Šta je novo?

problem sa corsair 512x2 modulima !

Immortalis

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
619
Evo danas su mi stigli moduli 2x512mb value select, sav srecan ubacim, kad imam shta da vidim, nema shanse da se podigne sistem sa starim podeshavanjima od 2x256 isto corsair , isto value select. Onako iznerviran probam da spustim takt procesora, kad opet nishta. Nece uopshte da se podigne sistem. Onda sam spustio memoriju na 266mhz i tek tad je mogao sistem da se podigne na 2520mhz

Da objasnim malo bolje, imam venice 3000 koji mi radi 280x9 = 2520mhz .
Da bi memorija radila na 230mhz u biosu mora da mi stoji 333mhz. Podizao sam voltazu, spushtao na tcl 3 ,medjutim to ne ide.

Evo kako sam podesio, a ne radi sa novim modulima(podeshavanja sa starom memorijom)
333
tcl [2.5]
tras [8T]
trcd [3T]
trp [3T]
trc [11T]
trfc [14T]
trwt [4T]
twr [3T]
1T/2T memory timing [2T]
evo cpuz :
memory10fh.jpg

memory26ve.jpg

eto, tako je radilo, a sad sistem mogu da podignem samo ako spustim na 266 memoriju, a da ne diram procesor, pa dodje neshto ovako :
memorija7cj.jpg

memorija21dg.jpg

Mislim da je problem u onim sitnim podeshavanjima memorije, za koje mi treba vasha pomoc,poshto je to za mene shpansko selo.
Sad josh nekoliko pitanja. Da li je ovo uopshte stanje sa 512mb modulima ili sam ga bash "ubo" . Ako jesam koje zaista pouzdane modele memorije mi preporucujete da uzmem i zamenim za ove. Razmishljam o geil, ali koliko su oni skuplji od corsaira ? Koliko sam ukapirao kingston i corsair su tu negde.
:wall: :crash: :wall: :crash:

Pazari KingMax HardCore DDR500. Garantovana frekvencija je 250MHz, mada moze do 270-275MHz.
Nisi prvi i jedini. Dosta ljudi se zalila na probleme sa Corsair i Venice-om. Pretrazi forum o toj tematici.

ovo shto imam je ddr400 ,samo da napomenem da imam asus a8n-e plocu. Mislim da ona podrzava max ddr400.

bas si optimista ako hoces da izvuces 230mhz iz value rama.
Imas dve mogucnosti, da ostavis procesor na 280x9 pa da ti memorija radi na 180mhz (znaci u biosu podesis 133, tj.266mhz).
ili ako bas hoces da ti memorija radi na 200mhz onda spustis procesor na 250x9, memoriju u biosu stavis na 166 (tj.333) tako da bi memorija radila na 204mhz (sto verujem da moze) pa polako dizi, mhz po mhz, i vidi dokle ce memorija da ide. Ako mozes u biosu memoriju stavi na 300mhz, tako bi ti sa trenutnim podesavanjima radila na 210mhz, i tako bi trebalo da radi.
Takodje, 1T/2T memory timing stavi na 1T, a tcl stavi [3].

Poslednja izmena:
cek, i ovo prvo je value ram pa je htelo, ishao i do 235mhz. , ubacio 512 module a oni nece preko 200:wall: .Po svemu sudeci izgleda da je najbolje da uzmem ovaj KingMax HardCore DDR500, pa da spustim da radi na manjoj brzini? :wall: Btw kolika je trenutna cena ovom KingMax HardCore DDR500?

512-ice je po pravilu teze poterati na visem taktu...

BTW, meni taj Corsair VS od 512Mb radi na 216MHz (pazario pre godinu dana), a TyphoonX-u na preko 220MHz (pazario pre nedelju dana), na NF2 plocama u DCu, 11-3-3-2.5

ploca mi ne podrzava ddr500, oce li moci da radi na njoj ?
edit: Predpostavljam da oce, ali da pitam. Za svaki slucaj 😀

Poslednja izmena:
Vule je napisao(la):
Moze, ali dve od pet...

Da, u pravu si, navodim mogucnost da pojedini moduli mogu i na toj, doduse to im je maksimalna stabilna frekvencija, na labavim parametrima (ispravite me ako gresim).
Deklarisani jesu kao DDR500 na nisam siguran kojim parametrima, ali pri nizoj frekvenciji, parametri mogu biti ostriji.

To je tacno, eto ja sam ubo dva koja rade na 275 Mhz... Ali citao sam ovde da je xx ljudi koji su kupili doticnu memoriju isli do 260-265 i jednostavno nije htela vise. Opet, primerak...

U svakom slucaju (i u najgorem, a to je da nece ni Mhz da se klokuje) je bolje resenje od tog Corsaira (koji je opet, jedna od najboljih Value memorija za koje znam)...

Immortalis je napisao(la):
ploca mi ne podrzava ddr500, oce li moci da radi na njoj ?
edit: Predpostavljam da oce, ali da pitam. Za svaki slucaj 😀

naravno da ce raditi na 250mhz.

Zato ja preferiram geil cl2.5-3-3-6 pc3200
- svaka hoce 233mhz bez promene vredosti parametra , bez dizanja napona memorije
moje vrednosti:
cl [2.5]
tras [6T]
trcd [3T]
trp [3T]
trc [12T]
trfc [24T]
trwt [2T]
twr [2T]
1T/2T memory timing [1T]
Sa tim vrednostim butujem msi neo v2 fsr 7x300 ,htt 2,5(3) mem 233 mhz

Svaka hoce? To znaci da sad ja ako hocu da je kupim, 100% mogu da budem siguran da cu moci da je vozim na 233? 🙂

Cisto sumnjam, ipak sve zavisi od primerka i ne treba generalizovati, stvarno morate malo sa tim da prestanete, neko ce se zayebati zbog takvih komentara pa posle vama slati PM...

Samo kao primer, jedan 512 modul Kingmax SuperRam-a nece preko 220 ni u ludilu, dok drugi ide na 237. Ista tura je u pitanju. Opet, sa druge strane, dve 256-ice idu na 235 maksimum, a druge dve na 255 max, a 250 stabilno, sa olabavljenim tajminzima... Tako da, sve je do primerka...

Isto bi vam bilo sa savetujete nekog da kupi Venice 3k i da ga drzi na 2.7 jer svaki moze toliko 🙂 E pa, ne moze 🙂

Pozdrav!

znaci da je bolje uzeti DDR500 memoriju, nego neku kvalitetnu 400, kao shto je npr ta geil cl2.5. Cene su skoro iste

Poslednja izmena:
A cekajte o kojim Geil-ovima pricate?
Jel o onim value DDR400 (2.5-3-3-8) 512MB sa plavim hladnjacima? Bas me zanima kako su se oni pokazali?

Matthias je napisao(la):
A cekajte o kojim Geil-ovima pricate?
Jel o onim value DDR400 (2.5-3-3-8) 512MB sa plavim hladnjacima? Bas me zanima kako su se oni pokazali?

dobra je memorija, samo ja se nesto nisam odusevio overclockom. najvise je isla do nekih 215mhz, i 256mb i 512 moduli.

Immortalis je napisao(la):
znaci da je bolje uzeti DDR500 memoriju, nego neku kvalitetnu 400, kao shto je npr ta geil cl2.5. Cene su skoro iste

ne znam sta ti znaci to kvalitetna ddr400 memorija? da radi sa niskim latencama? svaka ddr500 memorija ce na 200mhz raditi sa prilicno zategnutim podesavanjima (cl2), prema tome u svakom slucaju je bolja.

Vule je napisao(la):
Svaka hoce? To znaci da sad ja ako hocu da je kupim, 100% mogu da budem siguran da cu moci da je vozim na 233? 🙂

Cisto sumnjam, ipak sve zavisi od primerka i ne treba generalizovati, stvarno morate malo sa tim da prestanete, neko ce se zayebati zbog takvih komentara pa posle vama slati PM...

Samo kao primer, jedan 512 modul Kingmax SuperRam-a nece preko 220 ni u ludilu, dok drugi ide na 237. Ista tura je u pitanju. Opet, sa druge strane, dve 256-ice idu na 235 maksimum, a druge dve na 255 max, a 250 stabilno, sa olabavljenim tajminzima... Tako da, sve je do primerka...

Isto bi vam bilo sa savetujete nekog da kupi Venice 3k i da ga drzi na 2.7 jer svaki moze toliko 🙂 E pa, ne moze 🙂

Pozdrav!

Iz prve ruke isprobao 7 kom od tih 7, 2 radile na nf3 do 240 ladno , 4 kom na neo v2 na 233 , a sve na nf2 ploci isle bez problema 240, mozda sam bio srecne ruke...
mozda su ove novije malo lose, ne znam 🙂
u svakom slucaju ako ima da se uzme mem ddr500 sigurno je to najbolja kupovina u odnosu na bilo koju pc 400 ako moze da se uzme,
Kod mene mogu da biram izmedju pqi,geil i kingston, e sad ako nema geil pre bi uzeo pqi nego kingston (value)
poz. :smoke:

Nazad
Vrh Dno