Šta je novo?

problem sa logovanjem i konekcijom (telekom adsl ruter)

varginjo

Slavan
Učlanjen(a)
12.09.2004
Poena
309
evo ovako:

imam win 7, internet radi ok

e sada,hteo sam da se ulogujem na http://192.168.1.1 sa telekom/telekom ali mi izbacuje "incorrect pasword"

nisam nista cackao ranije, niti menjao

pokusao sam i sa nekim drugim varijacijama admin/admin i sl. ali isti problem
i sa ovog linka
https://www.cujanovic.com/podaci-za-...elekom-srbija/

kako mogu da se ulogujem?

------

drugo
--------

imam laptop

koristim na njemu win 10

kada mrezni kabel ukljucim u njega ne prepoznaje mrezu tj. adsl internet

isto ne znam ni kako sa wi-fi-jem

pratio sam ovaj video ali nista
https://www.youtube.com/watch?v=EDTIEb7pA3s

Jesi probao da uradiš factory reset taki što gurneš (i držiš 20-ak sekundi) nešto u onu rupicu na ruteru?
Pa onda ako već nije upaljen WiFi imaš dugme na ruteru za paljenje/gašenje WiFi, upališ ako treba i onda probaš sa mobilnog da se loguješ na ruter stranicu. Ako je WiFi signal zaštićen po default-u a ne znaš password imaš verovatno i "WPS" dugme na ruteru pa možeš tako da se konektuješ.
Pa kad uspešno pristupiš podešavanjima rutera sa mobilnog onda dalje čačkaj i vidi da li komp zeza i dalje.

Za Windows 10, proveri IP i DNS podešavanja mrežne kartice.

nisam nikada probao taj factory reset - da li to moze nesto da zezne?

e sada ovo sa wifi-jem ne znam kako da testiram sa mobilnim jer imam neki stari model!? :(

za win10, kako da proverim i gde podesavanja za mreznu?

nisam nikada probao taj factory reset - da li to moze nesto da zezne?
Neće ništa da zezne, bez brige.
Ako kojim slučajem umre skroz ili ne bude promene na bolje ruter je već bio fizički pokvaren i njihova je briga (tražiš zamenu).

nisam resetovao

nego sam uspeo sa laptopa da se nakacim na internet

e sada... preko laptopa kada pristupam ruteru sa siframa telekom/telekom on radi!?!

ali preko desktopa nece, i sada mi izbacuje ovo
"Duplicate Administrator
This device is managed by another user currently!!!"

Verovatno da ne možeš sa 2 kompa tj 2 lokalne IP adrese da istovremeno čačkaš po tim podešavanjima, nego da prvo moraš na jednom da ideš na logout pa se onda loguješ na drugom. Tako je na mom ZTE barem.

A šta uopšte želiš da menjaš u podešavanjima? Loguj se kao administrator (admin/ztonpk ili admin/tzlkisonpk) umesto sa telekom/telekom kombinacijom pošto je sa njom pola opcija sakriveno.

jedan problem je resen

- dakle sada imam internet na laptopu kada je adsl kabel ukljucen

drugi problem, nije

- laptop mi ne pronalazi wifi sa rutera tj. ne mogu da se konektujem na taj nacin
- imam win10

vec sam svasta probao ali bezuspeno

zato sam mislio mozda u tim podesavanjima rutera ima nesto sto bi mi pomoglo

inace na win10, mi je wifi konfiguracija podesena da automatski "obtain address"

A jel ti sija na ruteru lampica da je WiFi upaljen? Jel neki drugi uređaj (tipa neki smartphone) "vidi" i konektuje se na WiFi signal sa tog rutera?
Konfiguracija mrežne kartice (svejedno da li je WiFi ili "žićna"/LAN) i treba da stoji na "obtain automatically" (osim ako se malo više razumeš u networking pa hoćeš ili imaš potrebu da staviš statičku lokalnu IP adrese za taj komp tako da se nikad ne menja; ili hoćeš npr da koristiš Google DNS umesto Telekomovog)i za IP adresu i za DNS server. Ako nešto nisi prčkao po kompu i/ili ruteru pa da si isključio DHCP server to tako sve radi samo od sebe.

Najbolje bi bilo da nahvataš nekoga ko se malo bolje od tebe razume u te stvari pa da dođe da proveri podešavanja kompa i rutera. Da ti mi ovde ne crtamo rečima "probaj ovo probaj ono".

Takođe mogao si ovde navesti tačno koji model rutera imaš, da se ne vodimo pretpostavkama da imaš Huawei HG532e kao na tom video klipu sa Youtube-a što si ostavljao ovde na temi.

edit: I da, nije ti "ADSL kabl" isključen a da imaš net. Isključen ti je verovatno LAN/mrežni kabl žute/plave/sive/koje god boje... (kabl širi od telefonskog), za koji na ruteru postoje 4 "mesta" (= 4 LAN porta). Pošto ti želiš da koristiš net na laptopu bežično. I da, trebalo bi u ruter podešavanjima promeniti da konekcija bude "alway on" ako misliš stalno da internet koristiš samo bežičnim putem (= ako nemaš ni 1 komp povezan žično, na LAN port).

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima.

Za sada je reseno! :)

Zvao sam Telekomovu podrsku/ Nazalost ni to nije donelo resenje. (rekli da ce mi se javiti)

Medjutim to mi nije dalo mira, pa sam u medjuvremenu uradio jednu stvar:

- Obrisao sam drajver za mreznu karticu, poslednji put azurirana 2013 godine!
- pustio WIN 10 automatski da pronadje i instalira potreban drajver
- nakon toga resetovao komp
- rezultat toga: WIFI proradio! :)

Vrh Dno