti garanciju) i malo popusti ili zategni jedan ili oba srafa. Imamo sam slican problem na mx500, zeza me sa vremena na vreme. Na predhodnom mouse man wheel-u ojela plastika koju dodiruje mikroprekidac pa je "nestajao" klik. Problem resen sa parcetom selotepa. Toliko o kvalitetu logitech-a.

Skini zastitnu plastiku da bi dosao do srafova ( samim tim ces izgubiti garanciju) i malo popusti ili zategni jedan ili oba srafa. Imamo sam slican problem na mx500, zeza me sa vremena na vreme. Na predhodnom mouse man wheel-u ojela plastika koju dodiruje mikroprekidac pa je "nestajao" klik. Problem resen sa parcetom selotepa. Toliko o kvalitetu logitech-a.
ma i oni su postali konfekcija u zadnje vreme...

Ta kucna radinost upali jednom od 10 puta, ti si imao srece. MX500 je igracki mis i ti si ga sigurno izrabljivao do iznemoglosti. I ta plastika jednostavno mora da se ojede. Mikroprekidac je predvidjen za oko 1 000 000 (milion) kliktanja. A pri igranju to cesto bude i vise miliona puta.

Tako da ja ipak predlazem, da dok je taj mis jos u garanciji, lepo ode u servis i oni tamo odrade sve potrebne operacije za njegovo ozdravljenje. Slanje misa u BG i nazad ce biti mnogo manje od 30ak evra koliko je nov.

pozdrav

od svih miseva neko nadje da pljuje Logija... ajde...

Kakve to sad ima veze sa ovom temom? A i sto da ga ne pljuje kad se iskvario.

pa aj razmisli koliko godina ima mx500 i koliko sati provedenih igranja wow-a cs-a i jos ko zna kojih sve igrica... to isto kao kad bi ti crko motor na autu posle 500 000km i ti kazes da je ******... brate nista nije vecno...

Pa vidite niste u pravu. Mouse man wheel kupio kupio sam za nekih 110 DEM i kod nas u tom trenutku nije postojao skuplji mis. To je bilo bas davno, skoro decenija. No on radi i dan danas, ali za mis koji das toliko para ne ocekujes da ce ti se okruniti plastika na mestu dodira sa mikroprekidacem. Kazem vam parce selotepa je sredilo problem.
Sto se tice MX kupio sam ga cim se pojavio i to u Los Andjelesu da budem precizan. Problem se javio nakon mesec dana. Znaci nije bilo milion klikova i sl. Da sam mogao da ga reklamiram to bi i uradio, ali jel mis mi je u Srbiji. I pre nego ga bacih, naravno daj da vidim sam sta je i opet neka banalnost. Sraf je bio previse olabavljen. Medjutim i kada ga stegnes previse opet ne valja. Moras milimetarski da ga podesis da bi radio. Ok. Namesteno. Radi i dan danas, ali to ne ocekujes od misa za koji si dao 80E.
Eto toliko.

Pa vidite niste u pravu. Mouse man wheel kupio kupio sam za nekih 110 DEM i kod nas u tom trenutku nije postojao skuplji mis. To je bilo bas davno, skoro decenija. No on radi i dan danas, ali za mis koji das toliko para ne ocekujes da ce ti se okruniti plastika na mestu dodira sa mikroprekidacem. Kazem vam parce selotepa je sredilo problem.
Sto se tice MX kupio sam ga cim se pojavio i to u Los Andjelesu da budem precizan. Problem se javio nakon mesec dana. Znaci nije bilo milion klikova i sl. Da sam mogao da ga reklamiram to bi i uradio, ali jel mis mi je u Srbiji. I pre nego ga bacih, naravno daj da vidim sam sta je i opet neka banalnost. Sraf je bio previse olabavljen. Medjutim i kada ga stegnes previse opet ne valja. Moras milimetarski da ga podesis da bi radio. Ok. Namesteno. Radi i dan danas, ali to ne ocekujes od misa za koji si dao 80E.
Eto toliko.
meni sa na logi misu levi i srednji klik pretvaraju dvoklik povremeno.... jednostavno mikroprekidac je pri kraju pa blentavo posalje dupli signal... jedino sto je ovaj mis vec oko 5 godina (mada su ovi simptomi poceli pre 2 i to povremeno...)... moze i da se oprosti ali da je neki kvalitet pa i nije... moglo je to da traje dosta duze...

papagaja sam poklonio drugarici kad mi je pojeo gumu sa tockica mx510... prvi put sam video mx500 u igraoni i zamisli bio je sj*an levi klik, ali znam kakvi su ljudi i to me nije odvratilo da kupim... vec preko 4 godine radi kao sat i kad idem u wc nosim ga sa sobom, ako nekad rikne kupicu isti polovan.

Poslednja izmena:
Meni se desava da se gubi desni klik na misu (MX310), ali opravdano je imajuci u vidu da ga nisam ispustao iz ruke skoro svaki dan od 2005. kad sam ga kupio. Eh nista, moracu da kupim neki Razer mis :)

Odlucio sam pre par dana da za**bem garanciju i da popravim misa sam... Pokazalo se da sam dobro predpostavio, odvalio se pad sa stampane ploce, no imao sam dosta mesta da premostim odvaljeni pad posto je isti bio od mase mikroprekidaca a mase je bilo na sve strane.

Takodje sam se nacudio kolko je PCB lose dizajniran, nekoliko izmena bi smanjlile cenu prozivodnje i uklonilo falinku koja je dovela do ovog kvara.

a da ja tebi posaljem moj g5 da mi sredis? :) otisao desni klik a i levi po nekad zeza :p

2 godine wow-a su ucinile svoje xD

Poslednja izmena:
Logitech M-UV96, levi klik riknuo

:wave:​
Ovako, imam ovog glodara josh od 2003/4 i super mi je sluzhio do pre 2 meseca.. Od tada levi klik radi jedino ako taster pritisnem tachno na sredinu :wall:. Kada pritisnem ivice, ne reaguje i ne chuje se ni *klik*. Rado bih ga operisala, jer ne zhelim da ga menjam ;), poshto mi odgovara, a ne mogu da nadjem isti model.
Ima li neko uputsvo oko otvaranja ovog misha, poshto mi je to sada najvetji problem.... Kada bih zavirila unutra, vetj bih i imala neku ideju o problemu
Pomotj dobrodoshla :D

na svakom kliku imas mikroprekidac koji kada kliknes reaguje...E tebi je taj mikroprekidac verovatno od kliktanja oslabio ili se eventualno odlemio(moguc hladan lem) pa te zeza!!!Otvori ga i vidi u kakvom je stanju,da li se klima ili u cemu je vec problem...

sutra idem na tu expediciju, jer ako danas neshto zeznem, nemam gde da kupim drugi... :D
THANKS

Poslednja izmena:
Moram da ozivim ovu temu jer mi se desava isti problem levi klik na mx400 je poceo da se gubi e sad posto sam misa uzeo od drugara koji je kupio ko zna gde misa (garanciju ko da i nemam)tako da sam odlucio da ga otvorim.Prvi pogled na misa on nema nigde srafove tako da pretopstavljam da bi trebao plastiku da pokusam od pozadi da podignem.
Ako neko ima neko uputsvo ili je pak radio ako moze da objasni malo kako ga otvoriti i sta da uradim dalje hvala.

Provalio sam sve i nadam se resio problem stavio sam parce selotejpa na mikro prekidac i radi tj. manje prekida nego ranije, a izgleda kao da se sama plastika na dugmetu koje stiska mikroprekidac malo izlizala.

Poslednja izmena:
Ne znam kakvi su vam prekidači na tim logitecima ali ko ima problema neka proveri da li je mikroprekidač identičan sa srednjim pa može da se zameni.
Ja sam tako uradio jer ne koristim srednji klik koji je na točkiću. Imam neki Genius od 400 din i eto tek posle četiri godine počeo da zeza, a kliktalo se i kliktalo, igrao se Diablo samo tako :), a i treskao sam ga milion puta o sto jer je najjeftiniji i pri ruci :D. Meni je kao Maretu, nije se gubio klik već je duplirao. Bilo je nemoguće raditi bilo šta. Sad je super kad sam mu stavio "novi" mikroprekidač.

Nazad
Vrh Dno