Imam AMD 64 x2 4000+ Brisbane 2.1GHz trenutno @2.3GHz OC.
To je klok od nekih 11%.
Hteo bih da idem do 20%, da bude klokovan na 2.5GHz...
Za sad nisam podizao napone, nego stoji na 1.3V.
Ploca mi je GA-M52L-S3, revizija 1.0.
Klokujem ga iz biosa.
Pri dizanju Reference Clock (FSB) na 220 MHz, komp se istripovao i nije hteo da se podigne (FAIL TO POST,valjda ) , postepeno sam dizao za 4 MHz, i posle svakog dizanja testirao. Posto je bilo problema na 220, smanjio sam na 218, i ponovo podigao za 4. Rezultat: Komp mrtav,sledi restart.
Pise da treba da se pregleda nesto oko FSB, tralala...
Smanjim na 220, i krecem da povecavam za 2MHz ( nemam opciju izmedju povecanja za 3). Testiram Ortosom po 10 min, sve normalno.
Posto sam imao problema sa pregrevanjem procesora ranije, ubacio sam Hyper TX3, ne dize temperaturu preko 53-54`C ,za sad.
Testirao sam ga 38 minuta kada je FSB bio 216, i dosao je do 53`C.
Ne znam da li je to normalno za ovaj kuler...
Imam napajanje ZITO 400W , za sad radi, ne znam samo kojom snagom.
Trebalo bi da prezivi napajanje, jer povecanje frekvencije prouzrokuje 10W+ samo.
Jel ovo standardno odbijanje kompa da se upali pri klokovanju s obzirom na to da sam umereno povecavao FSB, ili je napajanje glavni krivac?
Koliko prosecan klok ide procentualno?
Zaboravio sam da napomenem da sam odavno smanjio sa HT link mnozilac sa podrazumevanog x5 , na x4, vec kod nekih 210 FSB...
Trenutna vrednost mi je 890 MHz.
Memorija radi na 389 MHz.
Ona bi trebala da radi na 400 MHz, da nije delilac 6.
Memorija i HT link ne bi trebali da predstavljaju problem...
Sa ovim mojim klokom od 20% memorija bi trebala da radi na 420 MHz(DDR2), sto ne bi trebalo da predstavlja problem ??!
N ne znam da li je pravi trenutak za dizanje napona, ali podigao sam napon sa 1.3V na 1.35V (0.250+0.250)astavio sa dizanjem do 228MHz, I tu je sve stalo, nece ni da mrdne.
Memorija je bas bila 400, tako I treba da bude po difoltu…
Stvarno me vise nervira! 😡
Sta da radim!!!?
To je klok od nekih 11%.
Hteo bih da idem do 20%, da bude klokovan na 2.5GHz...
Za sad nisam podizao napone, nego stoji na 1.3V.
Ploca mi je GA-M52L-S3, revizija 1.0.
Klokujem ga iz biosa.
Pri dizanju Reference Clock (FSB) na 220 MHz, komp se istripovao i nije hteo da se podigne (FAIL TO POST,valjda ) , postepeno sam dizao za 4 MHz, i posle svakog dizanja testirao. Posto je bilo problema na 220, smanjio sam na 218, i ponovo podigao za 4. Rezultat: Komp mrtav,sledi restart.
Pise da treba da se pregleda nesto oko FSB, tralala...
Smanjim na 220, i krecem da povecavam za 2MHz ( nemam opciju izmedju povecanja za 3). Testiram Ortosom po 10 min, sve normalno.
Posto sam imao problema sa pregrevanjem procesora ranije, ubacio sam Hyper TX3, ne dize temperaturu preko 53-54`C ,za sad.
Testirao sam ga 38 minuta kada je FSB bio 216, i dosao je do 53`C.
Ne znam da li je to normalno za ovaj kuler...
Imam napajanje ZITO 400W , za sad radi, ne znam samo kojom snagom.
Trebalo bi da prezivi napajanje, jer povecanje frekvencije prouzrokuje 10W+ samo.
Jel ovo standardno odbijanje kompa da se upali pri klokovanju s obzirom na to da sam umereno povecavao FSB, ili je napajanje glavni krivac?
Koliko prosecan klok ide procentualno?
Zaboravio sam da napomenem da sam odavno smanjio sa HT link mnozilac sa podrazumevanog x5 , na x4, vec kod nekih 210 FSB...
Trenutna vrednost mi je 890 MHz.
Memorija radi na 389 MHz.
Ona bi trebala da radi na 400 MHz, da nije delilac 6.
Memorija i HT link ne bi trebali da predstavljaju problem...
Sa ovim mojim klokom od 20% memorija bi trebala da radi na 420 MHz(DDR2), sto ne bi trebalo da predstavlja problem ??!
N ne znam da li je pravi trenutak za dizanje napona, ali podigao sam napon sa 1.3V na 1.35V (0.250+0.250)astavio sa dizanjem do 228MHz, I tu je sve stalo, nece ni da mrdne.
Memorija je bas bila 400, tako I treba da bude po difoltu…
Stvarno me vise nervira! 😡
Sta da radim!!!?