Šta je novo?

Problem sa DiVX filmom

Dusan K

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X, Noctua C14S, 2x Noctua NF-A14
Matična ploča
B550I AORUS PRO AX
RAM
2x16GB Kingston 3600MHz
GPU
Asus TUF 3080 10GB
Storage
Adata SX8200 Pro M.2 512GB, Lexar NM710 2TB, Biostar S100 480GB, Western Digital Green 2.5 2TB
PSU
Corsair SF750
Kućište
Cooler Master NR200P
Monitor
Philips 65PUS7354
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam cudan problem sa jednim DiVX -om. Posle par minuta od pocetka dolazi do desinhronizacije slike i zvuka (tj. zvuk kasni za slikom). Film pauziram, pustim i sve je u redu par minuta, pa onda opet. Da li je u pitanju greska u kompresiji i da li postoji neki nacin da ovo izbegnem. Nije do racunara (Tualatin 1.2, Asus MX).

Mozda te :hump: CD, probaj da iskopiras film na hdd i obavezno skini najnoviji divX kodek
www.divx.com

Pozdrav:wave;

Dusan K je napisao(la):
Imam cudan problem sa jednim DiVX -om. Posle par minuta od pocetka dolazi do desinhronizacije slike i zvuka (tj. zvuk kasni za slikom). Film pauziram, pustim i sve je u redu par minuta, pa onda opet. Da li je u pitanju greska u kompresiji i da li postoji neki nacin da ovo izbegnem. Nije do racunara (Tualatin 1.2, Asus MX).
A da nemas slucajno Win98se?

To je jedini film u kome imam problem. Filmove uvek i gledam sa harda. Sistem je Win 2000.

Takav problem se javlja kada je audio uradjen sa nekim 'levim' CBR bitrateom. Na primer mono 56 Kbps - kao na 'When Harry Met Sally'.
Papci su josh promenli fps na bezveznih 24.009, ali to nista nije pomoglo.

To se medjutim da srediti - treba ekstrahovati zvuk, pa ga nanovo enkodirati, i to najbolje u neki VBR (ABR) MP3 sa Lame.

Naravno treba i fps vratiti u normalu (23.976 fps) sa AVIfrate .

Pa i jeste taj film u pitanju. Ako nije problem, posalji mi neko uputstvo kako to da sredim, posto ne shvatam tacno sta treba da se uradi.

Ili jos bolje, ako imas sredjenu verziju, mozda mogu da ti dam disk da mi narezes.

Nisam bash u blizini...

Treba ti Nandub, sa njim 'vadish' zvuk (save WAV) - audio na direct stream copy.

Nakon toga ga mozhesh rekonvertovati sa Headache na mono 64 kbps ABR MP3. Samo prekrsti WAV koji si dobio iz Nandub u MP3.

Nakon toga opet Nandub, za audio (VBR) MP3, pa birash fajl koji si napravio. Video i audio na direct stream copy pa save AVI...

A mozhesh odmah i da stavish change FPS na 23.976 pre save...

Da ne otvaram nove thread-ove...

Kako da pustim (cujem) petokanalni zvuk na AC97?
Imam neko filmce sa zvukom na 5 kanala a na AC97 ne cujem nista.

Nazad
Vrh Dno