Šta je novo?

problem sa javom

cvece

Čuven
Učlanjen(a)
14.03.2003
Poena
601
ok, ne razumem se bas najbolje u kompjutere pa ce izlaganje mog problema biti vise opisno.
prvo sam imala win xp professional i u jednom trenutku uvidela da imam neki problem sa javom, nece da mi se otvaraju svi delovi sajta. otisla sam onda na javin sajt i skinula 'j2se 1.4.1.', to je neka platforma (sta god to znacilo), a najvaznije mi je bilo da se u celoj stvari pominje javascript. medjutim i posle instaliranja iste, ja imam problem: kad kliknem na neku sliku, u donjem levom uglu ekrana gde obicno stoji 'done' meni pise 'javascript:pic1' ili vec nesto sl.
onda sam instalirala 'win xp pro + sp1' i mislila da ce moje nevolje biti prekinute, medjutim nisu.. i dalje ista stvar sa javascriptom. sta je to uopste i zasto mi pravi problem?

Pa ovako , predpostavljam da ti trazi da instaliras Java Virtual Mashine. Svojevremno sam ja imao problema sa time. Bez toga , stranice na netu koje sadrze neke Java aplete se nece otvarati pravilno ili mozda uopste. Resenje je da nadjes negde JAVA Virtual Mashine, instaliras i problem je resen. Mada , nisam siguran, ali mislim da bi SP1 za XP trebao da sadrzi i to, ali opet kazem nisam siguran. Inace Java Virtual Mashine, ako nigde drugo imas na jednom od pratecih Cd uz Micro s' pocetka 2002 (mislim da je februarski broj u pitanju)

Ne bih rekao da je problem u vezi jave. Time sto si skinula J2se, dobila si i JRE, a to je ono sto ti treba da bi pokrenula sve aplikacije/aplete radjene u javi. Rekao bih da ti treba neki JavaScript plug-in ili neka zakrpa za IE. XP ce tek od aprila ja mislim da ima Sun Javu na sebi.

Nazad
Vrh Dno