Šta je novo?

Problem sa crkavanjem kompa

Na koliko ce ti raditi Barton je cist Loto. Ima toliko skrnavih primeraka u BOX varijanti da je to bezobrazno da ih prodaju uopste. Greju se jako, a od kloka nista. Video sam dosta tih u poslednje vreme. Najbolje bi bilo da kontaktiras neke ljude sa foruma, vidi HotHW sobu.

Vladd je napisao(la):
Kada kupis Bartona, probaces i videces tokle moze "tvoj" primerak.
A za pocetak, skini kuler sa proc-a, obrisi postojecu pastu (ako je box pakovanje, skini doticnu "zvaku" ili "foliju" sa kulera i procesora), stavi novu pastu ( u tvom slucaju bilo koju, posto nisi OC), pa pazljivo namesti kuler nazad, i proveri "novu" temeraturu.
A zamena ploce sto pre.

Pazi kontao sam ja da ga over clockujem ali tek na zimu jer mi je bila malo sumljiva temperatura!! Probacu da stavim novu pastu u svakom slucaju!!!

U bre al se razvezlo.Jel ti radi sad komp ili ne.
Najlakse da kuppis drugi komp ali problem nismo ustanovili.
Ili sam ja nestio propustio.
Nikola

Kao sto rekoh komp mi radi (kao sto vidis) samo ne mogu da ga opterecujem zahtevnijim igrama!!!

E kao sto vidim tebi pomoc nije potrebna,
igraj supaplex.
Nikola

kosilica mi radi ali ne mogu da kosim guscu travu....

Ljudi koji je Vas problem??? Pitao sam vas za pomoc i pomogli ste, skontao sam da mi je proc los i da se pregreva, svakako necu pokusati da menjam silikonsku pastu i time ako nesto krene po zlu protracim garanciju nego cu lepo da izvadim kes uzmem novu plocu i proc i gotova stvar, ako ni to nebude pomoglo uzmem i napajanje pa ako i to nebude pomoglo kazem likovima kod kojih sam uzeo kopm da nesto nije u redu i oni misle sta ce dalje!!! Nije mi vise u cilju da sam cackam po kompu i da se pravim majstor kad to svakako nisam (dosta mi je jedna unistena ploca srafcigerom u zivotu)!!!

Tako je brate samo sto su se ovde najveci trustovi i bardovi , mogao bih slobodnp reci DOAJENI rachunarske tehnike o informatike u nas polomili oko toga da tebi ide bolje Unreal, a ti ladno ma kupicu drugi necu da se *****avam.
Aj sad samo za kraj zasto mislis da je procesor?
Zasto da je napajanje i zasto tim redom?
I sta ces dobiti ako dodjes do toga da ti mis nevalja.
Nikola

brate skidanje kulera i mazanje novom patom ne moze da ti unisti garanciju sem ako nisi toliko smotan da ovako jednostavnu ranju zavrsis katastrofom...nova ploca i proc ti nista nece doneti ako ne znas kako da ih sam namestis da rade kako treba...

Nas problem je sto pokusavamo da pomognemo, 6 dana, i preko 30 postova, valjda je neki znak dobre volje, a tebe mrzi da potrosis pola sata, i proveris nesto sto se moze odmah proveriti. Mozda i ceo sat. Za ispadanje iz FarCry igre moze da bude odgovoran nefragmentoven disk (ne treba ti ni srafciger), zamena paste (sa sve odsrafljivanjem bocne stranice i upoznavanjem unutrasnjosti kante) jedno pola sata.
Posle toga "provera" temperature, i garantovano mozes da dignes magistralu na 166 (sinhrono), bez "posledica" na bilo sta.
Pa probaj FarCry. Ako tada "ispada" (ima i "brzinu" i hladjenje), onda pozajmi neki XP pa probaj sa njim.
A novu plocu, i proc, ako kupis od istih "mahera", mozda neces moci ni da instaliras igre...
Poz.

Ne znam zasto se uopste vise i smarate sa njim ocigledno nije zasluzio ni trenutak nase paznje.

pa treba ohrabriti coveka da "probije led" , ovako je isiti ko i Ogi "de ja da skidam kuler jeste vi normalni"

kjgkreek je napisao(la):
Ne znam zasto se uopste vise i smarate sa njim ocigledno nije zasluzio ni trenutak nase paznje.

Oh Vase svete paznje, paljba momcino, ja ni u jednom trenutku nisam pitao moze li neko da mi pomogne da sam popravim komp nego sam pitao ljude da mi pomognu da lociram kvar i da vidim kakve su mi opcije, procitaj ceo topic i obrati paznju na moje postove pa se javi sutra, cao !!!

Upravu ste probacu da promenim pastu a skontao sam da je proc jer radi na prokletih 65 stepeni, a nije mi sve jedno jer sam svoj prvi komp overio srafcigerom dok sam obavljao isti posao i od tada mi to bas nije najmiliji posao!!! BTW ja sam svima zahvalan sto su mi pomogli!!!

re

A i vi sta ste navrzli decko je hteo samo da pita, ne daj boze da sam popravlja.
Nemoj sutra nako da je vikno plocha ili proc.
Jel jasno!

AnkalagonCrni je napisao(la):
Oh Vase svete paznje, paljba momcino, ja ni u jednom trenutku nisam pitao moze li neko da mi pomogne da sam popravim komp nego sam pitao ljude da mi pomognu da lociram kvar i da vidim kakve su mi opcije, procitaj ceo topic i obrati paznju na moje postove pa se javi sutra, cao !!!

Upravu ste probacu da promenim pastu a skontao sam da je proc jer radi na prokletih 65 stepeni, a nije mi sve jedno jer sam svoj prvi komp overio srafcigerom dok sam obavljao isti posao i od tada mi to bas nije najmiliji posao!!! BTW ja sam svima zahvalan sto su mi pomogli!!!

ajde :beer: da se malko smiris.A kao sto rekoh nisi vredan da ti posvecujem sekund paznje shoshonu obicni.

kjgkreek je napisao(la):
ajde :beer: da se malko smiris.A kao sto rekoh nisi vredan da ti posvecujem sekund paznje shoshonu obicni.

Ti gari stvarno jedan ultra majmun, ja nisam vredan zato sto nemam 500 postova ili sta, pitao sam ljude da mi pomognu da lociram kvar i to sam dobio i zahvalio im se, a ti sta hoces u svom zivotu na mom topicu stvarno mi nije jasno, i sta me koji k....c omalovazavas???

Gari sedis mi na kari, daleko od toga da te omalovazavam zbog toga sto imas malo postova, cak stavise mislim da je to i glupo sto pise koliko ko ima postova (ranije se to nije videlo) nego tvoju demagosku pricu, trazio si pomoc da ti pomognemo sta je u kvaru i stanovili smo sta je problem i rekli smo ti kako da ga otklonis a ti si onda na nase razbijanje glave rekao ma nema veze uzecu drugi komp.A tvoj problem je recimo ko da si rekao e auto mi ne radi najbiolje u cemu je problme i ljudi ti kazu da trebas da promeni ulje (ili dolijes) a ti nato kazes ma nema veze kupicu drugi.Eto tako si se ti poneo mozda iz ne znanja, i mozda sam i ja kriv sto nekada nemam zivce, ali se nadam da si sada shvatio da to sto smo ti rekli da uradis je banalna stvar.

AnkalagonCrni je napisao(la):

1. iskuliraj
2. stavi neku vizitku, pokaznu ili nešto slično plastično (ja koristim karticu iz banke) ispod procesora kad skidaš cooler, pa ako ti šrafciger sklizne zabiće se u karticu a ne u ploču

alo sugradjanin iskuliraj, nema potrebe za prepucavanjem ;) kvaris utisak o nama novosadjanima kao lenjom, mirnom i stalozenom narodu :D

Ma sve ok, izvini kjgkreek ali da si me isprozivao jesi no to vise i nije vazno, skinuo sam cooler i skinuo staru pastu i stavio novu, temperatura procesora trenutno je 46 stepeni pod windowsom bez opterecenja sto mislim da je i dalje previse, sta Vi mislite??? BTW jeli proc mora biti savrseno ravan, ovaj moj ima neku tackicu kao da je recimo iglom stisnut tj. da je urezano i to na samoj ivici jezgra!!! :crash:

Poslednja izmena:
To ti je ok temperatura, doduse ne znam koje je jezgro u pitanju jer tvoja varijanta CPU ima u tri vrste jezgra, sobzirom da ne verujem da su ti dali neku zver od coolera to je sasvim ok temperature, sto se tice te tvoje tackice tvoj cpu je zapravo okrnjen nije to nista za paniku, samo uzmi recimo prime 95 i pusti da ti radi par sati i ako ne prijavi ni jednu gresku onda mozes da budes miran da ti je cpu ispravan, a bogami i da mu temperatura ne pravi probleme.Da ne mislis da si ga ti okrnjio gotovo sigurno su ti ga takvog prodali.Ako se utvrdi da taj cpu ne radi ok odnesi kod njih da ti zamene, mada verovatno je sve ok sa njim i nemas razloga za brigu.

@kjgkreek: ma ne 100% sam siguran da ga nisam ja zakacion jer je tackica na samom procu tako da nisam mogao dopreti do njega, cooler je raptorov tako da nije ni nesto ultra a nije bas ni neko golo go.no!! Skinucu prime 95 sutra pa cu Vam javiti kakva je situacija, nego sta mislis jeli bi mi se isplatilo da menjam ovu svoju plocu asus a7v8x-x i hiss-ov ati 9200 128bit 64mb-a za Abita nf7 ili nekog epoxa 8RD+ ili tako nesto??

Zaboravi na "tackicu", da si ostetio procesor, imao bi crn ekran. E sada posto si "skinuo" temperaturu "sa Preshota na XP", :) (malo li je 20C), mozes da mu bez diranja napona, podignes magistralu na 166. Ako nece da radi (sto mi se desavalo sa Asus plocama), 150 je sigurno. Uradi, pre toga, defragmentaciju diska, i tek tada probaj FarCry. Pa javi..
Poz.

P.S. Obavezno uradi defragmentaciju, i tada mozes da probas igru, ali je bolje da malo "dignes" magistralu.
Da si "ispolirao" donji deo hladnjaka (prema procesoru), bilo bi jos 5C manje. I to je to.

razlika izmedju tvoje ploce i recimo abita je ko izmedju trkackog automobila i obicnog putnickog, sobzirom da tebe koliko mi se cini ne zanima da se igras sa o/c onda ce i tvoj putnicki automobil sasvim lepo da radi,cooler ti je sasvim ok za procesor koji imas. Graficka je dobra nije neka zver ali je solidna.

Identicna situacija kao tvoja!!!!! skoro isti komp!!!!!!!
1000% je do CPU - kad sam otisao u servis - baja ga je zamenio (ne bajaga) za drugi bez pogovora uz komentar da je to sasvim normalna stvar (inace da ne bude zamene i ja sam comp GEEK)
no further answers (or something)

A ako je OC nepozeljan, onda i PIII zavrsava posao, cak moze i FarCry da pokrene u nizoj rezoluciji. Nisam primetio da Athloni besno rade na losim plocama, sa osrednjim memorijama i bez OC. OC je velika prednost AMD-a (u toj klasi cena), inace, koliko para toliko muzike.
Ako si za difolt, onda P4 (C ili E, po zelji i mogucnostima), ali nikako Celer.
Ako vec menjas plocu i procesor......

Poslednja izmena:
Vladd je napisao(la):
A ako je OC nepozeljan, onda i PIII zavrsava posao, cak moze i FarCry da pokrene u nizoj rezoluciji. Nisam primetio da Athloni besno rade na losim plocama, sa osrednjim memorijama i bez OC. OC je velika prednost AMD-a (u toj klasi cena), inace, koliko para toliko muzike.
Ako si za difolt, onda P4 (C ili E, po zelji i mogucnostima), ali nikako Celer.
Ako vec menjas plocu i procesor......

Vladd jel pokusavas da mi kazes recimo da athlon xp 1700+ na defult je uzasno sporiji od p4 1700 MHz ? ili da recimo identican athlon xp 1700+ ce na matsonic ploci imati mnogo losije rezultate nego abit ? Naravno u oba slucaja podrazumeva da bude osetne razlike a ne minimalne ?

Pa, sve je to za "burne" diskusije, i to od slucaja do slucaja. Neko rece, nije sve u megahercima.
XP 1700 radi na 1433MHz, i vise ne mogu objektivno da kazem, ali na difoltu, malo kilavo radi. Naravno na magistrali 133MHz. Medjutim taj proc postaje "mala zver" na magistrali, recimo 200MHz, sa mnoziocem 9 ili 9,5. Znaci, osim brzine (u MHz), tu je i veci mem transfer, a sa svojim jednostavnijim algoritmom, u "radu" se izjednacava sa blago OC P4 (ili na difoltu P4). Necu da kazem sa 2.0 ili 1,8 P4 (ili bilo sta), da ne bih izazvao nepotrebne polemike, ali je fakat da u takvim uslovima, jeftini XP1700 radi veoma zadovoljavajuce, i visestruko isplacuje svoju cenu.
Celeron je, po meni, veliko djubre, i svojevremeno sam mogao da ga "prihvatim" samo kao prelazno, kratkotrajno resenje, dok se ne skupi lova za P4. Ni za OC ni za difolt rad.
Zato je preporuka, procesor koji, na difoltu, radi ne vecoj magistrali (Barton, ili L12 mod, ili P4/800).
To dosta ubrzava rad cele makine, pa makar procesor(AMD) bio na frekvenciji ispod 2GHz. Ne postoji P4/800 ispod 2GHz :) .
A XP nije uzasno sporiji, malo, mozda, moram da priznam da se ne secam difolt "rada" XP 1700, odmah sam ga "zategao", i sa naponom, i sa magistralom i sa njegovom frekvencijom.

Cekajte ja mislim da imam finu memoriju za OC TWINMOS 433mhz??? Nije li tako?? Ja bih OC-ovao comp uz vasu pomoc posto stvarno nista ne znam o tome, tako da kad uzmem tu plocu (uzecu je zato sto imam tu graficku viska skojom nemam pojma sta cu a i zbog NF2 chipseta), BTW koliko mogu dobiti realno za tu graficku??

Nazad
Vrh Dno