Šta je novo?

Problem sa iglom i gramofonom

Milan124005

Zapažen
Učlanjen(a)
26.11.2023
Poena
15
Dobar dan svima,
Problem ide ovako. Kupio sam Technics SL-DD33 čovek kaze sve radi sve ful. Ne dobijem kablove nadjem neke stare, rmbave, povexem sve na pojacalo zvucnime sve ful. Phono in/out i to je to. Nemam jedino za uzemljenje al nabavicu, spreman sam na zujanje. I sad povezem ja zvucbine cujem zujanje na oba zvucnika znaci dobro povezano sve. Pustim plocu nema zvuka. Pipnem ja lagano iglu nema ono pucketanja pucanja i to. Ja reko do igle. Imao ja tu pored drugi geamofon na kom odgovara ta igla ja stavim i isto kad pipnem iglu nema zvuka nema pucanja i to.... Al kad pojacam do kraja cuje se vrlo vrlo tiho zvuk. Tako da ako neko zna dal je problem do igle kablova uzemljenja. Dal da kupujem novu iglu, rca kablove sta da radim. Uzeleo sma se zvuka a ne mogu da dodjem do njega.
Hvala

Navedi koje je pojačalo u pitanju jer sve navodi na to da predpojačalo za gramofon ne postoji.

Poslednja izmena:
Navedi koje je pojačalo u pitanju jer sve navodi na to da predpojačalo za gramofon ne postoji.
Pojacalo je sony str de 325.nije mi potrebno predpojacalo. Pojacalo skny str de 325 ima phono in. Kao i gramofon koji ima phono out.
Dal moze biti problem do rca kablova i to sto nemam uzemljenje kabl

Možbiti da kablovi ne valjaju, uzemljenje teško.

Otkači kablove iz gramafona,
Na soniju izaberi PHONO,
Pojačaj soni (ne mnogo, nako, normalno),
Lazni malko kažiprst i pipkaj centralni deo kabla koji si otkačio iz gramafona.

Ako su dobri kablovi i soni, trebalo bi da čuješ puckanje iz zvučnika.

El treba da se crta?

A taj drugi gramofon da li daje zvuk sa svojom iglom?
Da daje ali vrlo tih, kad pojačam do kraja bude vrlo tiho.
Kako si proverio?
Nisu kablovi, proverio sam
Puca kad sam ih iskljucivao i ono pipnem sa njima gramofon il prst u susti onako glasno
A taj drugi gramofon da li daje zvuk sa svojom iglom?
Ne sa svojom sa ovom iglom, imam jednu a dva gramofona na kkjima odgovara ova vrsta igle.

Možda ti je na gramofonu mc zvučnica a ti na risiveru imaš mm predpojačalo i zbog toga imaš tih zvuk jer mc zvučnice imaju mali izlazni napon i zahtevaju predpojačalo sa većim pojačanjem.Ako ti nije problem okači sliku kompletne zvučnice.

Ne verujem da je na taj stari gramofon išao bilo kakav MC kertidž.
Ja bih odneo kod toga čoveka što ti je prodao i pitao ga da pusti na svom pojačalu da vidite da li gramofon radi.
Druga malo komplikovanija opcija je da priključiš neki drugi gramofon za koji znaš da radi sa istim kablovima na svoje pojačalo, da vidiš da li je na toj strani sve uredu.

Do glave (zvučnice) je najverovatnije osim ako nisu oba gramofona dokupljena na postojeći sistem. Nisam dž pitao kako radi stari gramofon sa svojom iglom.
Eh nekad beše jurila se concord glava.

I ja mislim slično ne kao ti, ako nisu oba gramofona dokupljeni naknadno, nego prethodno, onda je najverovatnije da nije glava, a možda i jeste, do pojačala je, isto moguće.
Pravda za Milana.

Nazad
Vrh Dno