Šta je novo?

Problem sa datagrid-om (c#)

dzudzubajac

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2005
Poruke
4,895
Poena
505
Imam jednu stored proceduru koja vuce neke podatke iz SQL Server-a i trebalo bi da ih napunim u jedan DataGrid i prikazem.

Sve bi bilo kwl da nemam jednu kolonu u pogresnom formatu. Jedan od podataka koji sp vraca je broj nekih bodova (Int32) a trebalo bi ga prebaciti u vreme (DateTime)...
Kako da uradim to?
Jedno resenje je da menjam sp ali posto je ona prilicno kompleksna, radije bih radio na DataGridu...Postoji li nesto slicno DataFormatString sto bi radilo posao?
 

colke

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poruke
8
Poena
301
Ajde malo pojasni problem. Nije mi bas najjasnije sta hoces. Daj primer sta ti vraca tvoja SP, a kako to treba da izgleda u DataGrid-u.
 
OP
OP
dzudzubajac

dzudzubajac

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2005
Poruke
4,895
Poena
505
Ja sam u medjuvremenu resio problem intervencijom na SP ali me i dalje zanima kako to srediti na nivou DataGrida.

Evo malo blizeg objasnjenja:

imam neku funkciju koja povuce neke podatke iz baze i vrati DataSet. Onda postavim DataGrid-u da je datasource taj DataSet, bindujem i gotovo. E, mogu li naknadno da formatiram neku kolonu u DataGrid-u, kao kad npr ubacujem oznaku valute ili formatiram string...Znaci negde u kodu DataGrid-a da ubacim neku f-ju koja ce konvertovati int u DateTime ili sta vec...

Primer:

<asp:datagrid id="dgSessions" Runat="server" AutoGenerateColumns="False">
<Columns>
<asp:TemplateColumn HeaderText="Trajanje sesije">
<ItemTemplate>
<asp:Label id="Label3" runat="server" Text='<%# /*OVDE NEGDE IDE POZIV F-JE*/ DataBinder.Eval(Container.DataItem, "trajanje_sesije") %>' />
</ItemTemplate>
</asp:TemplateColumn>

Valjda sam sad bio jasniji...
 

mdarco

Slavan
Učlanjen(a)
01.04.2004
Poruke
75
Poena
309
U DataGrid-u za Web postoji event ItemDataBound u kome mozes da pristupis sadrzaju celija pre nego sto se prikazu u gridu i da ih formatiras kako tebi odgovara.. Nazalost, u DataGrid-u za Win aplikacije, taj event ne postoji (govorim o VS 2003, u VS 2005 postoji).
 

dekius

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poruke
575
Poena
620
A kako bi bilo da definises stil za grid i da u njemu zadas formatiranje svake kolone po meri i po zelji! Malo vise kodiranja ali sve to moze lepo da ispadne!
 
OP
OP
dzudzubajac

dzudzubajac

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2005
Poruke
4,895
Poena
505
dekius je napisao(la):
A kako bi bilo da definises stil za grid i da u njemu zadas formatiranje svake kolone po meri i po zelji! Malo vise kodiranja ali sve to moze lepo da ispadne!

Ako mislis na stil kao na CSS onda to tesko da moze da pomogne. Mozes tako da definises oblik, boju i slicno, ali ono sto je meni potrebno je da pretvara jedan tip podataka (int) u drugi (datetime)
 
Vrh Dno