Šta je novo?

problem sa integrisanom zvucnom i high-end slushkama

repsi

Cenjen
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poena
154
problem kaze ovako: imam p8p67 pro plocu, bez drivera (win7) kad slusam muziku na sluskama ne smem pojacati master volume preko 50% jer pochne sve da kreshti ko ludo... odem na asusov site i skinem najnovije realtek vozache i opet ista pricha.. Pored svog kompa imam josh 1 komp i laptop na kojima iste slusalice rade `savrsheno`.. znachi nema ovog shushtenja, skichenja i slicnih stvari, vec ih mogu u fullu pojacati i slusati ko covek...Slushke isto tako rade na iphone-u, oseti se da je za nekih 10% slabiji bass i overall glasnoca zvuka.. Kako resiti problem na mom kompu? Trenutno nemam ni DAC ni AMP unit ali skuplja se.. nadam se da ce Bog podariti zdravlja i malo kinte krajem ove ili pocetkom sledece god.. sta u medjuvremenu chiniti? Isto tako, bojim se da li se slushke mogu shebati prilikom slushanja na jachini vecoj od 50% (sto znaci da mi kreshti bas i tako to... mislim da malo kreshti i na 45-50%, sve je dosta tishe pa se ne chuje.. samo flac > 800kbps

Da ti negde nije ukljucen neki procesor signala poput lose podesenog kompresora/limitera/EQ? Negde u podesavanjima zvucne, cackaj malo po opcijama...

Mozda je to isto uradjeno u soft plejeru, u njegovim podesavanjima?

@felino
stvarno ne znam, probao sam dosta toga... nikad nisam toliko cackao i ulazio u nebuloze, ali ne vidim pred sobom nikakvo resenje.. uvek isto :| Nadam se da ce me spasiti jedan fresh win..

@nikk
slushke ove: http://tinyurl.com/869zwlk

Ove sluske i nisu predvidjene za integrusu. To je zestoki jeres... :D

Koji plejer koristis? Kazes samo FLAC slusas? Pogledaj u podesavanjima plejera sta sve ima, mozda si ti ili neko drugi nesto ukljucio. Recimo, po difoltu KM player dolazi sa ukljucenom dinamickom kompresijom sto zaista zvuci bolesno kod neke vrste muzike. Mozda je i kod tebe nesto tako.

Isto se moze desiti da je u podesavanju drajvera kartice ukljuceno nesto od efekata.

Moras da pretrazujes svaku stavku u meniju ta dva programa, nema druge - ako je uopste do toga.

P.S. Mislim da je steta slusalice koje toliko kostaju prikljucivati na integrisane kartice. Ne znam kako sviraju nego kazem po ceni. Jednostavno, malo je cudno slusati FLAC sa dobrim slusalicama a izmedju to dvoje imati integrisanu karticu...onda jedno od to dvoje ili oboje nemaju tu sta da traze. Ipak, na kraju je uvek do tebe, sta se tebi svidja tako radi.

Iako nemaju izrazen skok impedanse po opsegu, vec dosta nisku i ujednacenu impedansu, za te slusalice je totalni apsurd pitati se zasto ne zvuce dobro na bilo kojoj integrusi, pa cak cu komotno reci i na bilo kojoj zvucnoj. Svaki sistem je jedna kompaktna celina, i ako nesto krene lose jos sa izvora, nema te sile koja ce da ispravi stvari dalje. Slicno vazi i za obrnut slucaj, kad je zadnja ili neka druga karika lanca kvalitativno slabija i to znatno.

@nikk18adsl U redu je to sto kazes u drugom delu posta ali onom ko je otvorio temu slusalice dobro (za njega) rade na dva kompa a na jednom ne. Naravno da slusalice te cene ne mogu da pokazu svoj kvalitet na integrusi.

Pa ako nije ukljuceno nista od pomenutih efekata kroz windows, onda taj jedan komp poseduje veci shit od integruse nego druga dva, pa je stvar dosta ociglednija. U svakom slucaju, za te slusalice je jedini spas mnogo bolji izvor.

A jao... Ja vapijam za takvim sluskama, a ti ih u integrusu zadenu... :d

Obavezno DAC i headphone amp da pazaris.

@repsi Jesi li probao i sa nekim drugim soft plejerom?

ljudi problem resen, glupost da veca glupost nije mogla biti.. mikrofon mi je bio ukljucen na prednjoj strani monitora iako ga uopste ne koristim, i bas sam danas nesto rastavljao/sastavljao komp i zaboravio vratiti mic i sve svira ko po loju.. samo sto nisam mogao skontati o cemu je rec.. malo pre mi zatrebao mic i odma sam skontao o cemu se radi.. tuga, jad i chemer..

inache koristim foobar2000, probao sam sve zhivo i mrtvo, testirao i sa drugim playerima, nisam pojma imao sta sam sve izcackao i na kraju eto...

naravno da uvazavam kritike na racun koristenja ovih sluski na integrusi ali to je samo privremeno uzeto cisto dok ne skupim neku paru za ozbiljan dac i amp. Inace sluske zvuce fantasticno na integrusi.. ko god da ih je stavio a stavilo ih je podosta ljudi, niko nije rekao "okej su, ali ne vrede te pare". Jasna stvar da je razlika dan i noc kad bi ove sluske bile koristene u pravom setup-u, ali nadam se da ce biti, samo je pitanje vremena :)

hvala svima na trudu, a ja se moram izviniti zbog cele ove gluposti.

pozdrav!

Nazad
Vrh Dno