Šta je novo?

Problem sa kucnom mrezom. (cesto restartovanje rutera)

stevanix

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2011
Poena
225
Pozdrav svima , nadam se da pitanje postavljam na pravom mestu a ako ne nadam se da moderator nece zameriti i da ce premestiti gde treba :p

U stanu imamo 2 racunara jedan je u dnevnoj sobi a jedan u mojoj sobi , koristimo Telekomov Iptv adsl paket i to sve funkcionise (ili je funkcionisalo) ovako:

- iz telekomovog rutera (HG530) 1. utp ide ka televizoru (u onaj njihov risiver)
2. utp ide u obican tp-link wifi ruter

- iz tp-link rutera utp ide u ocev racunar koji je odmah tu blizu oba rutera dok ja internetu pristupam preko wifi .

Do sada je to sve fino radilo dok do skora nije krenulo da se desava sledece :

Kad god otac (njegov je racunar u dnevnoj sobi) restartuje/ukljuci/iskljuci svoj racunar telekomov ruter se restartuje . Ono sto sam primetio jeste da se u isto vreme na listi wifi mreza pojavi i HG530 pored mog zasticenog SSID-ja , posle 2 3 minuta sve se vrati u normalu.

Ono sto sam ja probao posto se ne razumem u mreze jeste da sa iglom restartujem telekomov ruter i to nije dalo nikakvog uspeha...

Ako vam trebaju neke dodatne informacije pitajte i pokusacu da odgovorim sto bolje i naravno ako neko ima ideju sta je problem bio bih zahvalan da podeli.

Prijatan dan.

Wifi signal na telekomovom ruteru je los , jedva i dobaci do moje sobe.

Da li su računar i telekomov ruter u istom produžnom uključeni? Ako jesu,probaj ruter da uključiš u drugi utikač.
Ne vidim šta računar može da mu radi da se resetuje,tako da pretpostavljam da ti je problem ili u struji ili u napajanju u računaru...

Da li su računar i telekomov ruter u istom produžnom uključeni? Ako jesu,probaj ruter da uključiš u drugi utikač.
Ne vidim šta računar može da mu radi da se resetuje,tako da pretpostavljam da ti je problem ili u struji ili u napajanju u računaru...

Koji si ti genije covece ! Hvala ti , to je problem bio a nikada se ne bih setio da proverim :D

Haha , a nije smesno :D

Nazad
Vrh Dno