Poslusao sam savete Sass Drake-a, Uso u safe mod, instalirao Virus Removal tool, zatim instalirao Malwarebytes i sve iskenirao. Pronasli su na stotine trojanaca, threata ... Problem je bio sto su bili zarazeni i neki osnovni fajlovi, pa je comp poceo sam da se restartuje na svakih 60 sec. Podigao sam Windows, sa backup-a i posle je radio kako treba. Interesatno je to da je najveci broj virusa pronasao u Trend Micro Internet Security, odnosno u onome koji je trebao da cuva comp. Deinstalirao sam navedeni program, iako imam licencu - ocigledno je da pao na ispitu, i instalirao Trayal verziju Kaspersky Internet security od 30 dana. Pa cu videti za mesec dana sta cu, mozda cu opet skinuti i instalirati Trend Micro, ili naci negde crack za Kasperski, videcu. U svakom slucaju lap top sada radi bez greske, CPU Usage je na nekoliko posto memorija takodje ok, i nema vise skidanja sa interneta iako su svi programi iskljuceni. S obzirom da imam samo jednu particiju od 250 gb i puno stvari u compu, nekako mi nije odgovaralo da lepim novu kopiju, a ovo je samo opomena da treba vrsti backup svih podataka koji su nam vazni i da se Windows, ma koliko bio legalan i antivirusni softver takodje, nisu nikakva garancija bezbednosti i dugotrajnosti. Meni je nekim cudom u ovoj avanturi nestalo oko 50 gb dvd concerata i muzike.
Hvala svima na pomoci i pozdrav.