Šta je novo?

Problem sa CPU Usage

boskogit72

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
154
U zadnjih nekoliko nedelja imam problem sa Windowsom XP, odnosno i kad su svi programi iskljuceni, CPU radi 50-60%. Posto znam da to nije normalno, u cemu je problem, da li je neki virus u pitanju, ili nesto drugo? Kako to da resim?
Unapred hvala.

Skini Process Explorer pa vidi koji proces pravi problem... za pochetak 🙂

Aaaa... Istopice mi se lap-top 😡:wall:. Imam isti problem, jedno jezgro mi je zakucalo na 100% i ne spusta se. Ventilator na procu lap-topa ce da crkne, ne gasi se, a ceo lap-top se ugrejao (bolje greje nego radijator :bottle🙂. Takodje imam XP instaliran. Inace zauzece jezgra pravi "svchost.exe" koji kada iskljucim pokrene odbrojavanje od 60 sec do restarta kompa.

Aaaa... Istopice mi se lap-top 😡:wall:. Imam isti problem, jedno jezgro mi je zakucalo na 100% i ne spusta se. Ventilator na procu lap-topa ce da crkne, ne gasi se, a ceo lap-top se ugrejao (bolje greje nego radijator :bottle🙂. Takodje imam XP instaliran. Inace zauzece jezgra pravi "svchost.exe" koji kada iskljucim pokrene odbrojavanje od 60 sec do restarta kompa.

Probaj da skeniras racunar sa malwarebyte's-om i Spybot-om...pa vidi jel nalaze nesto...

Kako rece predhodnik samo obavezno u Safe-modu . Vrlo masovna pojava sa istim simptomima u zadnje vreme.

:smoke:

Ja sam malo cackao. Skinuo sam i instalirao program Proces Explorer, posto 50% zauzeca radi neki cvshost, misom desnim klikom na njega, pa uso u propertis, iskljucio onaj deo koji trosi najvise. Za sada radi normalno, videcemo sta ce dalje biti.
Sada pa nesto skida, sta vise skida u p. m. niti radi update, niti udejtuje bazu virusa, ali non stop skida, usporava mi internet strasno.

Poslednja izmena:
Kada sam restartovao sve se vratilo kao pre.:wall::wall::crash::bottle:

Kod mene je nekim cudom prestalo da radi 😀. Skinuo sam Proces Explorer i taj svchost.exe sam stavio na "suspend", prestao je da drlja proc (buka od venta je nestala :,,🙂, restartovao lap-top i cudom jezgra rade bez problema neoptereceno. Nadam se da ce potrajati, ali u svakom slucaju cu poslusati savet "spybot"

Kompjuteri su vam najvjerovatnije pretvoreni u botove (ili kako ih još zovu: zombiji). Ne priključujte ih ni po koju cijenu na Internet, a sa nezaraženog računara preuzmite ovo, snimite na CD/DVD/BD i pokrenite u Safe Mode-u. Nakon čišćenja sa njim instalirajte Malwarebytes Anti-Malware i nakon update-a skenirajte sa njim.

Ako niste skidali critical update-ove za XP posle SP3, treba da znate da postoji sigurnosna rupa kroz koju može da prođe virus čim ste na netu ako nemate neki custom firewall.

Ma imam i legalan winows i legalan anti virus Trend micro internet securiti, i sve se non stop updejtuje.

Sa nezaraženog računara preuzmite ovo. Nakon čišćenja sa njim instalirajte Malwarebytes Anti-Malware i nakon update-a skenirajte sa njim.

Nisam znao za ovu foru sa kaspersky antivirusom, extra je. Doduse nije bas extra sto je nasao dva trojanca u "c:/windows/sistem32", a retard Nod nista nije prijavljivao, a i ZoneAlarm je bio instaliran. A Anti-Malware nasao jos ponesto i obrisao... Za sada nemam nikakvih problema, i nadam se da se vise nece ni pojavljivati... Hvala na pomoci :wave:

Poslusao sam savete Sass Drake-a, Uso u safe mod, instalirao Virus Removal tool, zatim instalirao Malwarebytes i sve iskenirao. Pronasli su na stotine trojanaca, threata ... Problem je bio sto su bili zarazeni i neki osnovni fajlovi, pa je comp poceo sam da se restartuje na svakih 60 sec. Podigao sam Windows, sa backup-a i posle je radio kako treba. Interesatno je to da je najveci broj virusa pronasao u Trend Micro Internet Security, odnosno u onome koji je trebao da cuva comp. Deinstalirao sam navedeni program, iako imam licencu - ocigledno je da pao na ispitu, i instalirao Trayal verziju Kaspersky Internet security od 30 dana. Pa cu videti za mesec dana sta cu, mozda cu opet skinuti i instalirati Trend Micro, ili naci negde crack za Kasperski, videcu. U svakom slucaju lap top sada radi bez greske, CPU Usage je na nekoliko posto memorija takodje ok, i nema vise skidanja sa interneta iako su svi programi iskljuceni. S obzirom da imam samo jednu particiju od 250 gb i puno stvari u compu, nekako mi nije odgovaralo da lepim novu kopiju, a ovo je samo opomena da treba vrsti backup svih podataka koji su nam vazni i da se Windows, ma koliko bio legalan i antivirusni softver takodje, nisu nikakva garancija bezbednosti i dugotrajnosti. Meni je nekim cudom u ovoj avanturi nestalo oko 50 gb dvd concerata i muzike.
Hvala svima na pomoci i pozdrav.

Poslusao sam savete Sass Drake-a, Uso u safe mod, instalirao Virus Removal tool, zatim instalirao Malwarebytes i sve iskenirao. Pronasli su na stotine trojanaca, threata ... Problem je bio sto su bili zarazeni i neki osnovni fajlovi, pa je comp poceo sam da se restartuje na svakih 60 sec. Podigao sam Windows, sa backup-a i posle je radio kako treba. Interesatno je to da je najveci broj virusa pronasao u Trend Micro Internet Security, odnosno u onome koji je trebao da cuva comp. Deinstalirao sam navedeni program, iako imam licencu - ocigledno je da pao na ispitu, i instalirao Trayal verziju Kaspersky Internet security od 30 dana. Pa cu videti za mesec dana sta cu, mozda cu opet skinuti i instalirati Trend Micro, ili naci negde crack za Kasperski, videcu. U svakom slucaju lap top sada radi bez greske, CPU Usage je na nekoliko posto memorija takodje ok, i nema vise skidanja sa interneta iako su svi programi iskljuceni. S obzirom da imam samo jednu particiju od 250 gb i puno stvari u compu, nekako mi nije odgovaralo da lepim novu kopiju, a ovo je samo opomena da treba vrsti backup svih podataka koji su nam vazni i da se Windows, ma koliko bio legalan i antivirusni softver takodje, nisu nikakva garancija bezbednosti i dugotrajnosti. Meni je nekim cudom u ovoj avanturi nestalo oko 50 gb dvd concerata i muzike.
Hvala svima na pomoci i pozdrav.

To što je našao u Trend Micro Internet Security su vjerovatno već obrisana gamad u njegovoj karanteni(osim ako su u pitanju bili njegovi izvršni fajlovi). Ako su se ti koncerti nalazili na nesistemskoj particiji ne upisuj ništa na nju i pokušaj ih vratiti sa Get Data Back.

kizanbg123 - pre nego shto suspendujesh sistemski proces, bilo bi jakooo dobro da proverish shta taj proces radi 😉

evo par smernica za ljude sa slichnim problemima:

ako CPU cepa na mnogo, to je uglavnom jedan proces, u trenutku kad vam nije aktivna ni jedna zahtevna aplikacija.

kada svchost.exe drlja, verovatno je virus, ali dobro obratiti paznju na to da je to jedan od glavnih procesa windows-a i da ga ne treba iskljuchivati.

proveru vrsihte sa nekim od anti spyware / antivirus programa, sa poslednjim definicijama, jer shta god on da radi toliko bitno, antivirus programi imaju algoritam protv toga, chak i kad takva malware verzija nije u bazi.

OBAVEZNO je da svoj windows redovno odrzavate, pre svega ciscenjem i regulisanjem registry-ja. regcure, ili shta god vam radi, kod mene je Tuneup utilities one click maintainance da obavi taj posao.

^ Sto se tice suspendovanja u pitanju je "nesto".exe fajl koji je bio pod proces svchost.exe (bar ga je tako prepoznao "Proces Explorer") i nemam pojam sta je pa sta mi bog da 😀. Sto se tice zastite u potpunosti se slazem ali nekad izbor nije dobar ili dovoljan (u mom primeru Nod i ZoneAlarm), a sto se tice registry-ja u potpunosti se slazem za TuneUp (koristim ga vec par godina i prezadovoljan sam). Moram priznati da da sam izostavio instalaciju anti spyware-a (zaboravio = mrzelo me posle) ali boze moj sad me ne mrzi 😀. Bitno je da vise problem nemam a inace sam saznao da isti problem ima dosta ljudi. >>>EPIDEMIJA<<< 😀

Pa blizi se vreme kada istice 30 dana besplatnog Kaspersky Internet scurity.
Sta predlazete, da vratim Trend Micro Inernet security, da potrazim crack za Kaspersky (ako je to , onda gde?), ili nesto trece?
Hvala.

Nikada necu shvatiti svrhu krakovanih anti virusa

neke release grupe to jako dobro urade da ni update ne provaljuje da je krekovana verzija, i radi sasvim pristojno, a nije placeno - shto je i poenta warez i krekovanih programa. shta tu ima da se ne razume ?

nije svaki crack ujedno i virus.

I dalje ne kapiram svrhu krakovanih AV programa. RAzumem skidanje i koriscenje krakovanih programa ali AV-a ili FW ...ne. Uvek sam koristio free verzije av-a i nikada nisam zapatio neku gamad. Avast,Aviru free a sad Comodo i rade ok

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno