Šta je novo?

Problem sa folderom???

dooksy

Cenjen
Učlanjen(a)
27.08.2009
Poena
169
Pozdrav svima,
imam krajnje iritirajuci problem sa jednim foderom na D: particiji. Naime radi se o folderu gde se nalazi muzika, a problem je u tome sto kada pokusam da udjem u taj folder potrebno je 15-20 sek.(nekad i vise) da ga otvori a za to vreme je not responding :wall: Ovo je pocelo od skoro da se desava i to samo na tom folderu (sve ostalo radi ok). Ima li ko kakvu ideju sta bi moglo da bude ili sta da probam? Ja sam pokusao sledece:

- Skenirao sam ceo komp prvo sa NOD32 a posle sa Kaspersy antivirusom i ni jedan od njih nije nasao nista.
- Formatirao sam hard disk (obrisao obe particije, ponovo podelio hard, instalirao win)
- Sa hirens boot-a testirao hard disk i kompletno je ispravan (mada je star 4-5 meseca) nema razloga da ne bude....

koliko imas fajlova u tom folderu?

kojim programom otvaras muzicke fajlove? probaj da ga uninstaliras pa instaliras neki drugi

Folder je bio oko 90 GB, smanjio sam ga na oko 40-50 GB, pa sada na 11.74 GB
Otvaram ih u WMP 10, ali nije do toga jer sam pokusavao da umesto WMP 10 koristim winamp (da on bude default player)..... Ranije je folder sa muzikom bio preko 120 GB i skroz normalno ga otvarao kao da ima 120 MB. :crash:

Problem "resen", kupio sam novi hdd a stari je zavrsio u 1000000000000000000000000 komada. Ali bukvalno bez zezanja :bottle:

Pa ovo je neverovatno, problem ipak nije resen......Opet je poceo da me j*** Pa jel treba celo kuciste da leti kroz prozor jer nemam vise ideju sta je u pitanju :crash:

Menjao memoriju, napajanje, promenio nekoliko OS-a (ciste instalacije bez ikakvih porgrama samo MB driver i VGA driver), menjao IDE kablove. E sad, provalio sam da u safe modu najnormalnije radi. Ako neko ima neku ideju, neka spasi moj komp od cekica :D

Koji OS imas?

A cek nece da ti udje u folder po 15-20 sec kad ides kroz explorer ili kad u playeru probas da ucitas folder?

Kad idem kroz explorer, otvori on posle 15-20 sek, mada ume i da se zabode i ostane not responding pa onda iz task managera ga gasim. Najgore je sto mi se to nije ranije desavalo a sve zivo ispravno. Iz safe mode-a radi normalno, skontam ja da nesto podize sa windows-om sto ga koci, reinstalirao win ko zna koliko puta, razlicite verzije windowsa stavljao, cak i sa cistim windowsom bez icega pravi problem. Danas uzeo od drugara originalni win xp cisto da probam, i taman mislio resen problem, promenim prikaz foldera (sa tiles na list i tu se opet javi problem). Stvarno ne znam vise sta da radim a toliko me iritira taj problem :crash:

Poslednja izmena:
Razumem. Nije to sad ko zna koliki problem ali te sitnice znaju da izlude.
Jel si probao da sadrzaj tog foldera prebacis na neko drugo mesto?
Ne ceo folder nego samo fajlove iz njega?

Secam sa da sam imao ranije takav problem dok sam imao WD disk, i nisam provalio koji je bio problem.
Uglavnom,verovatno kao ti, kad pristupim samo jednom folderu,ceka malo duze, a svi ostali su radili normalno.
Probaj da ga prebacis negde.

Secam sa da sam imao ranije takav problem dok sam imao WD disk, i nisam provalio koji je bio problem.
Uglavnom,verovatno kao ti, kad pristupim samo jednom folderu,ceka malo duze, a svi ostali su radili normalno.
Probaj da ga prebacis negde.

Imam WD disk, prosli je bio takodje WD (za koji sam mislio da pravi problem), kupio novi, i evo isti problem. Ne mogu da verujem da se WD tako ponasa u radu. Znaci, nisam jedini kome se to desilo. Ne mogu da prebacim na drugo mesto zato sto mi je to folder sa muzikom koji je ogroman i mora da stoji na D disku zbog svoje velicine.
Hvala ti puno na ovoj informaciji, bar znam na sta da se fokusiram jer mi je do sada sve padalo na pamet :d Razmisljam da reklamiram HDD ali mislice ovi u prodavnici da sam lud i nema nista od zamene....

Pozdrav svima,
imam krajnje iritirajuci problem sa jednim foderom na D: particiji. Naime radi se o folderu gde se nalazi muzika, a problem je u tome sto kada pokusam da udjem u taj folder potrebno je 15-20 sek.(nekad i vise) da ga otvori a za to vreme je not responding :wall: Ovo je pocelo od skoro da se desava i to samo na tom folderu (sve ostalo radi ok). Ima li ko kakvu ideju sta bi moglo da bude ili sta da probam? ...

Да ли су ти у том фолдеру само аудио фајлови, или има и видео фајлова?

Razumem. Nije to sad ko zna koliki problem ali te sitnice znaju da izlude.
Jel si probao da sadrzaj tog foldera prebacis na neko drugo mesto?
Ne ceo folder nego samo fajlove iz njega?

Naravno da nije neki problem, ali kao sto kazes izludjuje me jer nikad se nije tako ponasao a folder je bio i veci nego sada...... Probao sam i da podfoldere sa fajlovima prebacim na drugo mesto ali opet na D particiju, medjutim isto, probao sam i da rasparcam folder tj sve podfoldere izvucem direktno na D: a onda se svaki ponasa tako a kada su u jednom (glavnom) folderu onda ima problem sa ulaskom samo u glavni folder

Bas cudan problem, barem sto se i dalje pojavljuje.
Na pamet mi padaju jos dve stvari:
da promenis atribute foldera i podfoldera(recimo da stavis read-only ,pa probas, pa onda vratis; nije sigurno da ce se srediti , ali mozes da probas)
i recimo da to zipujes,zipujes pa raspakujes(isto tako nije sigurno, ali se mozda promeni struktura).
MOguce je i da problem pravi neko indeksiranje , ali je sad ovo pucanj u mraku.

Evo probao da menjam atribute foldera, i nista isto se desava, probacu i to sa zipovanjem a sto se tice indeksiranja fajlova to je i meni palo na pamet samo ne znam koliko mu treba (windowsu) da indeksira sve fajlove? :D Jedino da ga pustim ovako neko vreme. Najcudnije je to sto iz total commandera radi perfektno (jutros probao) a na dupli klik na samom folderu nece (osim iz safe moda) :)

Pa u sustini, jedino sto safe mode radi u odnosu na obican (barem vizualeno) da disejblu grafiku.
Al to je cudan problem.

Na win 7 isto ?

Pa u sustini, jedino sto safe mode radi u odnosu na obican (barem vizualeno) da disejblu grafiku.
Al to je cudan problem.
Pa da, na kraju cu da uzmem od nekoga hdd od 320+ GB da nije WD i probacu sa njiim, jer mi nista ne pada na pamet. Sa druge strane ovo je potpuno nov HDD ne bi trebao da pravi problem???

Probaj da pokrenes Filemon i Task Manager pre nego udjes u taj folder.
U Task Manageru-u gledaj kako stoji zauzece procesora - ako zauzece ide navise verovatno nesto u Exploreru procesuira fajlove (npr. trazi velicine, sto radi Explorer na W7 hteo ja to ili ne :p).
Ako to ne pomogne, u Filemonu ces moci da vidis sta se desava konkretno sa fajlovima, pa ces znati gde se zadrzava (ili recimo previse cita sve fajlove iz nekog razloga).

Jesu u tom folderu fajlovi sortirani po folderima ili su u samom root-u foldera?? (nadam se da je ovo prvo)

Vidim da si menjao napajanje, ali probaj i ovo: pronađi negde prelazni kabal sa običnog napojnog konektora na SATA konektor i probaj da sa njim napajaš HDD. Mene je izluđivao jedan PC sa solidnim napajanjem (nije bio moj i nije mogao da radi čekić :). Ovo sam probao kao poslednji očajnički pokušaj i proradio je, radi i danas posle skoro godinu dana. Ovaj HDD je prvo radio normalno, pa je počeo da se ponaša kao tvoj, da bi na kraju odbio da uopšte dozvoljava bilo kakav pristup. U biosu se redovno video.

Probaj da pokrenes Filemon i Task Manager pre nego udjes u taj folder.
U Task Manageru-u gledaj kako stoji zauzece procesora - ako zauzece ide navise verovatno nesto u Exploreru procesuira fajlove (npr. trazi velicine, sto radi Explorer na W7 hteo ja to ili ne :p).
Ako to ne pomogne, u Filemonu ces moci da vidis sta se desava konkretno sa fajlovima, pa ces znati gde se zadrzava (ili recimo previse cita sve fajlove iz nekog razloga).

Jesu u tom folderu fajlovi sortirani po folderima ili su u samom root-u foldera?? (nadam se da je ovo prvo)

Naravno da su sortirani po folderima, nisu fajlovi nabacani. Procesor je relativno miran ali se hdd aktivira 100% zbog toga mislim da je nesto oko njega problem. Probacu sa filemon-om pa cu da javim. :D

Vidim da si menjao napajanje, ali probaj i ovo: pronađi negde prelazni kabal sa običnog napojnog konektora na SATA konektor i probaj da sa njim napajaš HDD. Mene je izluđivao jedan PC sa solidnim napajanjem (nije bio moj i nije mogao da radi čekić :). Ovo sam probao kao poslednji očajnički pokušaj i proradio je, radi i danas posle skoro godinu dana. Ovaj HDD je prvo radio normalno, pa je počeo da se ponaša kao tvoj, da bi na kraju odbio da uopšte dozvoljava bilo kakav pristup. U biosu se redovno video.

Meni HDD nije SATA nego PATA WD3200aajb

EDIT: Imam na napajanju sata konektore za napajanje ali nemam u sta da ih ukljucim :)

Poslednja izmena:
Ja iskreno sumnjam da ju tu kod tebe problem sa hardware-om. Pre će biti da je u pitanju neki software problem odnosno neki crvuljak.
Probaj možda sa fixIEDEF da to središ.

Ja iskreno sumnjam da ju tu kod tebe problem sa hardware-om. Pre će biti da je u pitanju neki software problem odnosno neki crvuljak.
Probaj možda sa fixIEDEF da to središ.

Kao sto kazes, nije problem sa harverom, nije nikakav crv jer sam formatirao i C i D particiju, radio low level format i nista..... Instaliram win, mb driver, vga driver, uradim backup podataka i pocne opet da zeza...Uskoro cu da probam sa nekim maxtor hdd pa cu da javim da li je problem resen

Čoveče, ti si sve odradio i opet to zeza, pa to je za zonu sumraka. :zgran:
Jedino ti mogu reći šta bih ja još probao ako već nisi.
Same mp3 fajlove boh kopirao u neke druge foldere na nekoj drugoj particiji ili drugom disku, bilo da je eksterni ili interni. Znači bitno je ne kopirati foldere i pod foldere već same mp3 fajlove. To mora da proradi, zaista je nemoguće da to ne funkcioniše. :bottle:
Neznam šta drugo.

Nazad
Vrh Dno