Laza
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.09.2001
- Poena
- 765
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
- Matična ploča
- AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
- RAM
- DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
- GPU
- MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
- Storage
- M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
- PSU
- Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
- Kućište
- Fractal Design Define R4 Black Pearl
- Monitor
- IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
- Miš & tastatura
- LOGITECH MK470
- Pristup internetu
- Optički internet
U stvari verovatno nije on problem. Problem je sledeci. Imam win xp, duron 700, 256 Mb rama, msi 6330 lite ploca (kt133, full atx). Primary master je maxtor diamond plus 45 hard disk 20Gb, primary slave creative dvd 12x/40x a secondary master je LG 24x/10x/40x rezac. Sve je to do skora funkcionisalo odlicno (prve nedelje posedovanja rezaca). Medjutim primetio sam da od pre nekoliko dana opada bafer pri snimanju drasticno (sto pre sigurno nije bio slucaj, dakle sve je funkcionisalo cakum-pakum) a pri pustanju muzike iz winampa i istovremenom kopiranju fajlova sa rezaca na hard disk dolazi do drasticnog "seckanja" muzike, odnosno krcanja, a zauzece procesora u tim trenucima dostize 100%. To mi se desavalo svojevremeno kad sam dvd stavio na secondary slave (dakle pri kopiranju fajlova sa dvd-a na hard simptomi su bili identicni - to kad jos nisam imao rezac) ali sada su pozicije kao sto sam ih opisao i sve je radilo perfektno dio pre neki dan. Ne secam se da sam bilo sta skorije menjao na kompu, posebno nista hardverski posle ubacivanja rezaca. LG je pio mode u control panelu (to mu pise i u specifikaciji, dakle nije udma 33, mada mislim da je do skora u device settings stojalo udma 2 mode medjutim to je sada nemoguce, dakle maksimum je pio).
Imam instalirane easy cd creator koji je dosao uz rezac i nero 5.5.6.4. Pre par meseci sam instalirao via 4in1 4.37. Pomagajte. Problem bas i nema logike, jer je sve sa istim podesavanjima funkcionisalo.
Svi vi sa lg rezacima, recite koji transfer mode vam stoji u device manageru: pio ili udma 2, kako bih izolovao problem!
Imam instalirane easy cd creator koji je dosao uz rezac i nero 5.5.6.4. Pre par meseci sam instalirao via 4in1 4.37. Pomagajte. Problem bas i nema logike, jer je sve sa istim podesavanjima funkcionisalo.
Svi vi sa lg rezacima, recite koji transfer mode vam stoji u device manageru: pio ili udma 2, kako bih izolovao problem!