Pa, sve je to za "burne" diskusije, i to od slucaja do slucaja. Neko rece, nije sve u megahercima.
XP 1700 radi na 1433MHz, i vise ne mogu objektivno da kazem, ali na difoltu, malo kilavo radi. Naravno na magistrali 133MHz. Medjutim taj proc postaje "mala zver" na magistrali, recimo 200MHz, sa mnoziocem 9 ili 9,5. Znaci, osim brzine (u MHz), tu je i veci mem transfer, a sa svojim jednostavnijim algoritmom, u "radu" se izjednacava sa blago OC P4 (ili na difoltu P4). Necu da kazem sa 2.0 ili 1,8 P4 (ili bilo sta), da ne bih izazvao nepotrebne polemike, ali je fakat da u takvim uslovima, jeftini XP1700 radi veoma zadovoljavajuce, i visestruko isplacuje svoju cenu.
Celeron je, po meni, veliko djubre, i svojevremeno sam mogao da ga "prihvatim" samo kao prelazno, kratkotrajno resenje, dok se ne skupi lova za P4. Ni za OC ni za difolt rad.
Zato je preporuka, procesor koji, na difoltu, radi ne vecoj magistrali (Barton, ili L12 mod, ili P4/800).
To dosta ubrzava rad cele makine, pa makar procesor(AMD) bio na frekvenciji ispod 2GHz. Ne postoji P4/800 ispod 2GHz

.
A XP nije uzasno sporiji, malo, mozda, moram da priznam da se ne secam difolt "rada" XP 1700, odmah sam ga "zategao", i sa naponom, i sa magistralom i sa njegovom frekvencijom.