Šta je novo?

Problem sa Media Player Classic-om

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nece da pusta titlove, evo ih filteri koji se pozivaju po defaultu, mada ja tu nesto menjam...
Sta kazes na ovo? Subtitlovi su uredno prijavljeni kao ucitani.

Prilozi

• mpc.webp
    mpc.webp
    84.3 KB · Pregleda: 57
@Bokaco
huh, dobro je da nije high defnition 😀😀😀

zaboravio sam da napomenem da onaj ini fajl i mpc treba da imaju isto ime.
obzirom da se na slici vidi da je pozvan VMR9 (u ini fajlu je setovan VMR7) zaključak je da se kod tebe mpc ne zove "mplayer.exe" 😉
znači promeni ime ili ini fajlu ili plejeru i ubaci u folder gde je mpc, pa zatim startuj plejer.

što se tiče filters menija mislim da ti je elcard/ac3 kombinacija suvišna.
jednostavno u ffdshowu uključi dekodiranje ac3 strimova:
ffdshow audio decoder configuration->codecs->ac3 setuj u liba52
možeš i ostale audio/video kodeke koje koristiš da uključiš/isključiš na isti način.

na slici se vidi da word otvara titl.
koja je ekstenzija titla i da li je stuktura titla ok tj. da li odgovara ekstenziji fajla ?
mada ako radi u nekoj starijoj verziji mora i u novijoj.

znači probaj ponovo, pa ako ne radi postuj filters meni (f) - ovoga puta kropuj samo to 😉

Poslednja izmena:
Darth Zool je napisao(la):
@Bokaco
huh, dobro je da nije high defnition 😀😀😀

zaboravio sam da napomenem da onaj ini fajl i mpc treba da imaju isto ime.
obzirom da se na slici vidi da je pozvan VMR9 (u ini fajlu je setovan VMR7) zaključak je da se kod tebe mpc ne zove "mplayer.exe" 😉
znači promeni ime ili ini fajlu ili plejeru i ubaci u folder gde je mpc, pa zatim startuj plejer.

što se tiče filters menija mislim da ti je elcard/ac3 kombinacija suvišna.
jednostavno u ffdshowu uključi dekodiranje ac3 strimova:
ffdshow audio decoder configuration->codecs->ac3 setuj u liba52
možeš i ostale audio/video kodeke koje koristiš da uključiš/isključiš na isti način.

na slici se vidi da word otvara titl.
koja je ekstenzija titla i da li je stuktura titla ok tj. da li odgovara ekstenziji fajla ?
mada ako radi u nekoj starijoj verziji mora i u novijoj.

znači probaj ponovo, pa ako ne radi postuj filters meni (f) - ovoga puta kropuj samo to 😉

Hm, pa ja imam win98, ne vidim kako bi mogao on da pusti film u vmr7. Ta opcoija mi je zbog tvog konfiga stiklirana, ali zasivljena (ne moze da se izabere)

Word mi otvara titlove jer u njemu najlakse konvertujem nasa slova u c.s,z kad gledam kod ortaka na plejeru 🙂

Pa, elecard i ac3 imaju trebutno najveci merit, al ne boj se, ja na mom konfigu sve to gasim i stavljam ffdshow da procesira i audio i video.

Nije do titla, sve je titlove otvarao 6.4.8.2
Evo, kako bilo, startovao sam film i kacim ti attachment. Vidim da se mpc presaltao na system default render, tj overlay mixer.
Poz

Prilozi

• mpcfilters.webp
    mpcfilters.webp
    16.3 KB · Pregleda: 43
@Bokaco
huh, sitan previd, vmr7 je za WinXP.
zaboravio sam da ti imaš Win98.
a sa tim video rendererom iy attacha nema ništa od titlova.
pretpostavljam da si probao i VMR9 sa već spomenutim ini fajlom

s obzirom da titlovi radi u starijoj verziji stvar izgleda još čudnije.
ne verujem i da je neka varijanta - mali il pogrešan/blanko font, pozicioniranje van ekrana ili sl. obzirom da je u tom ini fajlu sve to korektno definisano.
moj predlog je probaš DirectVobSub ili ffdshow za titlove.

ps možda možeš da probaš i da napraviš ini fajl iz starije verzije, pa zatim promeniš ime fajla da se slaže sa novijom verzijom i probaš tako - mada lično sumnjam da bi moglo bilo šta da se promeni

Poslednja izmena:
Nista na zalost ne moze da sredi problem od gore navedenog. Najelegantnije resenje je ffdshow subtitle heuristic search.

Jesi li dosad komunicirao sa gabestom, posto nisam siguran da bi moj mejl nesto znacio njemu? Ako jesi, jel nije frka da prosledis ovaj moj problem do njega?
Pozdrav

Najelegantnije resenje je ffdshow ...
i ja koristim ffdshow pošto koristim overlay.

takođe je zgodan i kada uključiš prečice sa tastature pa lako smanjiš/povećaš titl, uključiš izoštravanje ili nešto drugo.

Jesi li dosad komunicirao sa gabestom, ...
na žalost nisam.
tvoj problem je malo čudan, obzirom da titlovi ne rade samo u novijim verzijama mpc-a.
da ne rade nikako pa da sumnjam u nešto, ali ovako, mogu samo da pretostavim da je problem do novije verzije vsfiltera koji je integrisan u mpc i da on ima nekakav konflikt sa ne znam ni ja čim.

bio sam i malo dokon da potražim na netu da li neko ima isti problem kao i ti, ali nisam našao ništa pametno, tako da pretpostavljam da nije nekakav opše poznat bag u pitanju, već nekakav konflikt kod tebe.

ako si se baš zainatio da imaš titlove iz mpca i ako imaš volje i vremena, uradi ghost postojećeg sistema pa probaj da li se ista stvar dešava na svežem sistemu sa najnovijim drajverima za grafiku.
pretpostavljam da je neka slabija mašina u pitanju pa zato držiš 98cu.

Probao sam da reinstliram sistem, ali nista. Pa, ok, cekam drugu verziju is sta sad, mozda stavim i xp kada nabudzim 256 sdrama. Masina je inace slaba, pa otud win98se. Moguce je da unofficial patch *****ava, bas cu ovih dana probati da instaliram sistem i probam bez njega.

Evo dva pitanjca ako nije frka. Zbog cega koristis overlay mixer, i da li je i tebi slika kod njega tamnija nego na vmr7/9. Kod mene titlovi na ffdshow-u nisu beli kao oni u mpc-u. Vise vuku na sivo iako je u namestanjima podesena bela boja.
Hvala na izdvojenom vremenu. Poz.

Nazad
Vrh Dno