Da, objasnio je kako bi trebalo da se postupa u slucaju da sam ja hteo da pecem te paprike, kacim ves i farbam skupstinu u narandzasto

. Alo ljudi ovo je privatna stambena zgrada od 9 stanova, cak ima 2 ulaza (6+3 stana u 2 ulaza, ali spojena). To je nase dvoriste. I ti hoces da mi kazes da ja ne smem da napravim klupu unutar mog dvorista, niti da ofarbam SVOJU terasu u istu boju koja je zgrada, znaci nije kuca bela a ja farban u fluorescentno zelenu, nego u njenu nativnu boju kakva je bila pre 30 godina. Sto se tice dozvola za busenje, da ne treba da idem u opstinu po dozvolu za busenje zida da provucem kabal? Znaci 5sec posla. Naravno da necu raditi za vreme kucnog reda, ali isto tako naravno da ne treba nicija dozvola.
Kao prvo da napomenem da je taj zakon pisao neko ko nema terasu nego 10 terasa i dvoriste od X hektara i da nije svestan sta je napisao dok se ne stavi u moju ili tvoju situaciju, a to se nece desiti.
Sad ja tebe mogu da pitam ko kom clanu to nije ustavno posto se pozivas na ustav, s obzirom da nisi znao ni kucni red (koji sad po tebi ispade neustavan)
Cekaj, gasenje TVa i svih muzickih uredjaja od 13-17 i nocu je po tebi ustavno? Znaci ne mogu celu noc da spavam, upalim TV i neko vidi kroz prozor i dodju da me vode u zatvor? Je l' samo ja vidim nesto pogresno u tome? Osnovna prava coveka? Sloboda? Ne moram da ti nalazim nikakav clan, sam ustav je pravljen zbog ovoga, zar ne?
U pravu si, za ovaj kucni red nisam znao, znao sam samo za onaj koji se ne kosi sa ljudskim potrebama zivljenja i koji postujem, kao i svi drugi u zgradi, znaci od 13-17 kao ni nocu nema izivljavanja, nema ostavljanja kauca, smeca niti bilo cega po hodnicima, ali recimo da li cu ja da drzim kauc UNUTAR svog podruma ili na terasi, to mi nece reci ni komsija ni drzava. Ipak je to moja terasa, i ako moze plasticna stolica, sto ne moze garnitura? Imam veliku terasu, stavicu fotelju da na njoj sedim kao Denny Crane

.
Pretpostavljam da, kada su pravili taj kucni red su isli sledecom logikom:
Osoba 1: Ajde da napravimo dobar zakon. Od 13-17 nema glasne muzike...
Osoba 2: Sta ti to znaci glasna muzika? Pa to bi znacilo da moramo i da je merimo, a mi nemamo aparate za to.. ma stavi ti da nema koristenja nijednog uredjaja koji stvara bilo koji zvuk u stanu! Ionako ga niko nece postovati!
I tako bejase... 
E pa da je malo normalniji svako bi ga postovao. Da je onakav kakav sam spomenuo (ne po mojim potrebama nego po svacijim potrebama), svako bi ga postovao. Ovako manje vise svi (uvek ima izuzetaka kao i *****a) ga postuju parcijalno, ali vazno je da postuju onaj deo koji treba da postuju, a to da li ce komsija ili ti da li ces da gledas TV u 3 popodne mene bas briga, kao i policiju, kao i sve druge, zato sto imamo nesto sto se zove ljudski razum. Razumes i ti nego si samo hteo da pokazes kako je neko na internetu pogresio.
Alo, pa nismo mi razdvojeni gipsanim zidovima, nego je kod mene zid koji razdvaja stanove debeo pola metra, znaci blok cigla blok cigla... i po tvom zakonu ja ne smem da koristim ni jedan uredjaj, i posto ga ocigledno koristim, ja sam varvarin koji je dosao sa sela kao i svi drugi koji rade ovo isto, i da se kao drzava necemo razviti dok ne istrebe slicne meni?
Sa druge strane, nesto kao kesa sa djubretom sa terase, nikako i nikada necu moci da razumem i slazem se sa tobom.
Sto se tice paprika, pretpostavljam da iz istih razloga ne sme ni rostilj na terasi/dvoristu. Pa gde da ga pravim? U Kosutnjaku, Na Adi? Na Avali? ,) Drzava je takva da si nateran da radis sta moras i gde moras, naravno ono van granica razmisljanja COVEKA (znaci mislim na stoku koja baca djubre sa terase, pljuje po hodniku, odvrcu Dark Tranquility ujutru u 3

) ni ja ne mogu da shvatim i u tome se potpuno slazem sa tobom.