Šta je novo?

Problem sa instalacijom SQL Express 2005

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Tacnije, problem nije do same instalacije, nego do onoga sta se desi posle instalacije.

Dakle, instaliram ja iz Visual Studia C# 2005 Express i SQL 2005 Express.

C# je sasvim normalno instaliran,i normalno radi, a od SQL servera imam samo Configuration Tools, znaci, nemam odakle ni da ga pokrenem.

Ima li leka?

hmm, a kako bi ti tacno da ga pokrenes? koliko me secanje sluzi posle instalacije se sam pokrece kao servis...
pretpostavljam, da ti treba neki alat za rad sa njime, bese bio je da se skine i neki explorer ili tako neko cudo, koje ne potpada pod istu licencu, tj nije skroz free...
ili probaj aquadata studio on je besplatan za nekomercijalnu upotrebu... meni je relativno omiljen alat za bp, posto je uradjen u javi, pa radi na svim platformama i guta sve varijante baza koje mi padnu shaka |)

SQL Server Express se pokrece kao servis, kad odes u Control Panel - Admionistrative Tools - Services u listi ces naci i njegov servis.
Sto se tice alata za rad sa njime mozes da potrazis na internetu neki free alat ili da sa Microsoftovog sajta skines Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Toolkit (213 MB)
Takodje mozes da pogledas i Microsoft SQL Server 2005 Express Edition with Advanced Services (234 MB) ili procitaj ovaj clanak http://support.microsoft.com/kb/907716 s tim sto je ispravan link za preuzimanje
http://www.microsoft.com/downloads/...AE-4BD1-4E3D-94B8-5A0F62BF7796&DisplayLang=en velicina ovog fajla je do 35 do 75 MB zavisnood opcija koje izaberes.
Naravno, sve navedeno je besplatno i legalno za ucenje i komercijalno programiranje ako ti je SQL Express dovoljan.

Inace, bazu je mozda najlakse napraviti u Access-u pa je onda uvesti u SQL server. Mozda ce se neko nasmejati ovome, ali to je trik koji mnogi koriste

Puno srece u programiranju,

Pozdrav

SQL Server Express se pokrece kao servis, kad odes u Control Panel - Admionistrative Tools - Services u listi ces naci i njegov servis.
Sto se tice alata za rad sa njime mozes da potrazis na internetu neki free alat ili da sa Microsoftovog sajta skines Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Toolkit (213 MB)
Takodje mozes da pogledas i Microsoft SQL Server 2005 Express Edition with Advanced Services (234 MB) ili procitaj ovaj clanak http://support.microsoft.com/kb/907716 s tim sto je ispravan link za preuzimanje
http://www.microsoft.com/downloads/...AE-4BD1-4E3D-94B8-5A0F62BF7796&DisplayLang=en velicina ovog fajla je do 35 do 75 MB zavisnood opcija koje izaberes.
Naravno, sve navedeno je besplatno i legalno za ucenje i komercijalno programiranje ako ti je SQL Express dovoljan.

Pozdrav

Pa upravo i koristim SQL Express Edition 2005, i mogu samo njega da koristim.

Bio sam malo nejasan, pa bih da objasnim.

Nisam mislio na pokretanje samog SQL Servera, nego Query Analyzera. Znaci, to je problem. U start meniju, u folderu Microsoft SQL Server 2005 nema odakle da se pokrene Query Analyzer, samo configuration Tools.

Skoro sam radio formatiranje harda, a pre formatiranja sve je bilo ok, tj. Query Analyzer je bio tamo gde treba da bude, a sad ga nema. Naravno, instalaciju sam odradio sa identicnog diska.

Već ti je odgovoreno. SQL Server 2005 nema Query Analyzer kao SQL Server 2000. Njegov naslednik se zove SQL Server Management Studio.

Pa, da li postoji neki nacin da se instalira samo Query Analyzer?

Skinuo sam ovaj Microsoft SQL Server Management Studio Express, ali ipak moram da koristim Query Analyzer, jer cu u njemu raditi ispit. :)

paaaaaaa Query Analyzer kao samostalan ne postoji vec je deo Studia
A ako ti bas treba Query Analyzer jesi li siguran da ti treba Sql server 2005?
Nije sql server 2000?

Da, bas mi treba 2005.

Pa, da li moze da se instalira SQL 2000, pa onda update-uje na 2005?

Hoce li onda ostati Query Analyzer?

Na faksu je tako instalirano. Znaci SQL 2005 Express Edition, ali ima i Query Analyzer i preko njega se radi.

a da instaliras samo administrativne alate od sql servera 2000?

Ne kapiram šta je to što ne možeš da uradiš u Manegement Studio-u, a možeš u Query Analyzer-u?

samo cu reci "ah to nase skolstvo" ;)

Nazad
Vrh Dno