Šta je novo?

Problem sa HDD - Health sa 100 na 59 za par sati!!!

Spider88

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2005
Poena
319
Pozdrav svima. Imam mali netbook, Acer Aspire One D255, Hdd hitaci 320gb. Ne koristim ga nesto cesto, ali silom prilika, trebao mi je ovih dana, kad ono medjutim... :(

Bez problema digne sistem, internet browsing sljaka super, Winamp(internet radio) takodje super, ali pri ulasku u My Computer, desava se da zakuje, pri gledanju filma zakuje u sred filma, pri kopiranju i pristupanju nekim fajlovima, slikama itd, jednostavno zakuje, i jedini nacin kako ga otkovati je hard reset(iliti cupanje iz struje ;) ). Instalirao sam Hdd Sentinel, i jutros je pokazivao 93%, medjutim prilikom svakog reseta spusti za par procenata, i HDD sentinel pokaze po par weak sektora vise. (krenuo je sa 14, dosao do 45+).

Radio sam chkdsk, medjutim, prodje(doduse malo sporije, ali prodje).

Sta raditi? Kako popraviti isti hdd? Kako sacuvati podatke?

Nisam hteo vise da eksperimentisem, da ga ne bih svukao na 0, a onda bezveze bacam 60-70e na novi hdd.

EDIT: HDD Sentinel small self test prolazi bez problema. Ukljucio sam mu surface test, read, za sada proslo 26%. Doduse zadnjih 1% bas sporo, ali ipak prolazi. Nije se do sada pojavio nijedan damaged ili bad sektor. Cisto da vas uputim.

Poslednja izmena:
Šta raditi?
Kupiti nov disk i klonirati particiju tog problematičnog na nov, pošto kako stvari stoje, disk ide u večna lovišta.

Hard ti odlazi u večna lovišta, popravke nema ako je u pitanju njegova mehanika a gotovo sigurno to jeste u pitanju.
Po ovome što si napisao vrlo brzo je potpuno gotov.
Pravi njegov image sa nekim softverom za ghosting ili data recovery pa onda spašavaj bitne podatke natenane na drugom hard disku.
Možeš pokušati dijagnostiku i sa drugim alatima, ali ako imaš bitnih podataka prvo ih spašavaj, najbolje putem imagea hard diska jer se samo jedanput opterećuje hard koji je na samrti.

Vrh Dno