Šta je novo?

Problem sa grafickom 3850hd

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

adzo89

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
319
Ljudi pomagajte,kupio sam danas graficku ati 3850 i dodao sam jedan gigabajt rama tako da sad imam ukupno 2giga rama,amd athlon 3200,120 giga prostora i ovu graficku al ne ide sve kako treba-prije nje sam imao 6600 i komp mi je radio brzo,sad kad udjem npr u pes2009 meni secka neki programi se sporije otvaraju....sta da radim?

Da li si preinstalirao sistem? Cesto se desava kada se promeni nV -> ATI (i obrnuto) da dodje do ovakvih ili slicnih problema. Probaj neki deinstaller drajvera prvo, pocisti sve sto je nV, deinstaliraj i ATI drajvere pa probaj ponovo, ako problem ostane - onda ti ne gine reinstalacija.

Poslednja izmena:
e ovako sad cu da ti kazem kako mi je ovaj momak to radio,prvo je upalio komp izbrisao driver od nvidie zatim ugasio promijenio graficku upalio komp i neki 15 minuta se instaliralo sve to oko ati drivera...al znaci bas mi slabo radi,pitanje je da li moze reinstalacija pomoci?

Ne mogu da ti kazem 100%, ali je cest slucaj da se takvi problemi javljaju. Jel imas neki drugi disk da instaliras cist XP pa probas?

Skini sa neta program Driver Cleaner Pro,izbrisi atijeve drajvere u winu,resetuj masinu,udji u Safe mod,pokreni Driver Cleaner,uradi Cab Cleaner pa onda izbrisi atijeve drajvere(sve one opcije koje postoje za Ati),resetuj masinu i instaliraj zadnje Catalyste.Ako to ne pomogne onda najvjerovatnije reinstal sistema.

Da li si preinstalirao sistem? Cesto se desava kada se promeni nV -> ATI (i obrnuto) da dodje do ovakvih ili slicnih problema. Probaj neki deinstaller drajvera prvo, pocisti sve sto je nV, deinstaliraj i ATI drajvere pa probaj ponovo, ako problem ostane - onda ti ne gine reinstalacija.

Ovo je ustvari vrlo redak problem. Na jednom hardu imam windows za VIA maticne ploce i na njemu imam sve moguce drajvere. Znaci VIA 4in1, ATI, nVidia, Realtec, ADxxxx za zvuk i jos dva komada nekih manje poznatih. Taj Windows je do sada pretrpeo do sada tridesetak ploca (KT133, KT266, KT333, KT400, KT600 i KT880) i pedesetak grafickih kartica, sto ATI, sto nVidia, modeli od ATI 8500 do X800XT i TNT2 do 7600GS. Nikada s nijednom karticom nije pravio probleme.

Snini ti sve to sto ti je on instalirao zajedno sa svim dodacima koji su dosli na zvanicnom CD-u i instaliraj ovo:
https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/gamesite/8-10_xp32_dd_69561.exe
To je goli drajver bez ikakvih dodataka (CCC i sl.) i trebalo bo da radi sasvim OK.

ljudi reinstalirao sam komp,nisam mogao vise--do sada sam samo instalirao far cry 2 i on mi 15 min ucitava story mode i onda na kraju ja izadjem i to je to,nece to-a inace ovako brzo radi

probao sam pes 2009 i namrtvo secka,zar je moguce da mi na ovu graficku secka a na 6600 leti....ne znam sta sad da radim,na igrice mi apsolutno ne valja...znaci danas sam dodao jos jedan giga i kupio extra graficku a samo sam se usrao u komp

sad sam skinuo ovaj driver cleaner i pokazuje mi da imam sledece driver instalirane:Ageia,ati-display,creative sound,microsoft mouse,nvidia chipset,nvidia display,realtek sound,zar nije cudno sto imam i nvidijine drivere?

sad sam skinuo ovaj driver cleaner i pokazuje mi da imam sledece driver instalirane:Ageia,ati-display,creative sound,microsoft mouse,nvidia chipset,nvidia display,realtek sound,zar nije cudno sto imam i nvidijine drivere?

Ako si reinstalirao sistem, svakako nije do drajvera. A inace, taj spisak je samo ono sto program moze da "ocisti" - sam treba da odaberes opcije koje hoces.

Verovatno je sama graficka neispravna. Lepo ti podji do firme gde si je uzeo i neka se oni bakcu sa tim.

evo sad sam reinstalirao komp opet al sve skroz izbrisao i sad je sve super,probao sam far cry 2 na ultimate high i letjelo je,znaci graficka je predobra!

UH :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno