Šta je novo?

Problem sa Media Player Classic-om

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Imam Win98se, i verzije 6.4.8.8, 6.4.8.9 i 6.4.9.0 nece da pustaju titlove, sve lepo ucita, ali cvrc, nigde titla. Najmladja verzija koja radi kako treba je 6.4.8.4 koja je opet doasta zahtevnija od 6.4.8.2 koju i dalje ja koristim. 6.4.8.5 pa do 8 su zakucavale pri pustanju filma. Ima li leka za ovu zadnju verziju i pustanje titlova?
pozdrav

Pogledaj u setovanjima sta dreba da se ukljuci-vmr7-9 renderless i ostale stavke oznacene sa dve zvezdice...mada NI to ne garantuje uspeh.Ja MPC koristim za sve (umesto windowsovog plejera) izuzev gledanja filmova- za to bih ti preporucio bs player- po mom iskustvu je najbolji za to

Glupo pitanje, ali da li imas DivxG400 ?? Trebalo bi da ti omoguci pustanje titlova.
Ako nemas skini instaliraj i reci sta si uradio.

Da bi MPC puštao titlove treba da u Options->Playback->Options bude čekirana neka od renderless stavki.
Alternativa je da koristiš ffdshow ili vobsub.

He, he, ja sam stari mpc korisnik, i znam sve oko namestanja titlova, ali jednostavno u ovim novim verzijama titl se ucita ali se ne pojavi na ekranu. Ovo vam je ljudi j. u zdrav mozak! Strasno!
Najbolja druga opcoija je ffdshow izgleda.
Jel probao neko novu verziju, pa da zna o cemu pricam?

Ja imam isti problem kao Bokaco... Sa starim verzijama je radilo, ali sad jok! Takodje su promenili funkcionisanje tastera na numerickom delu tastature za zoom...

Meni radi sve ko sat, a titlove naravno ne koristim, nisam nepismen na engleskom 😀

Ispravka, kod mene radi sa setovanjem kao kod Ji 4Tze-a, ali ne rade VobSub i G400, a njih sam ranije koristio jer su titlovi lepsi nego ovi koje ima MPC. Probacu sa 6.4.9.0

nekako mi lici na ono sto je zoni rekao...

driver je napisao(la):
Meni radi sve ko sat, a titlove naravno ne koristim, nisam nepismen na engleskom 😀

a na francuskom :d

@ Zoni
Verzija za xp nece ni da se startuje na 98 tako da nije to

@Hunter
E, "super", znaci nisam jedini koji mora da ima neke glupe probleme sa skoro svakim programom. Znaci, kao sto vidis, glupost da covek ne poveruje.
I,da gabest je radio i vobsub i mpc tako da su titlovi na njima identicni, a ono sto me nervira kod vobsub-a je sto uvek resetuje poziciju i senku titlova. Divx g400 nikad nisam voleo. Ove filtere uvek ubaci u overrides i idi na prefer, onda mora da se startuju.
E, vidim sad da radi kod tebe, znaci ja jedina crna ovca!

@Driver
Svaka cast! Ja izgubim korak cim neko pocne brzo da prica, mada i fond reci mi nije bas najbolji. Grrrr...

Jel vec neko komunicirao sa autorom, pa da vidi sta bi ovo moglo biti?

Sta je potrebno da prorade Shaderi? Ja imam gf4mx460 i dx9. Al nece bre!

Instalirao sam MPC 6.4.9.0 i VobSub 2.23 i sad radi. A i vratili su shortcut-ove za stretch i zoom 🙂

@Bokaco

Da, znam da Gabest radi i VobSub. Mislim da je ranije Output Overlay Mixer + VobSub rezultovalo manjim opterecenjem procesora od VMR9 + MPC internal subtitles pa sam zbog toga koristio prvu kombinaciju. Sad sam probao i nema neke razlike, tako da cu da izbacim VobSub.

Posto je kod mene WinXP, izgleda da nije isti slucaj od samog pocetka. Ima li koga sa Win98se i MPC?

izmenili su VKey-eve, tako da sam morao girder da menjam...

ima-li-koga-tu je napisao(la):
a na francuskom :d

Ne interesuju me filmovi van engleskog govornog podruchja 🙂

Bokaco je napisao(la):
@Driver
Svaka cast! Ja izgubim korak cim neko pocne brzo da prica, mada i fond reci mi nije bas najbolji. Grrrr...

Ako nastavish da chitash titl, nikad necesh nauchiti 🙂 Ja sam se skinuo sa titla pre par godina, iako nisam toliko dobro znao engleski da mogu bash svaku rech da razumem, i maltretirao sam se, ali sam hteo to da uradim. Sad gasim titl ako se sam upali na nekom filmu 🙂

Poslednja izmena:
E, stvarno greota sta cini sa ovim programom, a mogao sam da se zakunem u njega!

Probaj da instaliraš K-Lite Mega Codec Pack, ima Media Player Classic u njemu + sve moguće dodatke i kodeke. Možda pomogne.

Jok, nece! Ovo je samo do mpc-a, tj, izgleda da je gabest promenio nesto u radu sa titlovima, tako da iako su ucitani nece da se ispisuju na ekranu.

Evo, u novoj verziji imam cast da ugostim gospodu gremline, po defaultu mpc ladno poziva 2 filtera da rade isti posao. AC3 filter i njegov ugradjeni mpeg audio. Ko koga ovde, ja nemam pojma? Jel ovo uopste moguce?

Prilozi

• ClipBoard.webp
    ClipBoard.webp
    17.3 KB · Pregleda: 50
iskljuci interni mpeg1, lepo ti pise da je bugovit...
ac3 ti verovatno preuzima raw stream?

nesto se mislim, da nisi menjao drajvere za graf??
inace meni je verzija za 2kxp sljakala na w98, ali je brljala...

Ok, hvala Danijele, to cu da uradim kada stignem kuci. Ali, nema sanse da mi proradi win2kxp, izbaci poruku runtime errir i sl.

@Bokaco
šta kaže filter graph ?
šta se sve aktivira prilikom puštanja filma i kojim redosledom ?

Kako da vidim filter graph, on se doasad startovao samo kada mpc nece da pusti neki film. Ili sam ovo totalno omasio. 🙂
Danijel je bio u pravu, iskljucio sam interni mpeg dekoder i stavio da zvuk obradjuje samo ffdshow. Ali i dalje titlovi nece. Jel si me ovo pitao zbog titlova ili audio dekodera?

sad ne mogu vise da pratim sta pricas...
jel pitas mene da li sam te pitao ili zoola?
ja sam te pitao za drajvere za graf... meni su pojedini brljavili...

hmmm..
ajde da pokušamo da rešimo problem...
rekao si da koristiš ffdshow, a i pretpostavljam da imaš noviji dx9 instaliran...

-za početak skini fajl iz attachmenta, raspakuj i stavi u folder gde je mpc.
-pokreni mpc i izaberi neki divx, xvid ili sličan fajl koji ima srt ili sub titlove.
-ako titlovi nisu u istom folderu gde je i film ili nemaju isti naziv kao i film onda se moraju otvoriti sa ctrl+L

ako i dalje ne pušta titl onda postuj ovde filters meni

ps da li je desktop u 32bitnoj paleti boja ?

Prilozi

Poslednja izmena:
danijel00 je napisao(la):
sad ne mogu vise da pratim sta pricas...
jel pitas mene da li sam te pitao ili zoola?
ja sam te pitao za drajvere za graf... meni su pojedini brljavili...
He, he...
Ti si mi resio problem sa dekoderom, a ostalo sam pitao zoola. Nije do drivera.

Darth Zool je napisao(la):
hmmm..
ajde da pokušamo da rešimo problem...
rekao si da koristiš ffdshow, a i pretpostavljam da imaš noviji dx9 instaliran...

-za početak skini fajl iz attachmenta, raspakuj i stavi u folder gde je mpc.
-pokreni mpc i izaberi neki divx, xvid ili sličan fajl koji ima srt ili sub titlove.
-ako titlovi nisu u istom folderu gde je i film ili nemaju isti naziv kao i film onda se moraju otvoriti sa ctrl+L

ako i dalje ne pušta titl onda postuj ovde filters meni

ps da li je desktop u 32bitnoj paleti boja ?

Hm , nema fajla u attachmentu, tako da nista od ovog prvog. Da, deskto[p mi je u 32 bita.

Hm , nema fajla u attachmentu, tako da nista od ovog prvog. Da, deskto[p mi je u 32 bita.

Sada je ok 😉

Nazad
Vrh Dno