Šta je novo?

Problem sa komsijama....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ziipy

Cenjen
Učlanjen(a)
21.07.2009
Poena
159
Ljudi sta mogu da uradim da mogu da slusam glasnu muziku,komsije se bune non stop ne mogu da se opustim duze od 2-3 minuta..... jel ima neka fora sa pandurima ovo ono?

Cekaj, ti hoces da zoves pajkane da bi tebi omogucili da odsrafis mjuzu, ako sam dobro razumeo?:sceptic::laugh:
Sluske na uske ili dampiranje sobe.

Najverovatnije zivis u zgradi....valjda postoji neki kucni red. Kod mene npr. od 3 do 6 popodne je vreme odmora i tada ne bi trebalo da se radi tj. da se stvara bilo kakva buka. E od 6 od 10 uvece mozes da radis sta hoces...tj. pustas muziku glasno...busis, burgijas, palis cirkular :D itd...
Posle 10h uvece ako stvars buku komsije imaju pravo da pozovu policiju...policija dodje i upozori te ili ti cak i napise kaznu za remecenje kucnog reda tj. mira.
Tako je bar ovde...
Moj predlog ja da proveris kucni red...i kad ti kucni red to dozvoljava pustas muziku glasno...ili pak uzmi neku dobru zvucnu karticu i kvalitetne slusalice :) i svi zadovoljni...pozdrav.

Postuj kucni red i druge oko sebe. Ako neko ima bebu koja spava popodne, kupi slusalice. Zivot je pun kompromisa, tako je kako je. Vredno radi, kupi kucu pa radi sta ti je volja :)

I kad nije vreme odmora ne moze da odsrafi muziku. Postoji propis koji odredjuje koliko db sme da bude jaka buka (muzika)...

Uzmes lepo neke svinje od zvucnika, okrenes membrane prema podu, na pojacalu pojacas bas skroz a visoke smanjis skroz i pustis neki tehno... to se nece cuti kao muzika vec ce svi u zgradi misliti da je zemljotres. Posle odes do njih i kazes im da te puste da neko vreme dnevno pustis malo jace muziku ili da im pustas zemljotres po ceo dan :-devil-::mad::smoke:

Pozz

A za to zemljotres i takav bezobrazluk treba tuci ko vola pa da vidis kad ce da mu se vise ponovi!
@ziipy nemo' se ljutis, ali nije ti tako glasna muzika za zgradu! Kupi slusalice i zvucnu pa odvrci dok ne ogluvis...
Ako vec ima propis do koliko db sme, to i pustaj, ali po meni je cist bezobrazluk pustati glasnu muziku stalno, aj kad se pravi zurka, pa zamolis komsije i unapred im kazes i nece se ljutiti!
Ali da neko svaki dan slusa nesto sto mu bije po mozgu...

Nije zgrada,vec 4 kuce spojene zajedno... i jeste glasna muzika,evo recimo pre pola sata mi je doso komsija,inspektor inace... xD

Valjda mogu sad,a?

Inace bio je otvoren prozor,a nov house stigo na jedan sajt pa da ga preslusam.. i stigo komsija... xD

ili pak uzmi neku dobru zvucnu karticu i kvalitetne slusalice :) i svi zadovoljni...pozdrav.

Pa već je kupio dobre zvučnike, sad i slušalice. :D

Postuj kucni red i druge oko sebe. Ako neko ima bebu koja spava popodne, kupi slusalice. Zivot je pun kompromisa, tako je kako je. Vredno radi, kupi kucu pa radi sta ti je volja :)

A gdje se taj kućni red nalazi? Kako doći do njega? Ja sam se više puta raspitivao oko toga jer sam imao iste probleme i stalno pozivanje na tzv. "kućni red" koji svako tumači na svoj način.
I obično se penzioneri žale, a ne bebe. :D

Postoji propis koji odredjuje koliko db sme da bude jaka buka (muzika)...

U Srbiji ne postoji.

Vec je bila jedna slicna tema.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=214830&highlight=komsije

Prebaceno u Bench Clubbing. Smatram da je malo odekvatniji podforum (ali opet daleko od adekvatnog..)

Inace i ja s vremena na vreme mucim slicnu muku. Razumem ja svoje komsije, ali strasno me to nervira kada me zaustavljaju po hodnicima ili me zovu na telefon. Komsija ispod mene (zivim u stanu, nisu tanki zidovi) mi se ponekad pozali na muziku. Zapravo nije muzika uopste glasana, vec mu smeta bass. A ja muziku slusam konstantno dok sam kuci. Zvucnici su malo veci i stoje na podu, ne mora uopste da se pojaca da bi se tresla soba. Sta ja tu da radim sto i njemu dole trese, jedino da uopste ni ne slusam muziku ...

Ja za sebe i glasno slusanje vidim samo jedno resenje - da se odselim u neku kucu sa dvoristem. A to bas i nije neko realno resenje :d.

Poslednja izmena:
ono za zemljotres je bilo malo zezanje, naravno da ne bi bilo u redu da to radi...

Izolacija sobe bi bio poduhvat koji bi verovatno presao vrednost stana a i onda je pitanje da li bi skroz resio stvar...

Kupis lepo neke doobre sluske tipa Beyerdynamic, Sennheiser ili Akg i resio si stvar.

Pozz

ne znam sta da radim,nerviram se.. bio na tuning styling danas i nisam se vozio u jedan auto i nervozan sam sad,i jos ovi majmuni....

Obican je red,4 kuce spojene zajedno,klasika....

Naravno, nije tako prijatno slusati sa sluskama kao sa zvucnicima gde mozes i da se setas po kuci, ali neki red postoji i to je to.

pa otkaci ih i gotovo, uglavnom kukaju ljudi koji su dokoni a ne kojima smeta

A gdje se taj kućni red nalazi? Kako doći do njega? Ja sam se više puta raspitivao oko toga jer sam imao iste probleme i stalno pozivanje na tzv. "kućni red"
Idi u svoju opstinu i trazi kucni red, dobices plakat-poster, kao strip, saljivo-komicno odradjen, mislim da su ga crtali ovi iz kreativnog centra.
http://www.kreativnicentar.rs/
E sad dal to imaju kod tebe pitanje je sad.
:wave:

kucni red odredjuje on u svojoj kuci :)

Jeste off , ali po cemu si procenio da je za gej klubove?
Jedino ako si bio pa znas sta pustaju... :d

Nisi jedini koji ima jako ozvucenje, ali nije mi jasno koliko je to potrebna da bude glasna muzika da bi uzbunjivao okolne cetiri kuce? Prvo sam mislio da su ti komsije jednostavno imbecilne, ali nesto mi se cini da to nije skroz slucaj :).

Jel ti uzivas u muzici ili u buci?

Inace, slazem se sa konstatacijom o gay klubovima :D .

Nije ponta u samom kucnom redu, stvar je u principu. Ziveo sam u zgradi, uvek sam pazio da li nekome smetam necime sto radim, nikada problem a nisam se nesto suzdrzavao od zabave.

Pustaj glasno kada su ljudi oko tebe na poslu, ili odu negde ili utisaj za neki decibel :). Ako sede u dvoristu i odmaraju nisu bas duzni da trpe svaciju buku.

Nije mi jasna poenta teme, ali znam da je dogovor najbolje resenje, dogovoris se sa komsijama da ces neko vreme da slusas glasno i to je to. A ako hoces da se glupiras i nerviras komsije onda si klasican "znas i sam sta". Ja imam kucu i veliko dvoriste i mogu da se neki put opustim i nategnem zvuk do kraja, ali znam da kada bih ziveo u stanu nikad ne bih mogao tako da se ponasam.

Ja ne vidim sta ima da se dogovara? Regulisano je zakonom, kazna je 30k din...

U svakom slucaju kupi slusalice, ja isto kada sam bio mladji nisam nalazio na razumevanje kod komsija, nije mi bilo jasno kako im i zasto to smeta kada odvijem zvucnike, ali u poslednje vreme ih razumem jer imam nekog krelca koji pogotovo leti odvija muziku, kaze mora da drzi otvoren prozor, vruce mu je... U kuci sam, i dvorista su velika kao i kuce, nije to tako blizu ali zasmeta jer kada god on nesto slusa moram i ja.

A da bi ti (autor teme) razuemo o cemu ja govorim da cu ti primer: recimo da i ti imas komsiju koji voli da slusa glasnu muziku, i da ne volis narodnjake (pogotovo ove nove recimo) a da taj komsa dere narodnjake preko otvorenog prozora kada god mu se prohte? I pored toga sto tebi to smeta?

Nadam se da si razumeo sta sam hteo reci, sluske su realno resenje kada hoces glasno da slusas. :)

Nisi nam rekao jeli ti prozor otvoren ili ne? :)

Nije baš med i mleko ni kada imaš kuću. Evo ja živim u kući, veliko dvorište ( seoska idila :) ). Ali kada komišiji od preko puta dođu unuci, izbace na terasu neki kasetofon, brat bratu, mator je kao i ja, ne znam kako je moguće da se onako čuje, i puste najnovije grand hitove :wall: Znači da je bilo koja druga muzika, ne bi mi smetalo. Kada sam ja u svojoj kući ne smeta mi, čuje se malo, pustim moju ziku i neutrališem :), ali kada izađem u dvorište, još pojačam moju muziku, i na jedno uvo čujem jedno na drugo drugu. Tako da i sa kućom, ima problema, mada više ne pojačavaju, od kada sam gađao kasetofon sa nekom ciglom :-devil-: ( nego promaših :( ). Tako da se bar raspitaj koju ziku slušaju tvoje komšije, pa im sa vremena na vreme ubaci neku muzićku želju, možda se onda neće buniti (sve dok nije grand) :D

Poslednja izmena:
Ne postoji propis koji određuje tačan broj decibela, to ja govorim. Sve je odokativno. :)

Postoji propis koji odredjuje dozvoljeni nivo buke, nacin merenja itd. Postoje cak i organizacije koje su specijalizovane za merenje nivoa buke u cilju preventivne zastite ili prilikom vrsenja inspekcijskog nadzora.

Ali, to merenje je komplikovano, posebno u situacijama kao sto je ova gde izvor buke nije stalan i gde nivo buke moze da se lako menja. Znaci, inspekcija moze da nalozi merenje buke, ali se onda postavlja pitanje koliku buku meriti jer nas drugar sa foruma moze da kaze da on nikada ne odvrce do kraja, nego samo malo ... :d Zbog toga se u ovakvim situacijama merenje uglavnom i ne sprovodi, nego se gradjani upucuju na policiju kojoj se prepusta da po slobodnoj proceni prilikom izlaska na lice mesta po prijavi gradjana proceni da li je u pitanju prekrsaj javnog reda i mira. Policija obicno prvo opominje, a nakon toga su moguci razliciti scenariji, u zavisnosti od vise razlicitih okolnosti, jel'te. :D

Cini mi se da se priprema citav niz raznih propisa kojima ce na savremeniji nacin biti regulisani razliciti vidovi ugrozavanja zivotne sredine u koje spada i buka. Takodje, komunalna policija je dobila neke nadleznosti po ovom pitanju.

tolerancija ne znači da tebe treba svi da tolerišu

nikada mi nije smetala dobra muzika, ali ima jedan krelac pa u 2 noću ponekad pusti nešto, ja ne znam uopšte šta je to, ali podseća na "šargijanje" e! od njega ospe dobijam, (spreman za fajt) odmah, panduri, pa da se trne. (inače probao ljudski, "al ne mere", živuljke su to, jedino da se mlačugamo, a ja to ne bih znao do pola, pa neću)
Ima velike razlike u prenošenju zvuka od zgrade do zgrade.
Kao student živeo sam u "feudalnom" stanu (to jest u njegovom delu, dve sobe i kupatilo 84 kvadrata sa sve plafonima od 360cm, u tom objektu nikada nikoga nisam ni čuo ni video, ni vodu ni kanalizaciju, ni tabananje ni slučajne padove predmeta. ni mirise u hodniku, apsolutno ništa, dok u nekim drugim stanovima čuje se apsolutno sve, čak i osrednje hrkanje.
U kući gde sam živieo, 8 sati dnevno komšija (ima proizviodnju pumpi i cisterni) pravi ne snošljivu buku, ali nikada nisam ni pomislio da je to za osudu, jer čovek proizvodi i radi i živi od toga, ali buka je ufff.

Kupi dobre slušalice (kao što ti svi kažu, i bežične) pa onda luduj, jer ne znaš na kakvu ljudsku muku ide ta tvoja glasna muzika, bez ikakvog bitnog razloga.

Poslednja izmena:
Da,prozor je bio otvoren... ali je komsija doleteo a prva pesma se jos nije zavrsila,znaci ni 2-3min nisam slusao.... :(

Inace,prija mi glasna muzika i dobar bass... nije stvar u buci.. :D

Poslednja izmena:
Pozovi pajkane ako ti sledeci put budu prigovarali za glasnu muziku. :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno