Immortalis
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.12.2004
- Poena
- 619
Evo danas su mi stigli moduli 2x512mb value select, sav srecan ubacim, kad imam shta da vidim, nema shanse da se podigne sistem sa starim podeshavanjima od 2x256 isto corsair , isto value select. Onako iznerviran probam da spustim takt procesora, kad opet nishta. Nece uopshte da se podigne sistem. Onda sam spustio memoriju na 266mhz i tek tad je mogao sistem da se podigne na 2520mhz
Da objasnim malo bolje, imam venice 3000 koji mi radi 280x9 = 2520mhz .
Da bi memorija radila na 230mhz u biosu mora da mi stoji 333mhz. Podizao sam voltazu, spushtao na tcl 3 ,medjutim to ne ide.
Evo kako sam podesio, a ne radi sa novim modulima(podeshavanja sa starom memorijom)
333
tcl [2.5]
tras [8T]
trcd [3T]
trp [3T]
trc [11T]
trfc [14T]
trwt [4T]
twr [3T]
1T/2T memory timing [2T]
evo cpuz :
eto, tako je radilo, a sad sistem mogu da podignem samo ako spustim na 266 memoriju, a da ne diram procesor, pa dodje neshto ovako :
Mislim da je problem u onim sitnim podeshavanjima memorije, za koje mi treba vasha pomoc,poshto je to za mene shpansko selo.
Sad josh nekoliko pitanja. Da li je ovo uopshte stanje sa 512mb modulima ili sam ga bash "ubo" . Ako jesam koje zaista pouzdane modele memorije mi preporucujete da uzmem i zamenim za ove. Razmishljam o geil, ali koliko su oni skuplji od corsaira ? Koliko sam ukapirao kingston i corsair su tu negde.
:wall: :crash: :wall: :crash:
Da objasnim malo bolje, imam venice 3000 koji mi radi 280x9 = 2520mhz .
Da bi memorija radila na 230mhz u biosu mora da mi stoji 333mhz. Podizao sam voltazu, spushtao na tcl 3 ,medjutim to ne ide.
Evo kako sam podesio, a ne radi sa novim modulima(podeshavanja sa starom memorijom)
333
tcl [2.5]
tras [8T]
trcd [3T]
trp [3T]
trc [11T]
trfc [14T]
trwt [4T]
twr [3T]
1T/2T memory timing [2T]
evo cpuz :
eto, tako je radilo, a sad sistem mogu da podignem samo ako spustim na 266 memoriju, a da ne diram procesor, pa dodje neshto ovako :
Mislim da je problem u onim sitnim podeshavanjima memorije, za koje mi treba vasha pomoc,poshto je to za mene shpansko selo.
Sad josh nekoliko pitanja. Da li je ovo uopshte stanje sa 512mb modulima ili sam ga bash "ubo" . Ako jesam koje zaista pouzdane modele memorije mi preporucujete da uzmem i zamenim za ove. Razmishljam o geil, ali koliko su oni skuplji od corsaira ? Koliko sam ukapirao kingston i corsair su tu negde.
:wall: :crash: :wall: :crash: